Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Ok att lägga kött direkt från frysen i saltlag?  (läst 4819 gånger)

Dolvis

  • Inlägg: 712
    • Östergötland
Ok att lägga kött direkt från frysen i saltlag?
« skrivet: 09 okt-16 kl 12:20 »
Tidigare när vi rökt kött har vi alltid följt ett recept där man gnider in det i salt/sockerblandning först och har det i kylen i en plastpåse i två dygn med vändning morgon o kväll. Därefter läggs i saltlag ett par v beroende på vikt. Nu har vi en hel bagge typ i frysen som vi tänkte salta in. Kan man bara ta köttet direkt från frysen och lägga ner i lagen? Här i handboken står inget om att gnida in köttet först så det borde ju funka. Men måste man tina det innan?

Davvi

  • Inlägg: 42
  • Tapatalk User
Ok att lägga kött direkt från frysen i saltlag?
« Svar #1 skrivet: 09 okt-16 kl 12:29 »
Javisst, den tinar ju i lagen och vitsen med att gnida in det först vet jag inte riktigt? Köttet saltas ju i lagen hursomhelst men om det inte finns något som hindrar er från att tina det först så är det ju ingen nackdel.

Dolvis

  • Inlägg: 712
    • Östergötland
SV: Ok att lägga kött direkt från frysen i saltlag?
« Svar #2 skrivet: 10 okt-16 kl 22:42 »
Toppen då kör jag på det.
Man vet aldrig om man missatnån aspekt liksom.


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

810 gäster, 2 användare (1 dolda)
Peter and Marlin Wicks

* Forum

* Om tidningen Åter



- Senaste numret (3/19) var verkligen jätteintressant (även om alla brukar vara intressanta). Gillar artiklarna om framtiden och skulle gärna läsa mer om alternativa, positiva framtidsvisioner (det är dags att se något annat än kollapsbaserade domedagsprofetior). Vill också lära mig mer om olika toalettlösningar.
/ Hanna

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser