Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Baka m Malt?  (läst 5951 gånger)

Roanie

  • Inlägg: 72
    • Bohuslän
Baka m Malt?
« skrivet: 02 apr-08 kl 11:04 »
E de någon som har provat att baka m malt? De finns ju bröd m malt i affären som e väldigt goda, men jag skulle villja prova att baka själv.

Vad gör malten m brödet förutom att sätta smak?

Var kan man köpa malt nånstans? Har någon nått gott recept?

MvH Roanie
Gabås står för.......2 vackra Tinkrar, och en mini shettis..
Även en Dalmatiner och en Gotlandsstövare =)

rabarbers

  • Inlägg: 7
SV: Baka m Malt?
« Svar #1 skrivet: 10 apr-08 kl 13:23 »
Om man köper brödsirap så innehåller den ju maltextrakt, jag brukar använda både det och mörkt öl eller porter när jag bakar, det ger ett mustigar bröd med mer smak och jag tycker att det är något mer hållbart.
Jag brukar köra 25g jäst, tre matskedar smör eller margarin, två matskedar brödsirap och en flaska porter eller mörkt öl. Smält smör och värm sirap och öl i smöret till fingervarmt. Blanda i rågsikt till en fast något stum deg, arbeta degen minst 5 minuter blanda sist i ca 2 tsk salt. Jäs 1h baka ut 3 små limpor och jäs ytterligare 45 minuter. Grädda ca: 30 min på 200 grader.
Lycka till!

Attis

  • Inlägg: 654
    • -
SV: Baka m Malt?
« Svar #2 skrivet: 16 apr-08 kl 16:11 »
Malt i varianter hittar du här: www.humle.se
Har ännu inte provat själv.
/Attis


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

490 gäster, 0 användare

* Forum

* Om tidningen Åter



- Alltid lika härligt när åter trillar ner i brevlådan.
/EmelieT

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser