Jag har fettgarvat skinn i några år nu, både viltskinn och får och get. Skinnen blir väldigt mjuka och fina. Det är klart att det är tungt arbete men dessa skinn tål att vara ute på ett helt annat sätt än andra skinn. Vi har haft våra ute att sitta på i alla väder och inte ens behövt sträcka om dem vid torkning. Snabb beskrivning: skrapa skinnet (färskt eller saltat) så att hinnor mm försvinner, massera in oljan (vi har provat olivolja - ger en "gråaktig" skinnsida och fodertran - ger en gulröd skinnsida). Häng till garvning på ganska varmt ställe (ca 18-24 grader brukar vi ha), när skinnet är genomgarvat läggs det i kallt vatten tills det är genomblött även i huden, då tvättar man försiktigt med schampo, såpa eller diskmedel. Själv brukar jag ta diskmedel till skinnsidan och vanligt hårschampo till fällen. Ta upp - krama ur - torka. Under torktiden bör man sträcka skinnet minst en gång i timmen. Lycka till!