Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Surdeg-tips?  (läst 7229 gånger)

kurt

  • Inlägg: 3488
SV: Surdeg-tips?
« Svar #20 skrivet: 15 dec-15 kl 14:16 »
Min erfarenhet är att mjölksyrabakterier inte överlever varken torkning eller frysning speciellt bra, och det är just därför som de allra flesta amatörer väljer att förvara den i kylen och regelbundet mata den.

http://dx.doi.org/10.1016/j.idairyj.2004.02.001

Anders S

  • Inlägg: 6171
    • -
    • Fröodling.se
SV: Surdeg-tips?
« Svar #21 skrivet: 15 dec-15 kl 14:31 »
Min erfarenhet är att mjölksyrabakterier inte överlever varken torkning eller frysning speciellt bra, och det är just därför som de allra flesta amatörer väljer att förvara den i kylen och regelbundet mata den.

Hur märker du att mjölksyrabakterierna inte har överlevt?

Vilka blir de praktiska konsekvenserna? Jäser det sämre eller inte alls eller blir det en annan karaktär på surdegen?


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

368 gäster, 0 användare

* Forum

* Om tidningen Åter



-  Nya tidningen "goare" att läsa. Innehållet lika intressant som det varit de 14 år vi haft den. Lycka varje gång den kommer i lådan ! :-D
/Magdalena Gustavsson

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser