Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Vildsvin  (läst 3484 gånger)

Lagnehamn Tollheim

  • Inlägg: 10
    • Västmanland
Vildsvin
« skrivet: 02 jul-18 kl 18:42 »
Ska jag hänga Vildsvin?
Hur länge?

Helgrilla Detsamma?
Vad ska jag tänka på och ska jag rimma den?
Hur rimmar jag den?

grimbart

  • Inlägg: 4821
  • fångstman/jägare söker uppdrag!!!
    • Västergötland
SV: Vildsvin
« Svar #1 skrivet: 02 jul-18 kl 18:46 »
jag har kört 40dygnsgrader på gris också och det funkar bra.. mört och fint
Fjäderfän och kaniner

 

simon.arvestrand

  • Inlägg: 785
    • Östergötland
SV: Vildsvin
« Svar #2 skrivet: 02 jul-18 kl 19:16 »
Har dålig koll på dygnsgrader och kanske 12grader drygt. En gris på kanske 50kg som skjuts på lördagen brukar styckas på onsdag ca

Sent from my SM-G950F using Tapatalk


Lagnehamn Tollheim

  • Inlägg: 10
    • Västmanland
SV: Vildsvin
« Svar #3 skrivet: 02 jul-18 kl 21:40 »
Men rimmar ni grisen efter dygnsgraderna?

Landet

  • Inlägg: 803
    • Västerbotten
SV: Vildsvin
« Svar #4 skrivet: 02 jul-18 kl 22:36 »
Men rimmar ni grisen efter dygnsgraderna?
Ja. Mörningen görs normalt för att få ut likstelhet och börja bryta ner köttet. Rimning för att få köttet i önskad sälta. De som provat bäckenhängning brukar förespråka det. Det finns många böcker på ämnet så köp eller låna är mitt tips.

Skickat från min AGM X1 via Tapatalk



 


Dela detta:

* Inloggade just nu

829 gäster, 4 användare (1 dolda)
Bortan, von tratt, LimJans

* Forum

* Om tidningen Åter



- Enormt intressant tidning. Vill köpa tidningar från 2012 men dom är slut, så hur får man tag på dom?
/Tina

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser