Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne: Dalarna Söker gård att arrendera  (läst 276 gånger)

Hasken91

  • Inlägg: 8
    • Dalarna
Dalarna Söker gård att arrendera
« skrivet: 17 jan-22 kl 14:10 »
Hejsan! Jag är en glad och energi rik kille på 30 år, och har en flickvän på 28år med ännu mer energi.
Jag är utbildad innom permakultur och gammaldags hantverk som läder, ost, smör. och massa mer! men den listan kan bli lång delvis då jag gjort ett helt år med utbidling och sedan bott och left på en fäbovall ett längre tag som bonddräng åt en annan.
Ingen av oss är rädd för att bli smuttsiga, Det är mer så att vi just nu bor i sveg i lägenhet och jobbar på callcenter, men vi vill båda komma tillbaks till våra rötter.
Då min morfar var köttbonde i ljusdal så kommer jag ha mycket hjälp där ifrån. Men min sambos morfar och föräldrar var bönder i vansbro området så vill vi gärna flytta ditåt.
Och för att få den extra tiden sommar jämfört med sveg/ljusdal området.

Vi båda planerar att ha iallafall 50 till 75% jobb på sidan om och sedan så letar vi efter en gård som kan ha runt 10kvigor, 5-6får och 10-20höns.

Dock så pga våra åldrar, och att jag bott utomlands i många år så får vi inte ta ett miljardlån för att köpa en gård.

Planerna runt gården är att bli självförsörjande på mat och sedan sälja smör, ost och annat hantverk.
Och göra massa roligt åt familjer och människor runt. Som slädåkning efter hest på vinter och MINST 2 stycken stora matfester för att fira årstider  :D


Så vi jagar nu en gård runt vansbro området som vi kan arrendera, kanske köpa ut senare när vi kommit igång. Eller bara arrendera ett par år och komma igång om det är så att du inte är sugen på att sälja. Där vi kan påbörja våran dröm om att tillslut kanske kunna leva på ost, smör och annan tillverkning.

Vi bor just nu i Sveg. Men som skrivet så planerar vi en flytt neråt om vi hittar rätt och vi är inte rädda för att åka och kolla en helg eller så om det finns någon som har en gård då vi ändå gärna åker ner och hälsar på familj och vänner där omkring.
Vi har också pratat lite med min tjej's familj där nere att om någon har en gård men vill ha flera "försäkringar" eller vad man ska kalla det om att vi är skötsamma och kommer göra de som krävs.
Så går det att ni får fler underskrifter eller så från dom som "Borgenär" eller liknande.


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

* Forum

* Om tidningen Åter- Dessa välarbetade tidningar ger stor inspiration till att klara sig själv.!
/Inspiration

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser