Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne: Bohuslän Tre små hus på solig permakulturtomt  (läst 383 gånger)

anglor

  • Inlägg: 1
    • Västergötland
Bohuslän Tre små hus på solig permakulturtomt
« skrivet: 18 apr-21 kl 07:44 »
Hej!

Jag säljer mitt ställe som har tre små hus på en solig södersluttning på en ås, utanför Uddevalla, en timme norr om Göteborg.

Husen består av ett tinyhus som är en ombyggd container på 12kvm med kompletta hygien och köksmöjligheter, en köksstuga/umgängesstuga, en friggebod på 8kvm, hönshus/förråd, utedass. Själv har jag använt alla husen för egen del och haft sovrum i tinyhus, köket i köksstugan, friggeboden har barnen haft som sin stuga och jag för kontor. Det är underbart att gå in o ut mellan hus ofta i all väder och årstider, jag ser stjärnhimlen och känner naturen på ett helt annat sätt. Det finns förstås andra möjligheter också, hyra ut en del, särskilt sommartid tar folk rejält betalt för fritidshus i trakten, eller dela boendet med inneboende. Många möjligheter!

Förra året var det ett kalhygge och sedan dess har jag gjort markarbete med att skapa terrasser av stora stenbumlingar, gjort odlingsland, påbörjat en damm, planterat fruktträd med samplantering, vitlöken är redan satt, höns av sorten Bresse kan ingå. anlagt gräsmatta, väg och parkering. Renoverat köksstugan invändigt med återbrukat material/sälj-köp. Målat husen utvändigt precis nu. Kvar finns att isolera utsida av container och göra tak även om det funkar utan. Isolering av golv köksstugan behövs också. Supernära bad och naturreservat, hela bohuslän, Göteborg. Största nackdelen är att vägen hörs en del men p andra sidan är det 100m till bussen och man kan sälja saker vid vägen vid ett bord till förbipasserande turister sommartid som åker till den populära campingen vid hafsten.

Tinyhus: fönster kortsida mot utsikt över trädtoppar och berg på andra sidan dalen, träpanel, modern vedspis från viking, mindre avhängning och skoställ vid entré och vedspis, upphöjt golv vid köksdel med rund diskho, bambuskiva, möjlighet att ha kokplatta, 120-säng, 105-säng ovan, byråer på andra sidan med tv, säng funkar som soffa, bakom säng längst in finns hygienutrymme med dörr till badkar 105cm och separett-wc. Utanför finns handfat och 35-cm tvättmaskin. Draget vatten med värmeslinga installerad från pumphus, varmvattenberedare. Blev en ispropp en dag i strängaste kylan i vintras -17C. Möjlighet att bygga till terrass utanför med fantastisk utsikt över tomten.

Köksstugan: vita väggar, pärlspont i tak, trägolv, stort kök med äldre spis, diskmaskin, finns plats för liten bäddsoffa i hörnet (typ friheten från Ikea) och relativt stort matbord. Vackra äldre fönster.

Friggeboden har inte renoverats invändigt och har vinyltapet med plastgolv. Finns våningssäng och plats för bord/ garderob.

Djupborrad brunn med fint klart vatten. Avlopp saknas men går att installera lokala ecobox för 49000kr. Utanför detaljplanerat område. Köksstuga går att förstora 50% varje år eller minst 15kvm utanför bygglov. Komplementbyggnader mindre än huvudbyggnad får man ha. En synlig granne från huset som gärna sköter sitt. En häck skulle skapa totalt insynsskydd och ofta kan jag ändå springa runt näst intill näck utan att skämmas. Närmsta affär och mack ”Rotan” 2km som har ”allt”. Torp köpcenter 8min bort. Närmsta badbrygga 1,5km eller 500m fågelvägen.

Flyttar till andra sidan landet!

Slå en pling med frågor 0723-505545. Adress: Åsen 713, Uddevalla. Tomtstorlek: 1166kvm. Total boendeyta: 37kvm.

Pris:1230000kr

Vet inte hur jag lägger in bilder som är stora här så jag kan skapa en bildfil och bjuda in dig via google eller liknande?
« Senast ändrad: 18 apr-21 kl 07:52 av anglor »


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

397 gäster, 6 användare
SophiaMaria, statustrött, ctryxw, lisam, Daniel West, alternaiv

* Forum

* Om tidningen Åter- Genuin och läsvärd! Bra tips och idéer för att stå på egna ben.
/Camilla W

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser