Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

 

Författare Ämne:  Blåbärsssft  (läst 2152 gånger)

Skogsblomman

  • Inlägg: 6
    • Småland
Blåbärsssft
« skrivet: 13 aug-20 kl 13:20 »
Är det någon som har ett recept på blåbärssaft som inte blir blaskig.
Min blir det och inte lika god, enligt mitt tycke.

karsan

  • Inlägg: 1901
    • Södermanland
SV: Blåbärsssft
« Svar #1 skrivet: 16 aug-20 kl 10:59 »
Jag kan tänka mig att lite citronsaft i skulle pigga upp.  Alltså det som blir när man pressar citron. Eller citronsyra helt enkelt.

Skogsvilde

  • Inlägg: 16935
  • Om det inte dödar dig muterar och försöker på nytt
    • -
SV: Blåbärsssft
« Svar #2 skrivet: 16 aug-20 kl 12:15 »
Jag har börjat att reducera all saft.
Ganska radikalt gärna bort med 2/3 vatten. Då blir det lättare att blanda starkt och fint.
E-nr är inte det minsta lilla farliga.
Det kan vara produkten som döljer sig bakom som ställer till det.
Men inte nödvändigtvis.

Jesus Kristus Är Guds Ord

  • Inlägg: 349
    • Bohuslän
SV: Blåbärsssft
« Svar #3 skrivet: 16 aug-20 kl 15:47 »
3 delar blåbär och 1 del lingon kan nog passa bra

Skogsblomman

  • Inlägg: 6
    • Småland
SV: Blåbärsssft
« Svar #4 skrivet: 16 aug-20 kl 17:54 »
Jag blandade 2/3 blåbär och 1/3 hallon lite mindre blask, hallon tog över fylligten till viss del.
Får prova något av de andra tipsen nästa gång det blir med blåbär. Tack!

Signe Timid

  • Inlägg: 14
    • Jämtland
SV: Blåbärsssft
« Svar #5 skrivet: 22 aug-20 kl 03:23 »
Blåbär blir blaskigt. Blanda i något mer bär med lite syra. Eller gör en saft utan blåbär och använd blåbären där de kommer mer till sin rätt.

Olofssonskan

  • Inlägg: 241
    • Härjedalen
SV: Blåbärsssft
« Svar #6 skrivet: 27 aug-22 kl 17:42 »
Jag gör min blåbärssaft i saftmaja, 300 gr socker på 1 kg bär, 45 min och det är klart. En aning citronsyra mest för att slippa gå med blåbärsmun ....  ;D Blir aldrig blaskig.
Ju mer jag kan desto mer inser jag hur lite jag vet

Nina W

  • Inlägg: 3993
    • Värmland
SV: Blåbärsssft
« Svar #7 skrivet: 07 sep-22 kl 00:19 »
Sent svar, blåbären är øvermogna nu, men du kan ju spara receptet om du tror att du gillar det. Rårørd saft smakar mycet blåbär och är inte alls blaskig.

2 kg blåbär
1 1/2 liter vatten
50 g vinsyra
200 g socker per liter saft - rør i efteråt.

Mixa blåbären med stavmixer, mal dem i en køttkvarn eller vilken metod du vill bara de blir mosade.
Blanda med vatten och vinsyra och låt det stå svalt i 2-3 dygn. Rør ned sockret och rør om då o då tills det løst upp sig. Om du fryser in safte behøvs inte konserveringsmedel, annars behøver du ha i natriumbensonat, atamon eller dyl efter att de 2-3 dygnen har gått.


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

436 gäster, 2 användare
Bustera, RindertD

* Forum

* Om tidningen Åter



- Hämtade just ut 11 gamla nummer av tidningen och skrockade välmående när jag öppnade paketet. Det ska bli så intressant att läsa dessa <3 Flera av sakerna känns väldigt aktuella just nu. Har bla funderat på jordkällare, flytta en timring och veganmat för självhushållare. Nu är jag ingen äkta vegan då jag blev lika glad över att ett nummer handlar om beredning av fårskinn men jag äter veganskt.
/Anna W

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser