Dela detta:
Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Mörkt mustigt bröd?  (läst 2835 gånger)

SXSC

  • Inlägg: 7
    • Östergötland
SV: Mörkt mustigt bröd?
« Svar #20 skrivet: 10 okt-17 kl 19:08 »
Jag är i Finland så det finns i dom flesta butiker.

Malaxlimpan annars, görs i Vasa nuförtiden.

Jaha, missade att du var från finland =). Kör med Fazers rallarhalvor i dagsläget vilket är OK men saknar det sega tuggmotståndet som fanns i pörtebrödet.

SXSC

  • Inlägg: 7
    • Östergötland
SV: Mörkt mustigt bröd?
« Svar #21 skrivet: 11 nov-17 kl 19:07 »
Som followup tycker jag Hattings osötade rågbitar är rättså bra om man inte vill baka själv...

 

von tratt

  • Inlägg: 87
    • Skåne
SV: Mörkt mustigt bröd?
« Svar #22 skrivet: 10 jan-18 kl 17:21 »
Det finns ett isländskt sött rågbröd som är mkt mörkt, som inte knådas. Eller jäser :-). Det gräddas i tex hophäftade mjölkpaket i många timmar. I ugn om man saknar varma källor i närheten ;-) jag kan leta ett recept om intresse.


Travelerhorses

  • Inlägg: 5607
  • Häxa och djurvän.
    • Värmland
SV: Mörkt mustigt bröd?
« Svar #23 skrivet: 16 jan-18 kl 12:29 »
Isländsk bröd låter kul. Ja vill gärna ha recept.
När vi kvinnor får orgasm utsöndras ämnet oxytocin, vilket gör oss mjuka, snälla, gulliga och omtänksamma.Så när ni män klagar på hysteriska, förbannade och frustrerade kvinnor,bör ni komma ihåg att det faktiskt är ni män som inte gör jobbet tillräckligt bra...

kurt

  • Inlägg: 3493
SV: Mörkt mustigt bröd?
« Svar #24 skrivet: 16 jan-18 kl 13:14 »
Det finns ett isländskt sött rågbröd som är mkt mörkt, som inte knådas. Eller jäser :-). Det gräddas i tex hophäftade mjölkpaket i många timmar. I ugn om man saknar varma källor i närheten ;-) jag kan leta ett recept om intresse.


Bakpulver

http://loly.is/rugbraud-seytt/

von tratt

  • Inlägg: 87
    • Skåne
SV: Mörkt mustigt bröd?
« Svar #25 skrivet: 06 feb-18 kl 17:18 »
Receptet på isländskt rågbröd:

1,5 l rågmjöl
7,5 dl grahamsmjöl
1 tsk salt
4,5 tsk bikarbonat
1,5 l filmjölk
4 dl sirap

Blanda ihop tills klumpfritt. Jag gjorde i assistent vilket nog var onödigt. Fyll till hälften i mjölkkartonger som häftas ihop. Alternativt i gryta eller plåtburk(!).
Sätt ugnen på 140 grader, sänk till 100 när brödet är inställt. Grädda 10-14 timmar. Svalna i kartongerna.

Såhär i efterhand, nja, jag vet inte. Men jag gräddade för länge som sagt. Bitvis rätt hårt, och håller inte ihop för att göra tunna skivor.
Det är nog bäst alldeles nygräddat, det är ju ett bakpulverbröd... och eftersom det blir en hel del kanske receptet passar till kalas mer än något annat.
Halv, eller kvarts, sats kanske är vettigare egentligen.

Men hittar man rätt är det himla lättlagat och lite annorlunda, antar jag.

Travelerhorses

  • Inlägg: 5607
  • Häxa och djurvän.
    • Värmland
SV: Mörkt mustigt bröd?
« Svar #26 skrivet: 21 feb-18 kl 21:32 »
Alla tips hittils är ju grova bröd. Jag vill ha en mustigt mörkt smakrikt bröd, typ en sirapslimpa. Inte grova hårda sega bröd.
När vi kvinnor får orgasm utsöndras ämnet oxytocin, vilket gör oss mjuka, snälla, gulliga och omtänksamma.Så när ni män klagar på hysteriska, förbannade och frustrerade kvinnor,bör ni komma ihåg att det faktiskt är ni män som inte gör jobbet tillräckligt bra...


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

64 gäster, 0 användare

* Forum

* Nyheter

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser