Alternativ.nu

Mat & tillvaratagande => Kött och fisk => Ämnet startat av: Halte skrivet 09 jan-17 kl 20:14

Titel: Konservera kött?
Skrivet av: Halte skrivet 09 jan-17 kl 20:14
Funderar på att nästa gång jag slaktar att konservera kött.. Skulle helst vilja ha en som inte är elektrisk, går det konservera kött i sådana? Om ja, säljs det icke-elektriska konserveringsapparater någonstans fortfarande?
Titel: SV: Konservera kött?
Skrivet av: Själv är bäste dräng skrivet 10 jan-17 kl 00:55
Tryckkokare att ställa på spisen finns det ett antal av, om det är den typen av konservering du menar. Trycket, och därmed temperaturen i byttan, varierar mellan de olika modellerna. Jag har inte konserverat själv än, men läste lite om det här på alternativ. Finns en fin från USA som tätar utan packning. Själv skall jag testa lite i en vanlig tryckkokare på 6 liter som jag skall justera ventilen på och montera en manometer på så jag får lite koll på processen. Skall egentligen ha den till annat, men måste prova att konservera kött också.

Se upp så du inte går på en del försäljarsnack om lågtrycksmodeller.
Titel: SV: Konservera kött?
Skrivet av: Travelerhorses skrivet 10 jan-17 kl 01:19
Det funkar att "koka in" kött har jag förstått. I med köttet i en glasburk täck med vatten skruva på locket. Ställ i en gryta fyll på med vatten så det räcker burkarna o koka dom i en timma.
Titel: SV: Konservera kött?
Skrivet av: torpjens skrivet 10 jan-17 kl 13:16
Här finns lite info http://www.alternativ.nu/index.php?topic=142280.0 (http://www.alternativ.nu/index.php?topic=142280.0)


Det är skillnad på konservering och tryckkonservering, det är också skillnad på tryckkonserveringsapparater och tryckkokningsapparater. Tråden ovan innehåller diverse länkar till information om vad som gäller.


Själv fick jag till slut tag i mina All American Pressure Canners från Amazon i UK när det var rea. Väl hemma kostade apparaten 3000 kr inklusive allt, gissar att det är dyrare nu. :-(


Om du konserverar surt eller salt behöver du inte tryckkonservera men vill du slippa salt och surt så behöver du tryckkonservera för att bli av med risken för Botulinbakterier och deras sporer.