Ingrid carlsson-
en morot innehåller färskt 90 % vatten ,vil man lagra den så den beholder samme konsistens som färsk,måste man skapa et miljö som har tillsvarende hög luftfuktighet (och låg temperatur-se mitt tidigare inlägg)
Hur man gör det är ganska det samma,med sand,torv,(vanlig jord går oxå såklart) eller plast eller bare ett väldigt fuktigt rum ev.
Att ha ett rum som kommer upp til den fuktighetsgraden i luften(och bibehållar den konstant-),är väldig svårt, rent praktisk sätt,men kan under vissa omständigheter gå.Själv har jag aldrig fått detta til att funka,trots fuktig jordkällare blev rotfrukterne mjuka utan plast.
Alle temperatursvängningar i lagringsrummen forandrer luftens faktiska vatteninnehåll och det ska undvikas helst.Derfor är detsom oftast lättare att skapa ett mikro-klima runt rötterna(sand,torv etc..),for att minska svängninger.
Vilken sand som helst går att använda i grunn (enkelt grävat upp fran mark där det fins sandjord,eller grustaket),kunne tänkt mig att sandstrand ev.kan innehålle for mycket salt från havet,men har ingen erfarenhet med det själv.