Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne: Västerbotten Vill du bo mitt i skogen? (Gratis mot underhåll)  (läst 562 gånger)

Karbys

  • Inlägg: 1
    • Västerbotten
Västerbotten Vill du bo mitt i skogen? (Gratis mot underhåll)
« skrivet: 10 jul-20 kl 09:35 »
Bo gratis mitt i skogen! Vi har ett gammalt soldattorp som håller på att förfalla och söker därför någon som kan tänka sig att ta hand om det.

Det är ett torp från slutet utav 1800-talet. Torpet ligger ca 2 km från körbar väg och har inte bebotts sedan 70-talet, då det användes som sommarbostad. Närmaste by är Gryssjön och närmaste större ort är Sävar som ligger ca 15 minuters bilfärd bort. Det går att ta sig de sista två kilometrarna till torpet med fyrhjuling (kan eventuellt ingå i boendet) eller annat terrängfordon.

Torpet består av två byggnader. Ena byggnaden består av ett kök, ett allrum samt ett sovloft. Den andra byggnaden består av ett rum med en köksvrå och en sovalkov. Resten av den byggnaden är ett förråd. Båda byggnaderna är i stort behov av upprustning, men fortfarande möjliga att rädda.

Det finns eldstäder i båda byggnaderna och det finns en brunn, men vattnet där är otjänligt. Utedasset finns, men har sett sina bästa dagar.
Området runtomkring är avverkat för några år sedan och håller nu på att växa upp igen. Det finns rester kvar av en gammal åkerplätt där det finns möjligheter att odla samt att ha några höns.

Vi är flexibla när det gäller upplägg och vi står för de materialkostnader som krävs för att få det beboeligt, men grundtanken är att ni får nyttja det gratis mot att ni rustar upp och tar hand om vårt torp.

Det här är något för dig som söker något annorlunda och som inte räds mygg  ;)

 


Dela detta:

* Inloggade just nu

* Forum

* Om tidningen Åter- Köpte numret främst för att jag tänker lära mig spinna, men förutom det fanns mycket annat intressant, som skötsel av naturbetesmarker och hoppfulla nybörjarbrev!
/Johanna W

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser