Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Spädkalv?  (läst 1784 gånger)

Alces alces

  • Inlägg: 22
    • Jämtland
Spädkalv?
« skrivet: 19 sep-14 kl 09:35 »
Jag har blivit erbjuden spädkalv för 10:- kilot av en bonde. Kalvarna väger cirka 40 kg. Har googlat lite och det verkar vara en delikatess men hittar bara recept på kalvsylta. Finns det verkligen inget annat man kan göra med den? Någon som tagit tillvara spädkalv som vet?


Alces alces

  • Inlägg: 22
    • Jämtland
SV: Spädkalv?
« Svar #2 skrivet: 19 sep-14 kl 10:22 »
Tack för svar. Man kan alltså använda vanliga kalvrecept? Som jag förstått det så är det skillnad på köttet om det är en spädkalv (1-3 mån gammal) och en "vanlig" kalv på 6-7 mån?

kurt

  • Inlägg: 3488
SV: Spädkalv?
« Svar #3 skrivet: 19 sep-14 kl 10:59 »
Det skiljer i utseende, mindre rött/mörkt ju yngre det är, och tillagningstiden kan vara något kortare. Men det har ju ingen större betydelse


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

473 gäster, 2 användare (2 dolda)

* Forum

* Om tidningen Åter



- Makalöst mysig och lärorik tidning för en som tycker om återbruk och självhushållning!
/ PW

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser