Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne: Södermanland Liten gård uthyres  (läst 550 gånger)

Jona d

  • Inlägg: 2
    • -
Södermanland Liten gård uthyres
« skrivet: 20 maj-24 kl 17:50 »
Hyr ut en vacker liten gård på prov för ev lång förlägning om allt funkar bra.

Söker efter dig eller er som längtar efter att odla och testa att ta hand om en liten gård som vore den din egen.

Jag har blivit sjuk och orkar inte ta hand om hus, hagar, ved, odlingar och trädgård själv längre så nu söker jag efter någon som vill ta över allt för en längre eller kortare tid.

Ligger vackert, lummigt och enskilt men nära till litet samhälle.
Billigt trots bekväm standard.
Flexibel inflytt
Går att provbo med mig här från och med 1 juni.

Skicka pm med lite info om dig själv, namn och telefonnummer så hör jag av mig.
Mvh Jona

Bor på landet men är från storstan.
Intersektionellt och hållbart tänk

Evasu

  • Inlägg: 1
    • Södermanland
SV: Liten gård uthyres
« Svar #1 skrivet: 26 maj-24 kl 20:32 »
Hej!
Skulle gärna ta hand om och ev redan nu bo på en gård på landet. Håller just på och avvecklar mitt hyrande av ett torp där jag hade börjat odla. Säger upp det pga svartmögel.
Om 1,5 år är jag inte tillsvidareanställd längre för då fyller jag 69, såna är reglerna där jag jobbar. Då blir jag friare och kan hitta jobb nån annanstans, jobba deltid, jobba ibland (t.ex. på vintern) eller inte jobba alls.
Har tittat på torp att köpa men är rädd för svartmögel igen och så är de ganska dyra.

Så det du beskriver låter intressant. Om du tror att jag kan passa, behöver jsg förstås veta mer om plats, villkor, pris mm.
Mvh. Eva-Stina tel 073 726 59 60

katterna

  • Inlägg: 2
SV: Liten gård uthyres
« Svar #2 skrivet: 13 jun-24 kl 20:38 »
Hej! Jag är också igång sedan hela mitt vuxna liv i det paradisiska Sörmland med lantligt boende, odling, ved, pyssel och naturliv och att bara njuta av att bo i naturen, varvat med staden ibland. Efter många år senast som hyresgäst på ett fantastiskt ställe, där sedemera gården såldes, har de platser jag bott på därefter de sista åren mer varit mellanlandningar på väg till min "rätta" plats som jag söker och föreställer mig finns någonstans i Sörmland. Jag har nyligen skaffat mig (med delvis egna bygginsatser) ett vackert litet tiny house på hjul som ser precis ut som en liten faluröd stuga för att smälta in harmoniskt i en traditionell gårdsmiljö. Detta tiny är inget måste att ha med mig men en tillgång om det skulle passa. Kanske ett litet mini-kollektiv på gården i så fall kunde vara till ömsesidig nytta och glädje för alla. Vi är tre, min gubbe, jag och katten. Vi är pålitliga och hjälpsamma, pensionärer (jag sedan två år) men mycket engagerade för naturen och de vilda djuren. Och kulturliv blir det gärna också lite ibland, tex körsång. Jag tycker din beskrivning och förslaget om provboende låter jätteintressant! Bästa hälsningar T. Vera Maria tel 0736-19 72 59


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

359 gäster, 0 användare

* Forum

* Om tidningen Åter- Hämtade just ut 11 gamla nummer av tidningen och skrockade välmående när jag öppnade paketet. Det ska bli så intressant att läsa dessa <3 Flera av sakerna känns väldigt aktuella just nu. Har bla funderat på jordkällare, flytta en timring och veganmat för självhushållare. Nu är jag ingen äkta vegan då jag blev lika glad över att ett nummer handlar om beredning av fårskinn men jag äter veganskt.
/Anna W

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser