För att lyckas med nässelöl är att ta unga nässlor annars finns det en risk att det bara smakar nässelsoppa.
Plocka nässlorna i mitten och inte vid kanten, finns risk att någon hund eller katt har pissat där.
Såhär ser mitt recept ut och lite info hur jag gör.
900g unga nässlor
4L vatten
230g demerarasocker
1 paket ale jäst - jag använder Safale US-05 men vilken annan alejäst bör funka.
7g riven färsk ingefära
1 citron (juice och rivet skal)
Skölj nässlorna ordentligt
Koka nässlorna 30 min i en stor kittel
Sila ur nässlorna
Blanda det utsilade vätskan med sockret tills det upplöses
Lägg i ingefäran och citronjuicen och skalen
Vänta ca 15 sila sedan bort ingefäran och citronskalen ner i en jäshink.
(Nu ska detta kylas ner till rumstemperatur, har man ingen kylspiral eller liknande så vänta ett dygn.)
Glöm inte att lägga på locket på hinken och vattenlås.
Jäshinken ska vara ren och desinfekterad
Rengöringsmedel "PBW"
Desinfektionsmedel "Star San"
All utrustning finns att köpa på humlegården om ni inte har nära till en lokal hembryggningsbutik
https://shop.humle.se