Nyliga inlägg

Sidor: [1] 2 ... 10
1
Bostad finnes / Stuga 3 rok säljes, nära Vimmerby
« Senaste inlägg av Noomi Lindberg skrivet Idag kl. 18:51 »
Hej!
Jag vill sälja min stuga, på landet, men med närhet till allt. Den är perfekt för dig som i
vill klara dig utan bil, då den ligger precis vid en busshållsplats, och med cykelavstånd till affär. Odlingsmöljligheter. Uthuslänga med hönshus. Huset ligger lite drgt en mil norr om Vimmerby, utanför samhället Södra vi, där det finns skola och affär. I Vimmerby finns bra jobbmöjligheter. 3 rok, badrum, eldstäder, el och luftvärmepump finns. Det saknas installerad tvättmaskin.
Pris 360 000. 1/3 del av tomten är arrende 2000 kronor/år.
2
Höns: Boende/hägnad / SV: Isolering
« Senaste inlägg av Pumba skrivet Idag kl. 18:30 »
Alltid svårt detta med isolering, jag körde stenull i väggarna i mitt hönshus och cellplast i golvet.

Har dock mer och mer funderat över att inte köra med isolering, jag kan dock inte vara där dagligen och plocka äggen så det är ju ett problem på vintern med minusgrader.

Jag har ca 10 kvadrat till 15 hönor och ca 70mm i väggarna och 145 i tak och golv, de håller runt 10 grader inne av sig självt när det är -10 ute.


Jag styr mitt hönshus med en telldus box för att slå av och på belysning, värme och ventilation, med 1-2 temperaturgivare kan man styra det hyfsat bra så man slipepr ha på något i onödan.


Div ohyra gillar isolering och värma hönshus, jag fick med röda kvalster av nått inköp av nya hönor och ju mer isolering de är ju knepigare är det att bekämpa.
3
Våren har kommit till södra Dalarna
Jag har ännu inte funnit kärleken, så skriv ett PM till mig om annonsen väcker intresse...
4
Höns: Raser / Raser som inte vill gå ihop
« Senaste inlägg av Pumba skrivet Idag kl. 18:13 »
Hej,

Har haft lite bekymmer med att integrera nya hönor till flocken hemma, vissa raser blir helt utmobbade.

Jag har satt in 1Maran höna, en Appenzeller och en Ayam cemani höna utan några problem, det är nått litet tjuvnyp från de i högre rang sen har de lagt sig.

Men jag har försökt flera gånger nu att sätta in Creme legbar hönor, första vändan satte jag in 2st på natten som jag brukar, dagen efter hade de hackat ihjäl en av dem och den andra lyckades jag rädda om än ganska fjäderplockad.
Nu försökte jag igen 10 veckor senare att sätta in denna CL höna och även en AC höna samtidigt, men det är lögn i fasen, alla är på och jagar och drar fjädrar så det sen ut som den varit med i storslagsmål redan på förmiddagen dagen efter.

Min hönsgrupp är en salig blandning
2st Blomme
2st Sussex
1 CL
1 Värphybrid
2st kopparmaran
1 Silverudds blå
1 Leghorn
1 appenzeller
1 blandhöna av orpington nått

2st tuppar, en silverudds blå och en blomme

Kan det vara så att det är nått specielt med CL hönor som gör att gruppen inte accepterar dem? Värst är nästan CL hönan som jag redan har.

Jag sätter alltid in nya hönor på natten och jag sätter dem alltid jämte ledartuppen, tupparna rör inte de nya utan det är hönorna som är på.
5
Biodling / SV: Mus i kupan
« Senaste inlägg av hofboss skrivet Idag kl. 18:06 »
Du kan även köpa en avläggare.
6
Kollektiv för självhushållare / Hus i värmland/kollektiv
« Senaste inlägg av Loulou skrivet Idag kl. 18:05 »
Hej allihop!

Är det någon i detta forum som känner till ett ledigt hus att hyra eller ett kollektiv som önskar hyresgäst i sydvästra Värmland?

Louise heter jag och söker naturnära hus att hyra. Kan mycket väl tänka mig att bo i kollektiv. Gärna Nysäter med omnejd. Och med människor med sunt förnuft och glimten i ögat 😉

Tacksam för tips! Mejl uppskattas.

Louise
7
Bygga och renovera / SV: Väggbeklädnad vid vedspis
« Senaste inlägg av Jan Isaksson skrivet Idag kl. 17:42 »
Ja, vi landar nog i kakel ändå. Det blir snyggaste helheten, förmodligen, och när det inte finns något riktigt lättskött alternativ bekvämast.
8
Höns: Boende/hägnad / Isolering
« Senaste inlägg av Lini skrivet Idag kl. 17:15 »
Nu när snön börjar smälta och hönshusbygge börjar kännas som att det kryper närmare tänkte jag höra mig för lite om ni som är mer erfarna kanske har lite visdom att dela i ämnet. Mestadels är det isoleringen som jag gått och undrat lite över då den planerade flocken är ganska liten. Ca 5 hönor av silkes och faverolle variant i ett hönshus på 6 kvadrat (4 för hönsen, 2 förråd, men värmen går ju som den vill).

Medeltemperaturen här i Hälsingland brukar väl hänga runt -10 eller så på vintern. Ibland kryper det ner till runt -20 eller mer så och då kanske man nog får sätta in lite extra insatser för att hålla vattnet isfritt, men det skulle väl kanske vara lite dumt att isolera för extremfallen.

Sen vet jag inte riktigt så bra vilken typ av isolering som passar bäst för ett hönshus.

Är det möjligen någon som vet vart man kan hitta bra ritningar att följa? Ventilationen är ju ett annat bekymmer som jag går och oroar mig över då jag inte är så snickarkunnig sedan förr.
9
Höns: Raser / SV: Dvärghöns
« Senaste inlägg av MrsB skrivet Idag kl. 17:11 »
Jag har en tysk dvärghöna kvar. Hade ganska många för en del år sedan. De värper inte mycket men det är en underbar ras. Är tama från början. Handtama. Jag har alltid kunnat hantera dessa små individer hur som helst. Tupparna var kanske inte så förtjusta i att bli burna. Tåler kyla ganska bra. Har aldrig haft värme i hönshuset. Väldigt goda födersökare. Väldigt frisk ras. Men som äggläggare är de inget vidare. De första åren lägger de lite. Vill gärna ruva och är väldigt goda mammor. Blir ganska gamla. Den som jag har kvar är säkert 13 år. Jag gick över till Blommehöns just för att jag ville ha ägg. Ingen av mina tyskar har någonsin rymt. Som sällskap är tyskarna exemplariska men som äggläggare sämre. Om jag kommer ihåg rätt så är äggen benvita. Många är sedan min höna la ägg. Tyvärr så kan jag inte ge dig avelsägg när jag inga ägg får mer. Synd för jag bor också i Småland
10
Övriga annonser - finnes / Hövändare för häst
« Senaste inlägg av Elindh skrivet Idag kl. 16:58 »
Hej!

Jag har 3 st hästdragna hövändare modell Hux Flux. 2 har varit reservdelsobjekt, 1 var renoverad men blev skrot av ett nerblåst träd. Bör gå att bygg en hel av dem.

Även 2 ställbara pinnharvar.

300kr för allt (skrotvärde) går till skroten i april annars.

Erik
 
0709-66 68 70
Sidor: [1] 2 ... 10

Dela detta:

* Inloggade just nu

* Forum

* Om tidningen Åter- Mycket intressant och inspirerande läsning! Jag har lärt mig mycket användbart, bl.a inför eventuella framtida getter. Tidningen är dessutom väldigt fin att bläddra i. Otroligt prisvärd! En får mycket för sina 30 kronor.
/Sofie S

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser