Dela detta:

Nyliga inlägg

Sidor: [1] 2 ... 10
1
Övrigt om bygga & bo / hur bryter jag mössens motorväg?
« Senaste inlägg av Kajsa skrivet Igår kl. 23:00 »
Har otroligt med möss på gården i år. Katten tar massor men det räcker inte till utan de är överallt.
Förr om åren har någon enstaka mus tagit sig in och huserat på vinden utan att störa mig inne i mina rum men i år har de inte nöjt sig med det utan nu har jag dem inne i köket också - och där går gränsen för mig.
Om jag har förstått det rätt så gör mössen sk motorvägar där nya möss följer de gamlas framfart. Jag har ingen aning var de tar sig in, har försökt täta hela grunden så nu tror jag att de klättrar upp på utsidan av väggen och tar sig in under taket. Men hur hittar jag det?
Som det är nu så bryter jag inte deras väg utan det är först vid slutet som fällan står. Har satt fällor o gift uppe på vinden men det är alltid någon som hinner ta sig hela vägen till köket där jag kan se deras framfart på morgonen eller då jag kommer hem från jobbet.
Helst skulle jag vilja stoppa dem innan de når huset men tar de sig in så vill jag ha stoppet uppe på vinden innan de går neråt i väggen för att ta sig in i köket.
Någon som har något klurigt tips på hur jag dels hittar hur motorvägen går och dels kan tipsa hur jag bryter den så jag slipper få in dem i köket.
2
Ekonomi / SV: Hur får man pengar att föröka sig?
« Senaste inlägg av Landet skrivet Igår kl. 22:06 »
Håller också med Skogaliten. Pengar förökar sig ALDRIG själva, någonstans i kedjan finns alltid någons arbete som den förökande faktorn. Tänker att det kan vara värt att påpeka i ett forum som detta.
men det är väl just det som har hänt med aktiemarknaden? investmentbolag fr in och köper upp "hederliga" gamla producerande företag såsom t ex bahco. sedan styckar de upp dom och säljer rättigheter att använda namn mm.
på aktiemarknaden är man alltid nummer två. Det spelar ingen roll hur duktig du är på att analysera när det pågår insideraffärer/information och finns elefanter såsom Soros mfl som kan spekulera i ett företag (eller valuta) och därmed påverka kursen.

självklart ökar dina chanser att göra goda affärer ju mer insatt och påläst du är men så länge du inte är med bakom kulisserna så är det nog närmre ett spel än något annat.

Skickat från min SM-G950F via Tapatalk

3
När jag skriver "vad jag vill" så menar jag att jag kan hugga ner träd,renovera fritt om jag vill och att jag kan bruka marken som jag vill. Jag vill absolut ha dom flesta av dem där bekvämligheterna som du nämner haha.
Tack för förslagen, måste nog räkna lite på vad vissa "bekvämligheter" som vatten etc kommer kosta i månaden och hur jag kan leva så billigt som möjligt. Som jag ser det så behöver jag vatten+el+internet+mat och ha en buffert i viss mån.
Tanken är ju att behöva jobba så lite som möjligt men ändå klara mig. Jag är väldigt ovetande när det kommer till allt detta. Detta är första steg för mig att reka lite hur möjligt det är att uppfylla min dröm med eget ställe ifrån samhället och måsten.
Även om du lånar till ett hus med mark så får du ju göra vad du vill när det gäller att hugga ner träd, renovera och odla hur och vad du vill så länge du håller dig inom lagens råmärken.
4
Övrigt om odling / SV: Storlek på mark/areal för att vara självförsörjande
« Senaste inlägg av Landet skrivet Igår kl. 21:54 »
då är mitt förslag att du hyr första bästa torp du ser. då vet du hur mycket pengar som måste in + om du vill ha större eller mindre hus/gård. om du kan tänka dej längre avstånd till centralort/vänner/familj/grannar/sjö/hav/fjäll/flygplats osv.
du kommer upptäcka många saker du inte tänkt på första året.

Skickat från min SM-G950F via Tapatalk

5
Bygga och renovera / SV: Måla och kitta 30 år gammla fönster
« Senaste inlägg av Landet skrivet Igår kl. 21:50 »
beror ju mycket på vilken stil huset kommer ha. skulle väldigt lustigt ut med två meter höga fönster på ett enplanshus av älvsbyhus-stil. bör ju vara lite takhöjd om du tänker ha radiatorer under fönstren.

är de kompletta fönster eller lösa bågar så du behöver komplettera med karm och innerbågar?

googla lite så kommer du hitta både filmer o instruktioner hur du ska göra, inte särskilt svårt.

Skickat från min SM-G950F via Tapatalk

6
Bostad sökes / SV: Söker litet hus att hyra!
« Senaste inlägg av blomharet skrivet Igår kl. 21:24 »
Söker fortfarande efter litet hus, men bor nu i Söderköping Östergötland och sökradien utgår härifrån.
7
Bygga och renovera / SV: Måla och kitta 30 år gammla fönster
« Senaste inlägg av alex skrivet Igår kl. 21:13 »
Ok. Tack
Frågan e sen om jag vågar mig på projektet kitta och måla. Skulle vara ett spännande projekt men det kanske är att ta i eftersom de e 208 höga och 116 breda.  ??? ;D
8
Andra husdjur / SV: Fel katt kommer in ock äter.
« Senaste inlägg av Fixasjälvkille skrivet Igår kl. 21:00 »
Ja inte vet jag. Jag har ingen lust att åka till veterinär. Det är väl inte gratis. Okända katten nr. 2 som är ute, nästan snubbla jag på idag. Den fick lite torrfoder. Hoppas den hitta det på bordet. Alla dessa katter alltså...
9
Höns: Boende/hägnad / SV: Unghöns tillsammans med gammelhönsen??
« Senaste inlägg av Bösahusarn skrivet Igår kl. 20:35 »
Unghönsen behöver ha möjligheten att springa undan MEN dom ska ju också förstå att man ska gå in och lägga sig på rätt plats och inte bli utkörda av dom äldre. Det finns ju risk att man hittar yngre höns sovande i buskar efter som dom äldre primadonnorna har visat vem som bestämmer i hönshuset.
10
Uppvärmning / SV: Uppvärmning åretrunt i litet fritidshus
« Senaste inlägg av alex skrivet Igår kl. 20:34 »
Jag kommer att bygga ett fritidshus som jag kommer bo året runt i. De ligger i skåne på 60 m2 jag vill så klart hålla kostnaderna nere och jag är nu inne och tittar på olika luftvärmepumpar. Något förslag på bästa komplement till detta? 
( Funderar även på att ha värmeslingor i golvet och spispanna.)Huset har en relativt stor  öppen planlösning med ett litet loft.
Tack för alla era svar och tipps! Det här varigt roligt , intressant och viktig kunskap med att komma fram till vad som är rätt för mig. I nuläget jag fått  bygglov för fritidshus. Det är ett självbygge/ lösvirke.Min tanken har varigt att köpa en riktigt bra luft luft pump och komplitera med en täljstens kamin. I går pratade jag med en sotare som informerade mig om att en frånluft var ett bättre alternativ och att man då kunde komplitera med golvvärme. Är det så att man inte får koppla in frånluft till fritidshus eftersom det då blir permanent?
Nu vill jag veta vad ni anser om mina två alternativ.
Jag har myror i huvet och mycket beslutsångest 😕🙃och behöver fatta ett gott beslut. Blir tacksam om ni kan ge mig lite hintar så faller nog allt på plats.🌱


Tacksam för alla tankar  ;D
Sidor: [1] 2 ... 10

Dela detta:

* Inloggade just nu

45 gäster, 2 användare
Mikael Blomster, idstam

* Forum

* Nyheter

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser