Dela detta:

Nyliga inlägg

Sidor: [1] 2 ... 10
1
Höns: Boende/hägnad / SV: Hönsen i mobilt hönshus med elnät?
« Senaste inlägg av Tännlappen skrivet Igår kl. 23:54 »
...Kollat Justin...Tycker det verkar bli alldeles för snålt utrymme för hönsen...Har man många höns så får man nog bygga på rejält....Blir ju många kvadratmeter boning som man får dra...Som Justin säger upp till 30 hönor fungerar inte...Dom kommer ju prutta igen nätgolvet och arbetet med hönsen minskar nog inte...Enda positiva är ju att hönsen får nya ytor att ta sig an...Finns ju dagar i vårat land som inte direkt inbjuder till utomhussysslor för hönorna...Då stå som packade sillar är nog ingen höjdare för dom...Blir liksom ett rätt stort bygge om man säger så....Frågan är ju då om man vunnit något på det....Lite rengöring av ett vanligt hönshus får man nog ta...Djur betyder lite arbete...Okey...Glor man på jordbruksverkets hemsida om höns då gällande kvadratmeter per höna så måste man vara införstådd i att det är satt för kommersiella hönshållare typ industri...Där gäller det ju att till var pris krama ut vartenda öre ur hönsen,utan att tänka på djurens välbefinnande...Bara girighet räknas....
2
Höns: Boende/hägnad / SV: Frigående och uppätna eller hönsgård?
« Senaste inlägg av Tännlappen skrivet Igår kl. 23:40 »
...Höna är ju en krafsande varelse och därmed försvinner växtligheten...Naturligtvis kan man bygga typ fort Knox...Men har man en vanlig hönsgård med lite träd så klarar dom sig bra...Tycker det är sunt att låta dom få sin frihet att gå utanför hönsgården och äta fritt...Frihet kan kosta men samtidigt får man nog räkna lite förlust utan för den skull utplåna alla eventuella fiender till hönsen...När löven släpper från träden infaller den lite svårare perioden för oss hönshållare....En radio på är inte helt fel....Får man någon enveten hönsbeskattare måste man troligtvis hålla hönsen instängda i fort Knox någon vecka....Putsnät duger ju gott till eventuella jakthundar som inte är tränade rätt utan bara utsläppta vind för våg....
3
Arbetshundar: Övrigt / SV: Vilken hundförsäkring har ni och varför
« Senaste inlägg av Gurkmeja skrivet Igår kl. 23:00 »
Stort grattis till valpen Per! Jag har Agria till alla mina djur. Det kan jag ju knappast rekommendera då de är dyrast (men har inte orkat byta) Jag skulle absolut kolla upp:  https://www.gjensidige.se/forsakring/privat/djurforsakring
de ska tydligen ha bra försäkringar, kanske även för djur då. Och ta högsta försäkringsbeloppet, vid en allvarlig skada är 25-30.000 rena smågodispengarna har man fått erfara. Och...Tandåtgärder innefattas inte av försäkringen, så lägg undan för det. Man kommer lätt upp i enorma pengar vid en tandsanering. Har man ekonomi & karaktär är ett alternativ att ha ett sparkonto till vovven. Men lägg tid på att lusläsa försäkringsvillkoren & jämför vad som egentligen ersätts.

Postat med Alternativ.nu´s app

4
Bröd / SV: Skillnad på electrolux assistenter
« Senaste inlägg av Mikael Wigge skrivet Igår kl. 22:31 »
Köp X2-godkända kondensatorer (sådana som egentligen är till för radioavstörning). Kolla t ex https://www.elfa.se/sv/passiva-komponenter/kondensatorer/avstoerningskondensatorer/x2-kondensatorer/c/cat-DNAV_PL_03020502 , välj kondensatorer som inte bara har rätt värde utan även rätt mått (framför allt samma avstånd mellan benen, "raster" på Elfa-språk, så de passar direkt på kretskortet.


Så här ser det lilla kretskortet ut....
Hittade inget just direkt från länken som jag ser kan passa!
Får mäta i morrn och se om jag hittar något!

Micke


Postat med Alternativ.nu´s app
5
Bröd / SV: Skillnad på electrolux assistenter
« Senaste inlägg av torbjorn skrivet Igår kl. 22:02 »
Köp X2-godkända kondensatorer (sådana som egentligen är till för radioavstörning). Kolla t ex https://www.elfa.se/sv/passiva-komponenter/kondensatorer/avstoerningskondensatorer/x2-kondensatorer/c/cat-DNAV_PL_03020502 , välj kondensatorer som inte bara har rätt värde utan även rätt mått (framför allt samma avstånd mellan benen, "raster" på Elfa-språk, så de passar direkt på kretskortet.
6
Bröd / SV: Skillnad på electrolux assistenter
« Senaste inlägg av Mikael Wigge skrivet Igår kl. 21:29 »
Hej!
Jag har en gammal Electrolux N10 som jag fått ärva av min farmor.
När jag skulle baka i helgen så började den gå ojämnt och  det luktade bränt så jag slog av maskinen, har nu plockat isär den och hittat ett motstånd (men tänkte byta båda) som är trasig och 2 stycken rektangulära kondingar 0,15uF och 0,047uF står det på dom som är spruckna.
Någon som vet vad dom heter och vart man kan köpa dessa komponenter och kanske även med vilket artikelnummer

Micke
7
Höns: Boende/hägnad / SV: Frigående och uppätna eller hönsgård?
« Senaste inlägg av Trollmor skrivet Igår kl. 21:18 »
Det kan ju hända att samma produkt finns att köpa under annat namn.  Skillnaden är att nät med styva plastbitar som lodräta stag inte säckar ihop lika lätt om nätet inte är perfekt sträckt, vilket kan vara svårt i kuperad terräng och/eller om stängslet flyttas ofta, vilket ju är dessa elstängsels starka sida.  De lodräta stag jag har sett var svarta eller gula, vilket underlättar för både djuren och skötaren - och för besökande rovdjur - att se stängslet.
8
Bostad finnes / SV: Enebolig i trivelig bygdesamfunn i Nord-Norge
« Senaste inlägg av Trollmor skrivet Igår kl. 21:12 »
Jodå, det finns i Norge också:  https://www.plantasjen.no/pictograms-description/
Och i det område där den aktuella fastigheten ligger?
9
Hushåll / SV: Säga upp elavtal på arrendera stuga.
« Senaste inlägg av Ett svart får skrivet Igår kl. 21:06 »
Kostnaderna för att få tillbaka elen är det stor skillnad på. Man kan även få olika pris beroende på vem man pratar med.
Pappa köpte ett hus där de stängt av elen och tagit bort mätaren.
Vattenfall skulle ha 20-30 tusen för att koppla in elen igen.
Pappa tyckte det var OK då huset kostade bara 4 000 kr och låg mitt i byn, mitt i mot ICA.
När elen var inkopplad så kom räkning på runt 3000 kr
Det var samma för mig, Fortum skulle ha 50-60.000kr men det slutade med bara ett par tusenlappar, varför vet jag inte. Dessutom krävde Fortum att husets elanläggning skulle besiktas av legitimerad elfirma för att de skulle komma och sätta på. Jag åkte till en elfirma och frågade om de kunde göra det, de bara frågade om jag hade jordfelsbrytare och när jag svarade ja signerade de pappret på en gång, gratis.
10
Höns: Boende/hägnad / SV: Frigående och uppätna eller hönsgård?
« Senaste inlägg av Kreacon skrivet Igår kl. 21:02 »
Intressant läsning! Tack för tips. Är rätt övertygad om att det blir flexi med uv-atrapp. Smart.
Och det blir en rastgård som flyttas. Tanken är att odla på den gård där hönsen röjt undan.
Sidor: [1] 2 ... 10

Dela detta:

* Inloggade just nu

82 gäster, 3 användare
Annvor, hsd, Liisa

* Forum

* Nyheter

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser