Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Späck.  (läst 1933 gånger)

ojkooj

  • Inlägg: 108
  • 2 Brahma
    • -
Späck.
« skrivet: 26 dec-17 kl 11:26 »
Gjorde Rilllons. När de var uppätna fanns späcket kvar i burken. Någon som har en idé om vad vi kan göra med det? Typ 5 dl.

Det är alltså tillagat 1 gång. Hårt som smör i rumstemp och vitt till utseendet. Luktar fläsk och vitt vin.



Postat med Alternativ.nu´s app


Skogsvilde

  • Inlägg: 16954
  • Om det inte dödar dig muterar och försöker på nytt
    • -
SV: Späck.
« Svar #1 skrivet: 26 dec-17 kl 12:52 »
Bredbart? Ha det på mackorna.
Använd när du steker.
E-nr är inte det minsta lilla farliga.
Det kan vara produkten som döljer sig bakom som ställer till det.
Men inte nödvändigtvis.

TW

  • Inlägg: 2684
    • Finland
SV: Späck.
« Svar #2 skrivet: 26 dec-17 kl 14:38 »
Förr bredde folk ofta ister på brödet till vardags för att spara på det dyra smöret. Fattigfolk hade knappast någonsin något smör på brödet.

På Färöarna äter de rått valspäck med torrfisk och potatis så det inte skall bli så torrt.... men nu håller grindvalarna på att bli så förgiftade av miljögifter att späcket inte längre är hälsosamt.
Bor redan på landet men drömmer om ett eget litet hus......
Timmerman och snickare och byggnadsingenjör och gör-det-självare. Gör väldigt mycket av litet men kan inte göra allt av ingenting.
Antifacist.


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

746 gäster, 1 användare (1 dolda)

* Forum

* Om tidningen Åter



- Rotade fram denna då ja nyss fått barn. Bra förklarat i "från tröja till blöja" som sagt.. gott o blandat!!!
/Sanna

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser