Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne: Småland bostad/ gård sökes att hyra eller köpa  (läst 133 gånger)

sunflower

  • Inlägg: 66
    • Uppland
Småland bostad/ gård sökes att hyra eller köpa
« skrivet: 15 nov-19 kl 09:53 »
Hej!
Fr.o.m. våren 2020 söker jag bostad i Småland, till en början gärna rum/villa att hyra men på sikt vill jag köpa/hyra en egen gård.
Jag bor för tillfället i Tyskland där mina barn bor men vill tillbaka till Sverige där jag bodde i nästan 10 år. Jag är 40 år, legitimerad förskollärare och har många års erfarenhet inom waldorf- och naturpedagogik. Har även jobbat på hemtjänsten, haft grönsaksodling för husbehovet och till försäljning, drivit en liten kollektivodling och jobbar just nu som grönsaksodlare på en demeter (krav)-odling där jag även har studerande och barngrupper som vill lära sig att odla. Jag har haft får, jobbar lite smått som fårklippare, har hållit kurser inom ullhantverk mm.  i framtiden vill jag göra något liknande, dvs. ha kursverksamhet av olika slag på en gård där jag också bor och kan ha får och grönsaksodling. Jag  kan också tänka mig att bidra med mina kunskaper i redan bestående verksamhet eller bygga upp något tillsammans med andra.
Inom mitt nuvarande jobb har vi pratat mycket om regenerativt jordbruk och intresset att gå vidare med det är stort.
Jag är händig, driven och vet vad livet på landet, på en gård innebär, alltså inga romantiska föreställningar förbi realiteten.
Eftersom jag kommer att flytta från Tyskland så har jag just nu ingen fast anställning i Sverige har dock hittills alltid kunna lösa det; både som förskollärare och inom hemtjänsten finns det gott om jobb för den som vill och även fårklippare för små gårdar verkar behövas som jag har förstått från mina svenska kunder.
Ifall du har en stuga på gården som du kan tänka dig hyra ut, går i försäljningstankar, vet någon som på sikt kommer att behöva en efterträdare på gården och kan tänka sig arbeta in en sådan under en period eller om du har andra idéer  så får du gärna höra av dig!
Just det - 2 katter har jag som gärna vill flytta tillsammans med mig, mina vuxna barn stannar här i Tyskland men har lovat att komma och hälsa på någon gång.
Svarar gärna och gladeligen på alla frågor!
Jag nås bäst på mejl:
danni.kuerten@gmail.com eller på telefon: 0046737165530 (jo, jag har svenska numret kvar trots att jag bor i Tyskland. det ger lite hemkänsla....)

Daniela
a ship in a harbour is safe, but that's not what  a ship is built for


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

330 gäster, 10 användare (1 dolda)
skogaliten, natdak, LimJans, per.martinsson, Luffarsjäl, lavender, ögontröst, EvaH, Klasb

* Forum

* Om tidningen Åter- Alltid lika härligt när åter trillar ner i brevlådan.
/EmelieT

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser