Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne: Östergötland Community: Kom och bo i skogen med oss!  (läst 646 gånger)

Hannahyesman

  • Inlägg: 1
    • -
Östergötland Community: Kom och bo i skogen med oss!
« skrivet: 05 dec-21 kl 18:24 »
Har du en önskan om att bo enkelt och billigt? Drömmer du om en härlig genuin gemenskap och eventuella spännande projekt som i längden kan generera en viss ekonomisk frihet? Älskar du naturen och djur som t.ex. katter och hundar?

Jag och min granne Veronica bor i varsitt enkelt hus ca 600 meter ifrån varandra, i skogen utanför Valdemarsvik, och vi längtar nu efter att dela våra hem med likasinnade. Husen har några hundra år på nacken men är väldigt charmiga och mysiga och fullt funktionella. Här eldar vi för värme och eftersom här inte finns nåt indraget vatten eller avlopp så bajsar vi på utedass och tvättar oss på lite enklare sätt än i en vanlig dusch inomhus. Utomhusdusch är ett bra alternativ. Även (kall)bad i sjön som ligger 1km bort funkar. Vatten hittar vi i en brunn precis nedanför trädgården. Under de varmare månaderna har vi även vatten i kran i trädgården. Vi äter veganskt och lever en så vegansk livsstil som det är möjligt och vill att du också gör det.

I ena huset bor jag Hannah, 38 år, studerande, tillsammans med två små goa hundar och i det andra huset bor Veronica, en konstnärssjäl, 51 år, ihop med fyra stycken goa katter. Du som kommer och bor här får hyra ett rum för 2500kr per månad, där en del av pengarna går till en gemensam kassa som används till framtida projekt och förbättring av husen. Du får såklart även tillgång till kök och trädgård utöver ditt eget rum. El och ved tillkommer. Här ute är det en fördel att ha bil men det är absolut inget måste. Varken jag eller Veronica har det och vi klarar oss bra. Men om man har ett 8 till 17-jobb att ta sig till varje dag så kan det bli lite knepigt, då Närtrafiken börjar gå kl 9 på morgonen.

Jag Hannah har ev två rum att hyra ut så om ni t.ex. är två vänner som vill göra detta tillsammans så är möjligheten stor att ni kan få bo i samma hus!

Det är bra om du som flyttar hit är relativt självgående och har en viss vana av att bo enkelt - eller åtminstone en stor motivation och vilja att få leva så.

Vi har en önskan om att skapa nåt gemensamt av den här platsen, och ser en vision där alla som bor här jobbar för nånting gemensamt - att vi har ett syfte och ett mål att förverkliga. Att vi gör något tillsammans som vi tror på. Mitt upp i allt detta gemensamma är såklart också självständighet och ensamtid en viktig del. Både jag och Veronica är sociala ensamvargar så att ha tyst och lugn och ro runt omkring oss känner vi är nödvändigt. Är vi lite lika på den delen? Vi hoppas det.

Ord som kännetecknar oss och det vi älskar och lever för:

Medveten närvaro, meditation, yoga, naturen, kärlek, ärlighet, öppen kommunikation, djur, lugn och ro, skratt, kallbad, frukt och rawfood, detox och läkning, medical medium, kreativitet, hjälpsamhet.

Hur känns det när du läser det här? Blir du intresserad?
Hör av dig genast så ser vi om det känns bra mellan oss! Puss och kram från oss


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

224 gäster, 7 användare (1 dolda)
Lenkisen, Be, electric_boogie, statustrött, addebadde, Sven.82

* Forum

* Om tidningen Åter- En tidning med djupa rötter.
/Margit

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser