Dela detta:

Nyliga inlägg

Sidor: [1] 2 ... 10
1
Biodling / SV: Avläggare redan nu?
« Senaste inlägg av jotunulf skrivet Idag kl. 13:23 »
Frågan är mest hypotetisk (än så länge). Men jag tyder ditt svar som "så tidigt som vädret tillåter"?

Postat med Alternativ.nu´s app

2
Övrigt om bygga & bo / SV: Hur mycket plats tar saker å ting?
« Senaste inlägg av The Pink Sheep skrivet Idag kl. 12:41 »
Man borde kunna backa in, osv, jag brukar tänka att det skall fungera när jag är 85 och går med rollator också... :D
Åtminstone i mitt fall så brukar man få en given yta som är max vad som rent tekniskt går att få ut med bibehållen vettig och välfungerande planlösning (toaväggen här är typ 5 cm mariginal, och jag irriterar mig varje dag på att den som byggde gamla väggen byggde den 5 cm för långt ut så att listerna och lysknapparna inte längre passar vid ingången till ett annat rum, sedan har en annan skalle monterat ett nytt handaft som sitter 20 cm fel om jag vill sätta in badkar och tvättmaskin så att jag nu måste göra om den bärande regeln tillbaka som det var förut, osv... kort sagt småsaker man tycker totalt saknar betydelse då, men som kräver väldigt mycket jobb att rätta till i efterhand... ) om det gäller ett äldre hus, förr fanns det kort men man kan rita eller skriva ut från datorn måttmallar och rita upp på ett papper rum där man kan lägga mallarna annars så kan det vara lättare att se om allt blir som man tänkt. Glöm inte att rita in placeringar av eluttag, taklampor, mm så att saker som ledningar till taklampor och annat blir korrekt, även detta saker man kanske inte tänker på fören efteråt när lamporna börjar ge underliga ljuseffekter osv...

Det är svårt att helgardera sig, men det minskar risken för senare irritation om man lägger ned tid på ordentlige uppmätningar och planering.
(Sagt av egen erfarenhet... Jag vill alltid sätta igång med en gång, men sedan kommer eftertanken om att man kanske borde ha gjort saker annorlunda om man väntat och tänkt till litet mer innan man satte igång så hade man sluppit göra om "detdär"...  :) )

3
Övrigt fjäderfä finnes / Löparankor Öland!
« Senaste inlägg av tobias jord skrivet Idag kl. 12:38 »
11 löparankor till försäljning 6 honor och fem hanar, säljes i grupper om tre( två honor+en drake) 700 kr per grupp. Enstaka drakar 100kr styck.

9 stycken födda i augusti, 3 styck 3 år gamla.

Duktiga på att äta sniglar. Lätta att gärda in, då de ej hoppar så högt och ej kan flyga. På somrarna har de gått ute i en 90cm hög hage. De älskar att bada! Lägger mycket ägg på somrarna.

Maila mig vi intresse på tobias.jord@gmail.com

4
Bygga och renovera / SV: Byta isolering på vind
« Senaste inlägg av The Pink Sheep skrivet Idag kl. 12:30 »
Jag skall själv isolera vinden, tänkte köra på lösfiber till stora delar, samt mattor på andra ställen, jag vill få ned vedförbrukningen men är inte beredd att lägga 100 000:-

Hur bör man då göra i exemplet, gamla tilläggsisoleringen är från 70 talet, tror jag.

5
Övrigt om bygga & bo / SV: Hur mycket plats tar saker å ting?
« Senaste inlägg av rikardn skrivet Idag kl. 12:20 »
Tack, skall kika på länken och åka förbi biblioteket nån dag efter jobbet.

Jag tycker, bara för att man måste kunna komma in i badrummet med en rullstol, så måste man inte slösa på utrymmet.
Att ändra formen lite, flytta dörren/fönster kan göra att man kanske får plats med en garderob/förvaringshylla på annars outnyttjbart utrymme brevid handfat/dusch/wc/tvättmaskin eller liknande.

/Rikard
6
Övrigt om bygga & bo / Alternativ och off grid siter i Europa
« Senaste inlägg av --Nybyggare i Portugal-- skrivet Idag kl. 12:11 »
Hej!

Vi ska sälja vårt "off-grid" boende, sedan 13 år, i Portugal. Något vi måste p.g.a ålder och hälsa. Vi har en annons inne här på alternativ nu https://www.alternativ.nu/index.php?topic=190470.0 men vi skulle vilja nå ut till alternativa siter och off-grid siter i övriga Europa.

Så vill ha tips om siter i Europa som skulle kunna vara av intresse för oss.
7
Hej!
Kan bara hålla med att den portugisiska landsbygden är underbar. Vi har bott på landsbygden i Alentejo i 13 år nu. Men nu säljer vi vårt paradis p.g.a ålder och hälsa.

Alentejos inland där vi bor är fantastiskt vackert. Landskapet är böljade och olivlundarna, vinfälten och betesmarkerna avlöser varandra. Vi bor ca 10 km från den stora Alquevadammen.

Vår mark är på 9,4 ha. Vi har en annons inne här på Alternativ nu.  https://www.alternativ.nu/index.php?topic=190470.0
8
Trä / SV: Behandla björk
« Senaste inlägg av ärt skrivet Idag kl. 10:18 »
Håller med om detta men där är ju kniv och kastskydd på de flesta maskiner. Går att ställa ner kniven så att det ändå går att göra tappar. Vill man så klyva ställer man upp klingan så att kniven gör det den ska.
9
Övrigt om odling / SV: Bygga trädgårdsdamm tätad med lera?
« Senaste inlägg av Själv är bäste dräng skrivet Idag kl. 10:18 »
Lera fungerar att täta med, men den är inte helt säker. Ett problem är ju som ovan nämnts när den torkar och spricker, när då vattnet stiger igen så tar det ett tag innan den är tät igen. Det kan också bildas kanaler där vatten rinner ut (rötter och annat som kan starta vattenflödet som sedan fortsätter).
10
Biodling / SV: Vad göra med foder ramar på våren.
« Senaste inlägg av Jano skrivet Idag kl. 10:08 »
Det allra bästa är att slunga överflödiga foderramar och förvara sockerhonungen i hinkar. Den kan sedan användas för drivfodring av bisamhällena efter slutskattningen på eftersommaren. Fördelen är att ramar och lådor blir lediga för användning i verksamheten. 
Sidor: [1] 2 ... 10

Dela detta:

* Inloggade just nu

* Forum

* Nyheter

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser