Dela detta:

Nyliga inlägg

Sidor: [1] 2 ... 10
1
Meka / SV: Byta INRE styrled på Audi A4 -96 - goda råd efterlyses AKUT
« Senaste inlägg av torbjorn skrivet Idag kl. 17:51 »
Jag brukar säga att Audi är VAG:s experimentverkstad. Alla nya konstruktioner släpps först till Audi, om de har fungerat ett år där utan alltför mycket garantikostnader och recalls så kommer de sedan i VW, om de visar sig fungera bra några år där också så vågar man till sist ta dem i bruk i Skoda och Seat.

Saab V4 i all ära, men det är synd att tillgången på motorer i användbart skick minskar allteftersom. Den motorn har ju en del svagheter i form av t ex dåligt material i ventilsäten och problem med balansaxellager, nu med många års överblick över saken märks det tydligt att den från början var konstruerad som en lågprismotor som var tänkt att ha ett givet bästföredatum. Motsvarande Ford V6-motorer blev av med barnsjukdomarna först i slutet av 80-talet, men då var ju V4 redan nedlagd sedan många år.
2
Fårraser & avel / SV: Rasbyte?
« Senaste inlägg av olivia.k skrivet Idag kl. 17:26 »
Har du mest skogsbeten är väl skogsfår ett bra alternativ. Det är väl några av allmogefåren som räknas till skogsfår men jag kommer inte ihåg nån annan än min egen ras klövsjöfår.

Mina gick helt fritt i somras på fäbod, och de åt mest buskar som vinbärsbuskar av olika sorter. De åt också lövsly, som bladen från björkar och rönn. De föredrar verkligen buskar före gräs.

Det är en av de större allmogeraserna. Mina baggar väger ca 70kg men de växer så sakta och det tar ca 3 år innan de väger så mycket. Det är stor skillnad i storlek på mina baggar som är 1 år jmf med de som är 3-4 år. De som är ett halvår är inte mycket att slakta. En månad extra jämfört med vanliga får tror jag inte räcker. Man ska ju slakta dem när de väger ca 50kg och mina ser inte ut att väga mer än 30kg när de är ett halvår.
 
3
Kaniner / SV: Starta kaninproduktion
« Senaste inlägg av Samuel1234 skrivet Idag kl. 17:07 »
Jo jag förstår. Men jag går just nu i planer om jag bara ska ha liten produktion själv eller starta upp något stort. Så jag skulle till en början slakta lite gran 100 ett år för att se att jag trivs med slakteri.

Kan förstå riskerna då det inte är speciellt accepterat med kanin mos stor del av befolkningen 
Tack!!


Skickat från min iPhone med Alternativ.nu
4
Fårraser & avel / SV: Rasbyte?
« Senaste inlägg av KGG skrivet Idag kl. 17:06 »
Vi har Gutefår och dom älskar sly och bark, men vi hade getter i 2 år innan som totalsanerade allt vad buskar heter så något effektivare än getter finns nog inte. Gutefåren gillar att barka rent allt ris som kastas in i hagen. om man vill att gutelammen ska växa bättre så har du en  köttrasbagge till tackorna dom lammen växer väldigt bra.

5
Biodling / SV: Rensningsflykt i snön?
« Senaste inlägg av Thomas_ skrivet Idag kl. 16:51 »
Det är åldrade arbetsbin som kan bete sig så under vinter/vårvinter. Unga och friska arbetsbin sitter lugnt i vinterklotet.

Var gränsen för kläckningsvecka går för lyckade övervintringar är beroende på vilken breddgrad bigården finns, klimatzon osv. Men i Skåne är kläckning vecka 31 i tidigaste laget för att vara i övervintringsbar ålder, vecka 32 och framåt kläcks det sedan utmärkta vinterbin.
6
Meka / SV: Byta INRE styrled på Audi A4 -96 - goda råd efterlyses AKUT
« Senaste inlägg av ensamhet skrivet Idag kl. 16:51 »
Har du hört att de brukar säga att Audi har fyra nollor i grillen och en bakom ratten?
7
Frukt & bär / SV: Sorkarna gör mig galen!!
« Senaste inlägg av Tiomilaskogen skrivet Idag kl. 16:23 »
Med risk för att jämföras med Hitler.
Det finns karbidstenar att köpa i färghandeln. Släpp ner en sten i gången och häll på lite vatten. Gasen som bildas är brandfarlig så släck grillen och ciggen först.
Jag har t.o.m. lyckats fördriva grävling som försökt gräva in sig under ett hus på hösten.
Det finns speciella gnagskydd som man kan linda runt fruktträden. Då slipper man haren också.
8
Fårraser & avel / SV: Rasbyte?
« Senaste inlägg av Ylven skrivet Idag kl. 15:48 »
Jag har just bytt från Åsenfår till Ryafår och har insett att jag måste nog köpa tillbaka några Åsentackor för att hålla efter slyet. Mina nya Ryafår verkar inte äta bark över huvud taget. Jag kastade in några grenar asp-grenar i deras box härom dagen. Nyhuggna, tjock bark som mina gamla får skulle ha älskat. De har bara tagit knopparna... Inte har de gått upp bland träden som är i kanten på hagen heller. De har bara stannat ute på vallen, oavsett väder (blåst och regn...)

Åsenfår är mycket bra på att äta sly. Men de är små. Jag tror att Värmlandsfår är lika bra på sly men större.
9
Meka / SV: Byta INRE styrled på Audi A4 -96 - goda råd efterlyses AKUT
« Senaste inlägg av Jannedansk skrivet Idag kl. 15:41 »
Det går att knacka in en 12 kants bits i lagom storlek skulle gissa en 8 mm annars är insex original 7 mm men om du gör det se till att den bliver inknackat ca 7-8 mm


Skickat från min iPhone med Alternativ.nu
10
Kaniner / SV: Starta kaninproduktion
« Senaste inlägg av Jegeråsen skrivet Idag kl. 15:39 »
Att bara fråga om ett godkänt slakteri är slöseri med 350 kr ja. Men att vara med i Sveriges Kaninproducenter är så mycket mer. Det handlar om samarbete, dela erfarenhet, studiebesök och just att få hjälp med olika myndigheter. Planerar du en ordentlig produktion och dessutom funderar på eget slakteri tycker jag helt klart att du ska gå med. Jag var medlem i två år innan jag ens köpte min första kanin för köttproduktion. Sen finns många av oss på olika sociala medier och forum delar vi där med oss en del av alla kunskap som finns samlad inom kaninproducenterna.

Angående slakterilistan som fanns på hemsidan så togs den bort av säkerhetsskäl.
Sidor: [1] 2 ... 10

Dela detta:

* Inloggade just nu

319 gäster, 11 användare (2 dolda)
longframe200, wadsbro, addebadde, alternaiv, mohsart, Mahok, sander92, Jannedansk, Lena III

* Forum

* Nyheter

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser