Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Filmjölk och yoghurt  (läst 2148 gånger)

Anna DR

  • Inlägg: 5
    • Västergötland
Filmjölk och yoghurt
« skrivet: 21 dec-18 kl 13:19 »
Hej ny på forummet.

Som ny söker jag likasinnade nördar och börjar med frågor om syrning av mjölk. Jag gör filmjölk och yoghurt. Jag har gjort dessa produkter på olika sorters mjölk bäst resultat får jag av lätt pasröriserad gårdsmjölk från Skålldal i Kode (Bohuslän). Resultaten tycks bli olika varje gång. Senast jag gjorde filmmjölk blev den seg som långfil. Den smakar och luktar bra. Det tog lång tid att få den att tjockna. Jag hade den rums temperatur i ca 20 timmar innan den hamnade i kylskåpet.

Vore kul att få svar och tipps.
Anna

Kalla

  • Inlägg: 80
    • Jämtland
SV: Filmjölk och yoghurt
« Svar #1 skrivet: 21 dec-18 kl 14:51 »
Vilken är din fråga?  :)

Jag gör hemmagjord kefir på ekologisk gammeldags mjölk.

 

Petra Källden

  • Inlägg: 319
SV: Filmjölk och yoghurt
« Svar #2 skrivet: 21 dec-18 kl 19:59 »
Jag gjorde kefir på den mjölk som fanns :) funkar bäst på ohomogeniserad vad jag kan se.

Postat med Alternativ.nu´s app


Anna DR

  • Inlägg: 5
    • Västergötland
SV: Filmjölk och yoghurt
« Svar #3 skrivet: 22 dec-18 kl 13:19 »
Oj, så slarvigt av mig att inte förtydliga frågan. Frågan var, hur det kommer sig att min filmjölk nu senast blev seg som långfil? Är det någon som har råkat ut för det?

Anna

Karlsdotter

  • Inlägg: 1466
    • Ångermanland
SV: Filmjölk och yoghurt
« Svar #4 skrivet: 22 dec-18 kl 15:20 »
Långfil och filmjölk har identisk bakteriekultur.
Men man brukar ha lite olika temp för de olika för att få det ena eller andra. Ska finnas äldre trådar om det på forumet

Anna DR

  • Inlägg: 5
    • Västergötland
SV: Filmjölk och yoghurt
« Svar #5 skrivet: 23 dec-18 kl 23:58 »
Tack, det var vad jag tänkte men kunde inte hitta någon information som bekräftade det.

God Jul


Trollmor

  • Inlägg: 10686
  • Måtte jag inte leva förgäves.
    • -
SV: Filmjölk och yoghurt
« Svar #6 skrivet: 24 dec-18 kl 16:11 »
Vad använder du för kultur?  Jag använde fil från butiken, och upptäckte att den ibland är död.  Men, då händer ingenting, blir en blandning av mjölk och klumpar av fil.
En får va gla att en ä sum en ä, när en nu ente ä sum en saa.


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

724 gäster, 2 användare (1 dolda)
ÖsterFröken

* Forum

* Om tidningen Åter



- En tidning med djupa rötter.
/Margit

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser