Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  fryst kött  (läst 1044 gånger)

Markus_K

  • Inlägg: 94
    • -
SV: fryst kött
« Svar #20 skrivet: 23 mar-24 kl 17:14 »
Håller med.
Frysar är fantastiska saker, tror ingen på 1800 talet skulle tacka nej till en om dom kunde.
Om frysen är full, vilken den ska vara, anpassa storleken till innehållet man kommer ha, då blir den som en stor isbit. Tar lång tid innan det tinar. Strömavbrott på 1-2 dygn märks knappt om den inte öppnas och kompressorn går ju bara när det behövs så med långa strömavbrott och med ett elverk och 25 liter bensin så klarar man sig nog många veckor, man behöver inte ha elverket igång dygnet runt. Slå på den när tempen stigit 5 grader tex.

Har man en frys avstängd utomhus vintertid som är full kan man gott ha den avstängd under kalla perioder och slå på den när tempen närmar sig -10 -15. Nya frysar funkar bara vid -10-15 max men gamla gick till -30.


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

449 gäster, 1 användare
ärt

* Forum

* Om tidningen Åter



- Köpte numret främst för att jag tänker lära mig spinna, men förutom det fanns mycket annat intressant, som skötsel av naturbetesmarker och hoppfulla nybörjarbrev!
/Johanna W

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser