Ang. torgplats kontaktar du kommunen och kollar vilka regler, tider och avgifter som gäller för just det torg du tänker på.
Frukt och grönsaker är ok att sälja mer eller mindre "hur som helst". Ägg är också ok enl. uppgift, utan kontroll, om du inte har produktion med flera hundra hönor.
Konserver, saft, sylt m.m. räknas nog som förädlade produkter och då krävs att du har ett godkännt kök som inte är ditt vanliga "hemmakök". Dessutom krävs tillstånd och inspektioner av kommunens miljöinspektör. Kontakta miljö&hälsokontoret på din hemkommun dom vet allt om detta. Det är ju möjligt att det finns vissa undantag för en del produkter eller för väldigt småskalig produktion.
Olika kommuner har olika regler och rutiner så det finns nog inga generella råd som gäller överallt.
Fick tips i en annan tråd om detta
dokument som handlar om just småskalig livsmedelsproduktion. Har inte hunnit läsa det än men där finns säkert massor av information (tar en stund att ladda om du har modem).
Även Livsmedelsverket har mycket info om detta om du pallar leta.
Kolla isf. på
www.slv.seLycka till och skriv gärna hur det går och vad du kommer fram till.