Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Vintersallader  (läst 1926 gånger)

admin

  • Administratör
  • Inlägg: 631
    • Alternativ.nu
Vintersallader
« skrivet: 09 nov-03 kl 22:58 »
Datum: 24 februari, 2003 ;


Ät mycket rivna rotfrukter och mjölksyrade grönsaker! Vintermaten är tung, fet och god. Det blir lätt mycket kött och man äter kanske för mycket. Ät till varje mål minst en rå grönsak och en mjölksyrad. Så mycket att det motsvarar åtminstone en tredjedel av måltiden. Tomat, gurka och sallad finns inte längre och lika bra är väl det; de innehåller mest vatten och nu i vintermörkret behöver vi den samlade kraft och näring som finns i rotfrukterna. Riv rödbetor, morötter, kålrötter, palsternackor, jordärtskockor. Blanda ev. med lite vanlig vinägrettdressing, egen majonnäs eller ren grädde. Prova ocså att blanda i rivet äpple, mixade mjölksyrade grönsaker, purjolök, groddat spannmål, torkad frukt, hackade nötter etc. Prova också att krydda med vitlök och olika örtkryddor.
Men ta nu inte alla varianter samtidigt, utan håll det gärna enkelt så att man fortfarande kan urskilja de olika smakerna och hur de bryts mot varandra.

 
Petter  
petter@alternativ.nu

(Inlägg flyttat från gamla "kokboken" av admin)


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

478 gäster, 2 användare
Jona d, von tratt

* Forum

* Om tidningen Åter



- Fantastisk tidning, börjat prenumerera nu xoxo
/Robbin

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser