Dela detta:
Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Köpa kontursåg  (läst 7464 gånger)

Ostschnitzeln

 • Inlägg: 55
  • Uppland
Köpa kontursåg
« skrivet: 28 jul-10 kl 13:57 »
Jag behöver en kontursåg, maskin tänkte jag då. Det verkar inte finnas så stor marknad för såna, då jag idag har varit på stans alla bygghandlar är det bara ett ställe som har en hemma.
Den kontursågen är av märket Meec och finns på jula, för strax under tusenlappen. På andra ställen sa dom att dom kunde ta hem av det som fanns på http://katalog.luna.se/ (se >maskiner>trämaskiner>kontursåg).
Och ett företag där jag inte har varit skyltar fyra modeller av Hegner.

Jag tänkte ha sågen mest till trä. Små bitar där precision är viktigt. Vilken såg bör jag köpa? Min instinkt säger mig att en billig såg på jula gör mig mer arg än färdigsågad. Eller är det ingen skillnad på de olika märkerna? Vad tror du?

torbjorn

 • Inlägg: 9540
  • Medelpad
SV: Köpa kontursåg
« Svar #1 skrivet: 28 jul-10 kl 20:17 »
Det stämmer att det brukar kunna finnas anledning att reta upp sig på billiga kinaprodukter som det står t ex Meec, Bruksbo, Cotech, Kellen eller något liknande på. Men det är ju inte alls säkert att de sågar som Luna säljer under eget varumärke är ett dugg bättre, även om de inte verkar vara identiska med Meec-sågen som finns hos Jula.
Man bör nog inte köpa en sådan maskin utan att själv ha granskat ett skyltexemplar noga. Risken är stor att man bara betalar onödigt mycket utan att få mer för pengarna om man köper något dyrt som i själva verket också bara är kinakrafs sålt under en svensk återförsäljarkedjas varumärke. Det är ju inte heller omöjligt att den billigaste sågen faktiskt trots allt är tillräckligt bra.

gopo

 • Inlägg: 204
SV: Köpa kontursåg
« Svar #2 skrivet: 03 aug-10 kl 08:28 »
Hegner säljer bra grejer (tror jag)

http://www.hegner.nu/

Lasse C

 • Inlägg: 102
 • Priset för skicklighet är ständig övning.
  • Västergötland
  • Fotoalbum
SV: Köpa kontursåg
« Svar #3 skrivet: 06 sep-10 kl 18:06 »
Hegner är absolut bäst.
Jag har en Hegner som jag använt flitigt i 15-20 år nu, och den fungera fortfarande utmärkt. Lite rengöring, olja och kontroll av skruvar och muttrar emellanåt är allt den behöver. Visst, en Hegner kostar mer är Julas billiga kontursågar - men håller säkert minst fem gånger så länge och har bättre prestanda och precision. Ingen tvekan om vilken som ger mest för pengarna.

Här som med så gott som alla andra verktyg gäller principen att köpa den bästa du har råd med.

Lasse C


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

380 gäster, 7 användare (1 dolda)
Ett svart får, Anders_Borheim, Kulkuri, Madbir, enSAM, blomharet

* Forum

* Nyheter

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser