Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Surdeg i frysen?  (läst 1400 gånger)

Anders E

  • Inlägg: 356
    • -
    • Ljusvision
Surdeg i frysen?
« skrivet: 16 dec-08 kl 11:55 »
Jag har några surdegspåsar i frysen som är 2 år gamla.
Är det nån idé att försöka andvända dessa eller måste jag göra en ny surdeg. Nån som vet ???

Oskar73

  • Inlägg: 14
SV: Surdeg i frysen?
« Svar #1 skrivet: 12 jan-09 kl 20:55 »
Javisst tina upp och i med lite vatten.Men jag rek att pensla elle stryk ut surdeg på papper som du torkar om du vill bevara surdeg i framtiden.mvh Anders

Norrland

  • Inlägg: 88
    • Ångermanland
SV: Surdeg i frysen?
« Svar #2 skrivet: 13 jan-09 kl 14:45 »
Jag tror också att du kan använda den fortfarande.
Den skulle börja bubbla om du he in lite vatten och rågmjöl och har den stående i köket d v s rumstemparatur.
Jag brukar ha min surdeg i tupperware-burk med lock i kylen ta ut den en dag innan jag vill använda den och i övrigt gör jag som jag skrev...det funkar jättebra.

 :D

Norrland

  • Inlägg: 88
    • Ångermanland
SV: Surdeg i frysen?
« Svar #3 skrivet: 13 jan-09 kl 14:52 »
Här finns också svar på din fråga
http://www.alternativ.nu/smf/index.php?topic=54873.0

 :)


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

369 gäster, 2 användare
Göran Madeland, köksträdgård

* Forum

* Om tidningen Åter



- Den nya tidningen var t.o.m. skön att hålla i.Har även omslagets papper blivit lite annorlunda? Jag skriver lite annorlunda eftersom det är trevlig igenkänning i det som är väsentligt-nyttig läsning.Från min Växjöhorisont så var det trevligt att se Maja Söderberg och Nybrukarna. Lycka till med fortsättningen!
/John Moberg

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser