Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne: Hälsingland Att finna en smidig lösning!  (läst 341 gånger)

mattias_33

  • Inlägg: 735
    • Hälsingland
Hälsingland Att finna en smidig lösning!
« skrivet: 15 apr-21 kl 06:35 »
Det svåra med att bo avsides är jobb.
Avstånden till arbete innebär ett pendlande som är vansinnigt. Äter faktiskt upp den del av lönen som är ökningen från aktivitetsstöd som det nu heter.

Att ha nån inneboendes som partner/musa eller bara katt och hönsvakt skulle innebära större möjligheter.

Faktum är att bo som jag gör kräver inte mycket pengar. Dom flesta månader på året ligger månadskostnaden på under 1000 kr. Det är då akassa, mobil och fiber, varannan månad kommer en räkning från sophämtningen som jag inte använder. Står på grannen. Men jag kanske sponsrar med en påse om året. Dock är ju bil ett krav och det är den dyraste utgiften. Går ingen annan buss än en skolbuss förbi här. Och den plockar endast upp barn till låg/högstadiet.

Finns stora möjligheter här för den som vill odla eller bli krukmakare/dreja. Blåleran är lätt att finna. Den är överallt! Mitt favorit bär hallonet trivs helt underbart. Rabarbern är det sämre med. Och jordgubbarna tar hönsen. Körsbären tar getingarna. Har man tur kan man få sig ett äpple. Dom röda vinbären är bara att glömma. Dom svarta vinbären kokar jag saft av.
Har även 2 växthus, ett litet för gurka och ett lite större för tomat/chili. Jag sätter dom dock inte i bruk då jag är arbetslös för jag vet ju inte om jag kommer ha tid att sköta dom.
Bada i sjö. Finns 2 faktiskt. En liten och en stor, bägge åt samma håll. Den ena med badstrand, den andra med brygga ut till djupet. Om du är en blyg badare så finns det en skogssjö utan brygga. Kan snickra ihop en stationär badflotte som man ror till med båten. Är dock inte någon som helst kvällssol där. Och där kvällssolen kommer åt är det i grundaste laget.
Värmen och varmvatten kommer från vedeldning i köket. Under ca 3 månader på sommaren blir det el patron för dusch vatten.
Naturen här erbjuder ett enligt mig överflöd av svamp. 20 minuter promenad hemifrån och tillbaka så har man korgen full med kantareller, vid rätt tidpunkt såklart. Längre fram på säsongen bör man ha ben som en bergsget för att finna dom riktigt bra ställena. Bär finns det också gott om. Plockar och säljer för en månadslön varje höst.
Har även en matkällare full med saft och sylt.

Sommartid finns även gratis väckarklocka i form av tranor som vrålar utanför fönstret. Efter några veckor så testar dom ens tålamod.

Min filosofi är att två vuxna människor kan bo ihop. Man behöver inte ens gilla varandra. Är man bara vuxen nog att kompromissa så funkar det.
Felet med våran del av världen är att folk uppfostras till att bli egoister. Mycket vill ha mer och är inte allt perfekt så letar man vidare. Det är nog väldigt många som lämnar ett nöjt liv med drömmen om det perfekta. Troligtvis tillbringar flertalet livet med att leta. För att vara nöjd är inte tillräckligt.

Jag är inte en person med många järn i elden som det kallas. Faktum är att kan jag inte slutföra nåt så kommer jag inte ens påbörja det. Och påbörjar jag nåt så håller jag på tills det är klart. Att ta en rast mitt i när man är svettig innebär bara att man börjar frysa.
Motorer förstår jag mig inte alls på. Blir överlycklig varje gång gräsklipparen startar.

Just det. Det är utedass som gäller. Drömmer hon om toalett inomhus så är det att månadsspara som gäller tills entreprenören har sin slant. Se det som ett test. Även om du har pengarna på banken så är det ett bestämt nej. Utedasset har dock värme. Min lyx i tillvaron. Även bra för att vinterförvara sånt man vill ha i värme, men inte inomhus.

Själv fyller jag 40 i år och har levt ensam hela livet förutom 3 månader, 10 år sedan. Så du bör ha en ängels tålamod.
Ord som parmiddagar, fester, after ski är sånt jag spyr galla åt. Faktum är att alla ställen där fulla människor kan förekomma är ställen jag undviker som pesten.
Saknar dock marknader. Fast helst då det spöregnar. Mindre med folk då. Sorlet som orsakas av folksamlingar är nåt som skapar en känsla av panik inom mig. Om jag är i en sån situation för länge så känns det som att skallen kommer sprängas. Vissa tidpunkter på mataffärn skapar det sorlet. Det gäller då att gå snabbt, bita ihop tänderna och hoppas att man inte glömmer för mycket.
Ogillar att städa också, ser det som helt meningslöst. Hänger väl ihop med ensamheten. Är ju uppvuxen med att det ska dammsugas sju gånger om dagen. Överdrivet, men vem vill leva i ett dockhus där man inte vågar röra nåt.

Jag trivs bäst vid sjön, helst med abborren som sällskap. Vart trivs du bäst?
En stark 2:a är sovandes framför en bildskärm med mitt huvud i ditt knä. Gärna med magen överfull med god mat.
Önskar mig en kramsjuk säng och matpartner i livet! Av kvinnligt kön.


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

* Forum

* Om tidningen Åter- Att jag läst samtliga gamla nummer som fanns att få tag på för utlåning av denna tidning säger väl en hel del om vad jag tycker om den. En del av dem har jag lånat flera gånger. Jag älskar tidningen! Den är idérik, hoppingivande, livsbejakande, inspirerande och informativ och får mig att sjuda av iver och verksamhetslust. Jag kommer att köpa gamla nummer några i taget och nu är det verkligen dags att starta en prenumeration!
/Anneli

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser