Annat kan också vara orsaken. Stressad slakt. Felaktig mat. Läggas kall på grillen kan också spela in. Fisk ska tillagas kall, kött ska alltid vara rumsvarmt vid tillagning. Är väl nästan bara tjälknöl som ska vara fryst vid tillagning.
Jag hänger aldrig mina tuppar. Dock marinerar jag allt kött i upp mot en vecka. Är marinaden gjord rätt så blir den inte dålig nästan oavsett hur länge man marinerar.
En same som min far hälsade på sa att kött ska tillagas i antingen 3 minuter eller 3 timmar. Kan ha varit 5 eller 7. Men det säger ju samma sak.
Dock har jag inte broiler. Finns inget som skulle få mig välja föda upp såna.
Jag skållar mina tuppar. När jag kör dom hel i ugn så blir dom alltid mör. Men många styckar jag efter skållning för att jag röker klubborna, filen fryser jag in och vingarna är det enda som får behålla skinnet. Dom är ju bara för goda rostade i ugn.
Filen som jag fryst in maler jag ofta och använder som köttfärs. Men ibland hackar jag upp dom och gör nån wokgryta. Väldigt blandat resultat. Ibland segt, ibland perfekt. Dock blir filen som blir tillagad med skinnet i då hel tupp alltid mör och fin. Så nu gör jag som regel endast färs av den frysta filen och gryta av filen från den grillade hela tuppen.