Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  köttkvalite på eftersök  (läst 1107 gånger)

kerv Jenok

  • Inlägg: 8
    • -
köttkvalite på eftersök
« skrivet: 25 okt-14 kl 00:03 »
Hur är det med att äta köttet från ett stressat eftersök, kan köttet bli dåligt på nåt sätt förutom smaken?

Någon sa till mig att stresshormonet var ohälsosamt att få i sig. försöker googla men utan framgång.




 

kurt

  • Inlägg: 3488
SV: köttkvalite på eftersök
« Svar #1 skrivet: 25 okt-14 kl 04:41 »
Nej, köttet blir inte i sig själv giftigt på något sätt. Det stressas tusentals slaktdjur varje år! Däremot kan hållbarheten försämras pga att det inte håller vätska och det i sin tur kan ge näring åt bakterier som finns på köttet.

sonja på slätten

  • Inlägg: 2924
    • Halland
SV: köttkvalite på eftersök
« Svar #2 skrivet: 25 okt-14 kl 08:36 »
Jag minns något som det talades om en gång i tiden:  PSE-kött.   Pale,  Soft,  Exuding.   En följd av stress i  samband med slakt.
Uppfödare av DVÄRG-KOCHIN och DVÄRG-WYANDOTTE  sedan mer än 20 år.  Ägare till en underbar långhårscollie.


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

758 gäster, 3 användare (1 dolda)
isa, Gröfre Slissing

* Forum

* Om tidningen Åter



- Bästa tidning jag någonsin har läst!
/Jeya M

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser