Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Vildjäst  (läst 1967 gånger)

Gille

  • Inlägg: 1973
    • -
Vildjäst
« skrivet: 06 aug-14 kl 16:28 »
Vilka gör eget vildjäst? Vad använder ni (äpple, russin..)?
Ska snart pröva med några små äpplen från vårt annars ganska obrukbara äppleträd.
Kaninuppfödare och pelargontant.

mmeo

  • Inlägg: 667
    • Östergötland
SV: Vildjäst
« Svar #1 skrivet: 06 aug-14 kl 17:18 »
Jag har försökt med russin, men fick det inte att fungera något vidare. Min surdeg startade jag med hjälp av lite äpple men annars har jag inte provat det.

Det vore kul att höra hur du gör och vilket resultat du får. :)

sɹǝpuɐ

  • Inlägg: 5876
  • Vad händer om du tänker tvärtom? Vänder på det?
    • -
SV: Vildjäst
« Svar #2 skrivet: 06 aug-14 kl 20:41 »
Honung brukar fungera bra, särskilt om det är ny honung som inte värmts upp. Brukar innehålla mycket svampsporer.

Bara att späda ut kraftigt, så att sockret i honungen förlorar sin konserverande effekt, och binas fungicider blir för utspädda för att ha effekt.


Gille

  • Inlägg: 1973
    • -
SV: Vildjäst
« Svar #3 skrivet: 08 aug-14 kl 09:50 »
En gammal blogg som kanske kan inspirera lite:
http://originalyeast.blogspot.se/search/label/fresh%20fruits%20yeast

Och video:
Natural Raisin Yeast Starter
« Senast ändrad: 08 aug-14 kl 10:01 av Gille »
Kaninuppfödare och pelargontant.


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

656 gäster, 0 användare

* Forum

* Om tidningen Åter



- Otroligt mycket läsvärda artiklar. Jag väntar alltid med spänning på nästa nummer, en otroligt bra tidning!
/ Pia Elldalen

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser