Dela detta:

Nyliga inlägg

Sidor: [1] 2 ... 10
1
Hej på er!

Jag tänkte bygga ett miniväxthus som ska stå på balkongen. Det blir ca 225 x 90 x 50 cm.

För att utnyttja platsen maximalt tänkte jag försöka dela växthuset i två med en hylla i mitten och så att säga odla minst fyra olika plantor, inkl. gurka och tomat. Min fråga är alltså: Går det att odla också tomatsorter som egentligen behöver större plats, och som därmed ger större skörd, genom att leda tomatplantan runt i t.ex. en vertikal cirkel. Jag jobbade som personlig assistent åt en gammal grek en gång i tiden och minns att han gjorde så. Jag vet däremot inte vilken typ av tomat det var eller hur stor skörd han faktiskt fick.

Är det någon som har testat det? Finns det andra strategier för att utnyttja utrymmet så mycket som möjligt? Eller bör jag tänka om och odla tomatsorter som kräver mindre utrymme?
2
Övrigt om bygga & bo / SV: Test för nytt byggande!?
« Senaste inlägg av x-lab skrivet Idag kl. 12:39 »
Här på hisingen där jag bor har det byggts kopiösa mängder nya bostäder de senaste 10 åren. De säljs i rasande takt och är ofta slutsålda långt innan bygget är färdigt. Detsamma gäller hyresrätterna, kontrakten är slut år innan färdigställande.

Har du något exempel på ett nybygge som står tomt efter avslutat bygge för att folk inte vill eller inte har råd att bo där?

Mvh
Magnus

Inga exempel, men byggsektorn drar int ner byggande om det finn underlag för nyproduktioner. Sn undrar jag vilken grupp ny kontrakten gäller för, är det för ungdomar som bor hemma eller för dom som bor i hus och vill bo närmar stan? det finns mkt att begära av statistik och undersökningsarbete. ingen vet sanningen
3
Övrigt om bygga & bo / SV: Test för nytt byggande!?
« Senaste inlägg av tropfrog skrivet Idag kl. 12:28 »
Jo, att de låga räntorna har blåst upp priserna råder det ingen tvekan om. Men det gäller ju inte nyproduktion i samma utsträckning som överlåtelser.

Bubbla eller ej så behöver folk någonstans att bo. Det är självklart att man skall bygga där folk vill bo. Jag hade gärna valt Växjös kranskommuner, men representerar inte massan. När jag bodde där senast kostade hyran en tredjedel i Tingsryd jämfört med campus. Trots det så var det mycket lätt att hitta boende i Tingsryd, men avsevärt svårare på campus. Eller kanske på grund av?

Mvh
Magnus
4
Vatten och avlopp / SV: Rena BDT-vatten för återanvändning
« Senaste inlägg av Själv är bäste dräng skrivet Idag kl. 11:56 »
Lukten i kondensvattnet går att få bort med aktivt kol om man vill.

Funderade lite på det här med att återvinna vatten, och använda sig av halvdana reningsverk. När jag ser på ankorna så lever de och är friska trots att de skiter i sitt badvatten och sedan dricker av det. Människor i vissa länder bor och äter på soptippar. I fångläger överlever en hel del under sanitära omständigheter som vi knappt kan tro.

Men jag snålar hellre på vattnet än duschar i förra baljan ;D
5
Bröd / SV: Skillnad på electrolux assistenter
« Senaste inlägg av Gunnar Nilsson skrivet Idag kl. 11:55 »
Jag har en gammal N4 (2) från femtiotalet som jag har en massa tillbehör till bla köttkvarn. Jag tänkte ev. pensionera denna och köpa en nyare begagnad. Tex en AKM 3110 Typ N25. Fråga: Passar mina gamla tillbehör?
6
Uppvärmning / SV: Tips på bra luftvärmepump
« Senaste inlägg av yngvek skrivet Idag kl. 10:51 »
Kan rekommendera jula säljer mycket bra lätt instalera 


Postat med Alternativ.nu´s app
7
Frukt & bär / SV: härdig citrus
« Senaste inlägg av Old man of the mountain skrivet Idag kl. 10:19 »
Citrontörne kallas den på svenska. Den går att odla längst ner i södra Sverige men somrarna är för korta för att den skall hinna ge frukt. I England ger den mogen frukt de år då hösten blir lång och varm. Men den skulle säkert funka bra i ett växthus eller uterum, får den bara lite längre och varmare somrar så är vintern inga större problem.
8
Övrigt om bygga & bo / SV: Test för nytt byggande!?
« Senaste inlägg av malarmaster skrivet Idag kl. 10:04 »
den situationen finns främst i storstadsområdena. i övriga kommuner är det inte så lätt att bli av med nybyggda hyreslägenheter. I min kommun som ligger 2 mil från Växjö (som har brist på bostäder) är det faktiskt inte lätt att få hyresgäster. nu projekteras ett bygge med 80 lägenheter men byggstart blir först när det finns hyresgäster i kö som vill bo där. Det är alltså inte läge att bygga på vinst o förlust. Nybyggnationen kommer nästa år att minska då just problemet med avsättning ökar. Många kommuner har aviserat minskat byggande. Vi ser också en stagnerande bostadsmarknad vilket alltså betyder att toppen är nådd,kostnaderna har peakat och de flesta hänger inte längre med i köpkarusellen.nya regler avseende bolån,amorteringar bromsar också och många befarar nu en bubbla.det innebär att byggbolagen inte längre kommer att bygga på spekulation utan endast om en viss procent redan är sålda innan man kör igång.Även i Växjö har flera projekt blåsts av bl.a ett ekologiskt bygge som inte lockade särskilt många.
personligen tror jag att vi just nu befinner oss på en topp. antingen bromsas det in lite men faran är också en störtdykning vilket i så fall slår på hela ekonomin i Sverige.Det skulle innebära att högkonjukturen är slut för denna gång och en återhämtningsfas inleds. just bostadsbubblor kommer med c.a 20 års mellanrum,det är alltså rent statistiskt läge för en nu.
9
Hejsan, jag har en kull kycklingar som visat sig vara två tuppar och en höna, av blandras, och jag vill gärna köpa två hönor till Strips, så hon inte är ensam höna.
Tacksam om ni hör av er. Hos mig går hönor och tuppar fritt på gården, ut och in som de vill. De har uppvärmt boende, mat två gånger om dagen plus mellanmål på gården. Halm och spån inomhus.
10
Höns sökes / SV: Kochin till salu?
« Senaste inlägg av Vreta Backe skrivet Idag kl. 09:07 »
Hej Anna, har du fått dina kochin?
Jag har två fina, tama halvårsgamla tuppar som jag tänker skall få "egen" flock hos någon. Jag köpte veckogamla kycklingar i försomras och av de fem var det tre tuppar...varav Mille blev mobbad så han har fått ta över hönorna som sina och egen bur.

Alltså har jag två tuppar, om du skulle vara intresserad.

Min sambo har sin mamma i Jönköping, som han hälsar på ibland så det skulle gå att samordna med transporten. Kråkan är svart - stilig kille! Och Pricken är "prickig". De är handtama, snälla och välmående. Har varit utomhus alla dagar. Går ut och in på gården som är stor.

Hur bor du? Har du hönor?

Skriv gärna till mig, Lillemor heter jag. Vreta Backe. :)
Sidor: [1] 2 ... 10

Dela detta:

* Inloggade just nu

* Forum

* Nyheter

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser