Dela detta:

Nyliga inlägg

Sidor: [1] 2 ... 10
1
Bostad sökes / Lantligt boende (innan jag blir galen)
« Senaste inlägg av Annat73 skrivet Idag kl. 16:47 »
Jag bor förvisso i utkanten av en småstad med altan och en liten gräsplätt. Men har en nästan outhärdlig längtan ut på landet, in i skogen, närmre havet, vad som helst är av stort intresse så länge det ligger lantligt.

Har en dotter på heltid så hyffsad närhet till mellanstadieskola är ett krav även om jag i övrigt är väldigt anspråkslös. Med hänsyn till min dotter så bör där även finnas el och vatten.

Önskar kunna ha lite djur utöver mina katter och lilla hund.

Öppen för allt, kollektiv, större gård där arbetskraft behövs (lantbruksutbildad, arbetat med hästar och kor) eller ett ensligt torp i skogen.
Intressen förutom djur och natur är permakultur, återvinning, gamla ting, goda samtal, människor, musik, uttrycksfullhet och livet som sådant.

Då jag i tidigare annons blivit utsatt för en väldigt sjuk människa så ber jag enbart er med något för annonsen relevant höra av sig.

Tack!
Svar via pm.

Var rädda om varandra!


Postat med Alternativ.nu´s app
2
Bröd / SV: varför surdeg?
« Senaste inlägg av Kristjan Tjörvason skrivet Idag kl. 16:36 »
I boken "Magstarkt" av Martina Johansson(civ ingenjör i bioteknik och biofysik från Chalmers) förklaras hur fytinsyran i tunntarmen förhindrar upptaget av bl a järn.
Fytinsyrans negativa fosfatjoner drar till sig positiva joner som t ex järn och bildar komplex kemisk förening som vi inte kan smälta. Så järnet hamnar så småningom i avföringen.Alla sädesslag innehåller fytinsyra.
Detta är kanske ett exempel på att vi inte kan lita på  på att svenska myndigheter värnar om att vi inte får i oss näringsfientlig mat. Om det beror på korruption, vet jag tyvärr inte.  Det vore viktigt  med vetenskapliga källor till långtidsjäsningens positiva påverkan på fytinsyran. Eller är det bara humbug?
3
Bygga och renovera / Trallgolv, tryckimpregnerat.
« Senaste inlägg av ebeliee skrivet Idag kl. 16:33 »
Bästa behandling.


Postat med Alternativ.nu´s app
4
Övriga annonser - finnes / Mercedes personbilar
« Senaste inlägg av ensamhet skrivet Idag kl. 16:03 »
190E -93 Automat. Skattad och besiktad, taklucka, bakaxeln lever om. 15 500 mil och i fint skick, men för trång för mig. Lackskador/rost på vänsterdörrarna och bakkofångaren borta. Nytt avgassystem. Bromsbelägg bytta, men skivorna bak är dåliga, kanske finns det nya som medföljer.
220 Cdi -01 combi, ful, automat besiktigad, drar lite, fast det är en stor bil.
240D -80 bra motor, lite rost, krånglande automat, manuell låda kan medfölja.
240D -80 avförd ur registret, går att få tillbaka i registret för nån tusenlapp, kan bli gratis. Transportstyrelsen kan inte ge ett rakt besked, då den fallit ur registret eftersom det var ett dödsbo. Bra motor och nästan ingen rost.
5
Bygga och renovera / SV: Koka om rödfärg?
« Senaste inlägg av Ulle-bulle skrivet Idag kl. 15:58 »
Härligt.
Vår färg är äkta faluröd å vi har själva gissat att den är värd ca 2500. Jag är kock, har stor eldstad på gården å mjöl är ju hyfsat billigt. Så jag borde ju kunna få ihop det här😀😀😀
Tack för tipsen! Jag återkommer å berättar hur det har gått!

Postat med Alternativ.nu´s app

6
Övrigt om odling / SV: Vilken säd ger mest per ytenhet?
« Senaste inlägg av mizzarrogh skrivet Idag kl. 15:57 »
Industrihampa är tillåtet att odla här om man har tillstånd, man lär dock knappast bli hög om man röker den, dock blir den bara hälften så stor här som i andra europeiska länder där det är bättre klimat.

7
Kontakter / SV: Svärson sökes
« Senaste inlägg av Mito skrivet Idag kl. 15:56 »
Vad fint gjort för din dotter! :)
Jag, 34 år, finns i sydöstra Östergötland.
Kortfattat så är jag längtande ut till det lagom stora torpet med trädgårdsodling och lite höns, är samtidigt konstnärssjälen som mestadels skyr städer och värderar det raka, enkla och vackra bland såväl människor som omgivningar och i det jag skapar.
En lugn och trygg man som söker sin jämlike.
Dock ej flyttbar nån längre sträcka i dagsläget då jag har en son hos mig varannan vecka.

Om intresse finnes så skicka ett PM.
Ha det gott!
8
309D -85 husbuss Westfalia nybesiktigad. Diesel automat, lite rostig.
310 -85 buss. Bensin, nästan ingen rost, växellådan lever om. Nyare dieselmotor, med låda, servostyrning och helhöga bakdörrar kan medfölja
310D -90 dubbelhytt med flak. Lite rost i hytten. Går bra, diffspärr, trasiga glödstift och bromsar. Påbörjat bygge av flak, med winch
309D -83 flaket borta, men skylift medföljer. Rost i hytt, bra ram ingen motor, men finns flera motorer som följer med. Kanske det finns servostyrning.
Pluss en massa delar, så att alla kan göras i ordning.

Säljer helst allt i en klump

9
Övrigt om odling / SV: Vilken säd ger mest per ytenhet?
« Senaste inlägg av Själv är bäste dräng skrivet Idag kl. 14:54 »
Sedan är det ju så att har du slagit hö och fått in fint hö i småbalar så kan du ju köra till Stockholmstrakten i mars-april och sälja för 5 kr/kilot, men knappast få det av dina grannar i glesbygd i juli. Det är samma med ved, en del tror att vedpriset är det man ser på macken.
10
Övrigt om odling / SV: Vilken säd ger mest per ytenhet?
« Senaste inlägg av torpjens skrivet Idag kl. 14:45 »
 (:)  Städat lite lite...
Sidor: [1] 2 ... 10

Dela detta:

* Inloggade just nu

* Forum

* Nyheter

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser