Dela detta:

Nyliga inlägg

Sidor: [1] 2 ... 10
1
Höns sökes / Lohman sökes!
« Senaste inlägg av Snömannen skrivet Idag kl. 18:54 »
Halloj!

Jag söker lohman unghöns/kycklingar. Bor strax norr om Skellefteå så Pite/Lule/inlandet är också intressant.
Är intresserad av ungefär 10-15 individer.
2
Biodling / SV: Vad göra med foder ramar på våren.
« Senaste inlägg av Små skrivet Idag kl. 18:44 »
Grattis! Med det sagt så är inte faran över. Tvärtom egentligen. Blir det dåligt flygväder och kallare en period så kan foderreserverna komma väl till pass inne i kupan. Alldeles särskilt om det har varit en period av bra väder innan och yngelsättningen kommit igång på allvar.
3
Spannmål och foder / SV: Odla betesvall på sandjord - går det?
« Senaste inlägg av Tjalve skrivet Idag kl. 16:45 »
Om "man" vill anlägga gräs på väldränerad sand och det är ett torrår blir man nog tvungen att vattna för att det ska bli något.


Av den anledningen skulle jag prova att putsa ned hela betet ganska hårt, låta klippet ligga kvar och sedan så glest direkt på klippet och en lätt ytharvning på det. Sannolikt inte något jättebra resultat men ställd inför risken att en plöjd väldränerad sand annars förvandlas till en badstrand utan vatten så skulle jag försöka. Grödor kan konkurrera ut varandra och med extra frön får gräset en fördel.


Gissningsvis har nån här provat och kan säga hur det funkar. Jag har med halvdant resultat (bättre än utan, sämre än nysådd) gjort så i gräsmatta men det är ju en annan sak.
Skulle jag absolut inte göra. Varför hitta på experiment när det finns beprövade metoder att så in en vall?
Växer det gräs och annat redan nu på marken är det inget problem att så ny vall. Är det bara förkrympta tallar i ren sand skulle jag flytta till ett bättre ställe. Bara att köra upp och så in som vanligt. Välj vallfrön som trivs i väl dränerade jordar, det ska fröförsäljarna kunna hjälpa dig med.
Bevattning är inget att tänka på om man inte har en stor å precis bredvid. Måttliga 10mm regn på ett ha är 100m3 vatten så inte krävs lite resurser för bevattning.
4
Biodling / Vad göra med foder ramar på våren.
« Senaste inlägg av Gunnar Engström skrivet Idag kl. 16:43 »
Hej jag är nybörjare och startade förra året. Jag har sex samhällen som alla klarade vintern. Något som jag inte läst i någon bok eller hörde på kursen. Är vad man gör med foder ramar på våren . Jag gissar att jag har ca 10-15kg socker i ramarna nu per samhälle. Ska detta då ligga kvar hela säsongen. Eller ska man ta bort en del och försöka slunga ut? Vill ju inte riskera att vid slutskattning få med det i honungen.  Samt att det tar plats i yngelrumet. Har 2st lådor LN per samhälle. Tacksam för råd och tips!
5
Övrigt om odling / SV: Giftfri limning av terracottakrukor som ollas
« Senaste inlägg av Odlingsapan skrivet Idag kl. 16:24 »
Här är lite bilder på de nio ollas jag gjorde.

Varje består av två stycken 14cm terracottakrukor som är ihoplimmade med akvariesilikon godkänt för livsmedelshantering. I botten har jag gjutit lite betong så att allt vatten inte rinner ut där. På toppen har jag limmat fast en bevattningsslang som sticker ner 2-3 centimeter. Total kostnad ca 25kr per olla. Dessa kommer kopplas ihop med bevattning som matas med gravitation från en 300 liter stor regnvattentunna jag beräknar skall hålla jorden fuktig minst 7 dagar så jag slipper cykla ut till odlingslotten så himla ofta.
6
Meka / SV: Polera upp plastdeln över framljusen?
« Senaste inlägg av Bösahusarn skrivet Idag kl. 15:42 »
Jag köpte en sats på ebay för 75 spänn, funkade bra. Eller den har ju inte varit på besiktning än men jag hade ju ingen anmärkning innan...men bättre ljus blev det!
7
Grisar finnes / 10 st linderödssvin födda mellan okt-17 & feb-18 sökes!
« Senaste inlägg av Maria Aros skrivet Idag kl. 15:39 »
Söker 10 st slaktsvin som är minst 5 månader och max 10 månader i juli. Helst i Småland eller i närliggande län. Tar gärna emot tips på kontakt till uppfödare.
maria.aros@strix.se

Tack på förhand!
8
Meka / SV: Polera upp plastdeln över framljusen?
« Senaste inlägg av torbjorn skrivet Idag kl. 15:23 »
Poleringssatserna som biltillbehörsfirmor säljer duger om ett strålkastarglas just så pass börjar bli aningen matt och man vill återställa det till nyskick/utställningsskick. Men de duger inte när ett glas är så dåligt att bilprovningen anmärker på det.

Vad som däremot fungerar bra är att handslipa med fint våtslippapper (börja med 600-800, gå vidare med 1200) och stora mängder vatten. Det brukar bli bäst att ta loss strålkastaren och hålla till på diskbänken där man har bra tillgång till rinnande vatten.
Ofta kan man se att det är överkanten av ett välvt glas som är värst utsatt (den som är mest utsatt för solljus), på bilar med projektorstrålkastare kan det också bli en matt ring mitt framför halvljuslampan.
När man väl har putsat upp glaset så det blir så bra det kan bli med 1200 våtslippapper, så kan man gå vidare med polersatsen från t ex Biltema.

Räkna med att ett glas som en gång har varit matt, inte blir lika tåligt som då det var nytt. Man kan behöva göra om proceduren med 2-3 års mellanrum. Bra om man kan parkera bilen så att strålkastarna hamnar i skuggan.
9
Meka / SV: Projekt Lill-Vicke
« Senaste inlägg av Radar skrivet Idag kl. 15:10 »
Det visade sig att de inte kunde leverera lilla lagret. Bara lagerbanan till detta. Övriga grejer kunde få fram ändå.
I samma veva pratade jag med med min kunskapskälla inom Ford P2. Han hade nyligen pratat med en man som kunde avvara lite begagnade grejer. Så av honom köpte jag ett centrum med lagren kvar. De ska vara i bra skick. Men jag beslutade mig för att beställa även från Motomobil. Så nu ska jag äntligen kunna fixa det här.
Förra sommaren var några bröder tvungna att tömma en lada med bilar och grejer. Där kunde jag gratis hämta fälgar, en 4-växlad låda och lite annat från en P3:a. Lådan kräver tydligen ett annat växellänkage, så den får ligga tills vidare.
För några månader sedan hade Jula 25% rabatt på deras motorlyft. Då passade jag på att köpa en. Den ska få jobba med flera motorer i sommar.
10
Ibland är det pressat och krympt på, då är det bara avdragare (eller press) och hårt arbete som gäller... De är nästan omöjliga att få av om remhjulet dessutom är aluminiumlegering som blir som ett jädra lim när det är ditpressat...
Annars brukar det vara motsolsgänga om det inte är kilspår.  :)

Sidor: [1] 2 ... 10

Dela detta:

* Inloggade just nu

* Forum

* Nyheter

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser