Dela detta:

Nyliga inlägg

Sidor: [1] 2 ... 10
1
Fordonsdrift / SV: Moped mot dålig miljö
« Senaste inlägg av simon.arvestrand skrivet Idag kl. 11:35 »
Ok det förklarade en hel del.

Skickat från min SM-G935F via Tapatalk

2
Övriga annonser - finnes / SV: Defekt arbetsskoter Aktiv Blå
« Senaste inlägg av Själv är bäste dräng skrivet Idag kl. 11:32 »
Då siktar jag på att ta en sväng till dig i helgen som kommer eller helst fredag kväll om det passar för dig (jag åker hem från ett jobb i Stockholm då).

Skulle du få ett avsevärt bättre bud innan så förstår jag att du tar det. Jag tittade efter sådana för 5-10 år sedan och de brukade finnas på blocket för 2-5 000.


Jag vet att du bor i norra delen av Östergötland, men du får gärna skicka mig adressen så jag slipper detektivarbetet.
3
Kontakter / SV: Vill Du söka/skapa mat, värme och kärlek…
« Senaste inlägg av Norae skrivet Idag kl. 11:10 »
Hej. Jag bor på en Hälsingegård med 5 hektar. Har lantrasdjur och självhushåll till viss grad. Tycker om att odla. Älskar djuren. Drömmer om att odla och sköta djur och natur tillsammans med någon annan som också uppskattar samma saker. Försöker få ekonomin på gården att gå ihop men är öppen för nya idéer. Är skild sedan några år tillbaka och behöver lösa ut min f.d. man från gården, vilket inte har varit så lätt. Jag har också två hundar, inga minderåriga barn. Är du intresserad av att skaffa barn är jag inte rätt person. Men är du intresserad av kultur, ett liv nära natur, hälsa, film, litteratur, trädgård, djur, träning, jordbruk, praktiskt arbete i bra kombination med teori etc. delar vi samma intressen.
 Är just nu ensam om detta och söker i första hand en kompanjon att dela mina intressen och arbetet på gården med. Att tillsammans kunna bygga upp en ekonomi kring gården som göra att den går plus minus noll med kostnader. Men det är alltid mycket praktiskt arbete på en gård som ska göras och det betalar sig oftast inte. Har även drivit bageri och café på gården.  Här finns möjlighet att odla och njuta av natur och kultur. Se mer på www.halsingegarden.se
eller googla på ninae.se
4
Grönsaker / SV: Kornad kalk
« Senaste inlägg av kurt skrivet Idag kl. 11:06 »
Det beror ju på vad du har för pH-värde på jorden nu? Om man får alltför högt pH-värde så löper man mycket större risk för skorv på potatisen

http://www.fobo.se/index.php/kunskapmeny/fragor-svar-meny/fragor-svar-2009-meny/245-skorv-pa-potatis
5
Grönsaker / SV: Kornad kalk
« Senaste inlägg av Lobbebubbe skrivet Idag kl. 10:21 »
Skall du odla kommersiellt ekologiskt eller "jag vill inte hälla gift på min mat" ekologiskt? 
Kalk är iof inte giftigt men potatis är ju inte direkt en kinkig gröda.
6
Fordonsdrift / SV: Moped mot dålig miljö
« Senaste inlägg av malarmaster skrivet Idag kl. 10:18 »
Varför har inte du någon annan position i samhället?
Hade ju varit kanon att ha dig i regeringen så det inte blir några dumma beslut.  Du vet ju exakt hur det är nu  och blir i framtiden.

Skickat från min SM-G935F via Tapatalk
vadå annan position? Jag är ju politiker med miljöfrågor som specialitet.påverkar i hög grad mitt parti i dessa frågor.regeringen hade visserligen behövt ta itu med miljöfrågor på allvar men S är inte intresserad av miljöfrågor. MP är dessutom inte på banan i miljön heller då de företräder en samhällssyn som för oss bakåt,de är teknikfientliga. världen går en annan bana som går mot tekniklösningar som tillåter oss att ha kvar ett välståndssamhälle. Dvs en grönare och friare värld.
7
Övriga annonser - finnes / SV: Defekt arbetsskoter Aktiv Blå
« Senaste inlägg av Halte skrivet Idag kl. 10:16 »
1000 kr är ju mindre än vad jag tänkt mig men å andra sidan är det 1000 kronor mer än om den står kvar som nu i några år till.
Så vill du ha den är den din. Eldriften är ju ett intressant projekt helt klart, tar man bort bensintanken får man ju plats med en del batterier.

I annat fall tror jag det inte är så vansinnigt många timmar att få igång motorn heller om man är hjälpligt duktig på enklare 12-volts elsystem.
8
Fordonsdrift / SV: Moped mot dålig miljö
« Senaste inlägg av Halte skrivet Idag kl. 10:11 »
det du inte tycks förstå är att förbränningsmotorn är inne på sin sista suck. Det är el som är framtiden. Anledning till det är att CO2 utsläpp skall ner till noll inom transportsektorn. mopeder med förbränningsmotor är inte längre aktuellt liksom andra fordon med förbränningsmotorer. Fordonsbranschen är inne på helt andra utvecklingslinjer och förbränningsmotorn är ute ur utvecklingsbilden. Senast var det Volvo lastvagnar som la ner sin dieselmotorutveckling. de satsar på bränsleceller.... Ulf
Jag tror inte på bränsleceller, eller eldrift.  Det flyttar bara problemet, antingen miljömässigt eller råvarumässigt. Det är helt enkelt för mkt människor på den här planeten. Vad vi än hittar på så kommer det bli brist på någon/några råvaror som behövs för att tillverka drivkraften i våra fordon, likaså kommer tillverkningen av bränsle och fordon i mer eller mindre grad påverka miljön.

För min del får de gärna fortsätta forska om el, vätgas, biogas och vad de du tror på men jag kan inte se att någonting man hittar på löser några problem på lång sikt. Vi är så många människor att vi lever på miljarder av års ränta nu, i en extrem takt.
Som med alla andra djurpopulationer kommer vi till slut dra undan mattan för oss själv, populationen självdör och sedan rätar det upp sig igen. Så är naturens gång.
9
Redskap, verktyg och maskiner / SV: grävmaskin...
« Senaste inlägg av Skogsvilde skrivet Idag kl. 10:10 »
Speciellt enkelt är det nog inte att bygga om hela undervagnen på en grävmaskin.
Och hur hade du tänkt att de banden från en skogsmaskin ska drivas?  Hur ska styrningen se ut?
Jag tycker hela förslaget ser befängt ut.

Tja...   Grejen är att det inte finns drivning på en bröyt så man gör som alltid, släpar sig fram.
Bröyten är den enklaste att göra dylika modifieringar på då det inte finns något i vägen som man behöver ta hänsyn till.
Det är faktiskt nästan så enkelt att bara hänga dit en extra axel.

Så befängt är det inte alls.  ;D
Kolla lite på tuben på de filmer om bröt som är publicerade.
10
Fordonsdrift / SV: Moped mot dålig miljö
« Senaste inlägg av malarmaster skrivet Idag kl. 10:10 »
Bara för att komplettera lite så är bränslecells satsningen hos volvo lastvagnar en del, samtidigt satsar dom och scania stort på lng. av det jag sett av dom möten och sådant vi haft med volvo och scania så ser dom biogas som något värt att satsa på, idag finns inte några mängder lbg i sverige men är rätt säker på att det kommer mer.
båt och tungtrafik satsar helt klart på gas och förbränningsmotorer och är rätt långt ifrån ute ur utvecklingsbilden.
vet inte vart du får din info ifrån Ulf men den är inte helt i linje med vad jag ser i verkligheten.
problemet du får med förbränningsmotor även i framtiden är CO2. framtidens transportsystem MÅSTE bli helt CO2 fri,alltså går även biobränslen bort. Man kan acceptera det i en övergångsfas  men inte mer. skall vi klara av att bromsa klimatutvecklingen duger det inte med att bara stoppa ökningen av CO2,man måste få en negativ kurva,dvs att man sätter en nollgräns på CO2 från uppvärmning,transporter och industri. allt detta fås med el.sedan kan man givetvis diskutera hur el skall produceras till respektive samhällsområde . även stora fartyg kan drivas med bränsleceller,det görs redan. kortare linjetrafik typ färjor byggs också idag med ren eldrift t.ex har sundstrafiken idag gått över till el.
Sidor: [1] 2 ... 10

Dela detta:

* Inloggade just nu

351 gäster, 8 användare (4 dolda)
Idd, Ett svart får, skogaliten, Noss_enur

* Forum

* Nyheter

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser