Var lite försiktig med att lägga in växter i olja. Det kan bildas Botulin av det. Mer info här https://www.land.se/halsa/botulism-av-vitlok-i-olja/
Rapsolja tror jag funkar utmärkt. Har använt det till ramslök flera gånger
Olivolja funkar också bra. Kolla bara noga att örterna är rena och att de inte möglar. låt stå någon vecka i rumstemperatur men håll koll! Sila av örterna om du ska förvara oljan en längre tid. Ett annat alternativ är att blanchera hackade örter snabbt i kokande vatten (lägg dem i durkslag och doppa i vattnet några sekunder) och mixa tillsammans med oljan. Den håller inte så länge men kan nog förvaras en vecka eller så kylskåp.
Ok! Det var bara vitlök det gällde, som jag förstod av artikeln. Tack
Tack! Ska kryddorna torkas först, el hur blir det mest smak?
Jag har lagt i det färskt, altså utan att torka. I glasburk med lock, ställt i rumstemperatur, kanske2-3 veckor, sedan silat i ftån bladen och hällt på flaskor.