Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Naturruvande höna tar ej hand om sin kyckling  (läst 969 gånger)

Renee Rahkola

  • Inlägg: 1
Naturruvande höna tar ej hand om sin kyckling
« skrivet: 22 sep-22 kl 07:59 »
Vi lät en höna ruva och 2 kycklingar kläcktes dör 6 dagar sen. Trots att kycklingarna kläckts ligger mamman på samma ställe och ruvar och kort efter kläcket kommer en annan höna in i redet och lägger sig framför hönsmamman. Då trodde vi bara att de skulle hjälpas åt att ta hand om kycklingarna men nu efter att en dött och andra är väldigt svag börja vi försöka separera dom och märker att hönsmamman beter sig själv som en kyckling och försöker krypa under hönan som kom till redet efter att kycklingarna kläckts. Så hönsmamman tror att den är en kyckling och den andra ligger bara och ruvar. Är detta vanligt? Måste inte hönsmamma visa var maten och vattnet är? Vi har lagt mat och vatten just nära men vet inte om kycklingen fixar de själv.

Tiomilaskogen

  • Inlägg: 278
    • Dalarna
SV: Naturruvande höna tar ej hand om sin kyckling
« Svar #1 skrivet: 22 sep-22 kl 08:35 »
Maskinkläckta kycklingar har ingen höna som visar var maten finns. När de små får koll på var mat och vatten serveras så fixar de det själva.
Tror att det bästa är att så snabbt som möjligt ta in kycklingen och ordna med värmelampa. Alla höns är inte "hönsmammor".


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

239 gäster, 6 användare (1 dolda)
Anders Flix, xaelanar, JohannaMaria, skräptanten, Svarthönan

* Forum

* Om tidningen Åter- Kvartalets höjdpunkt för mig, när det nye Åter kommer!
/Ann-Louise L

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser