Dela detta:
Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Måla våtrumsvägg?  (läst 381 gånger)

christelle

 • Inlägg: 7497
  • Blekinge
Måla våtrumsvägg?
« skrivet: 06 dec-17 kl 15:21 »
Finns det nån färg som fungerar på våtrumstapeter? Tänkte inte måla där det blaskas mycket utan bara i torrare utrymmen.
The woods are lovely, dark and deep.
But I have promises to keep,
and miles to go before I sleep.   R. F.

Thomas_

 • Inlägg: 1661
 • Biodling sedan -94, Möbel/Finsnickare sedan -97.
  • Skåne
SV: Måla våtrumsvägg?
« Svar #1 skrivet: 06 dec-17 kl 17:36 »
Yes, på med speciell grundfärg/primer först bara, sen är det bara att måla vidare med önskad färg. Hör med en färgaffär, så får du hjälp.
Egenföretagare som lever på bi, pollineringstjänster, Drottningodling, uthyrning av bisamhälllen till företag och privatpersoner, honung, samt snickeriarbeten. Avelsarbetare i Lunds Biavelsklubb. Korsvirkeshus med 8 rum och kök, jordvärmepump med 1 000 meter kollektorslang + Contura 520 Täljsten

malarmaster

 • Inlägg: 3554
  • Småland
SV: Måla våtrumsvägg?
« Svar #2 skrivet: 06 dec-17 kl 17:45 »
ja,det finns. heter just våtrumsfärg och används vanligtvis till vävsatta badrum. är godkänd för vattentäta väggar.
Skall du måla en våtrumstapet eller väggmatta finns det dock någon fallgrop. Är det en äldre typ matta kan den innehålla höga halter mjukgörare (det som gör plast mjukt)  och kan i extremfall slå igenom på färgen du målat så den inte torkar helt utan förblir klibbig. Dessa mattor är oftast utbytta men har du ett badrum med våtrumstapet sedan 70-talet bör du först måla en kontrollruta o torka över natten. sedan kan du kolla om den är torr eller känns klibbig.
Vill du måla i själva duschutrymmet funkar det också då våtrumsfärg är till för det. även här finns lite att tänka på. Tvål o schamporester på väggarna måste nogsamt tas bort med ett  tvättmedel.jag brukar köra med kalcinix.  Annars är risken att färgen lossnar. likaså bör du låta färgen torka väl,jag brukar sätta en minimigräns på 4-5 dagar innan färgen tål full vattenbegjutning.
eftersom färgen är vattenbaserad löser alltså vatten upp den om färgen inte hunnit härda. läs instruktionen o torktiden på burken. Är det skarvar som glipar eller lossnat limmas de med våtrumslim och ev. tätas med latexfog. INGEN SILICON då färgen inte fäster på det. Likaså lagas smärre hål (t.ex efter skruvar) med latexfog. En liten dutt på fingret brukar räcka. lycka till.

 

christelle

 • Inlägg: 7497
  • Blekinge
SV: Måla våtrumsvägg?
« Svar #3 skrivet: 06 dec-17 kl 18:04 »
Tack snälla, för tips och hjälp  :D
The woods are lovely, dark and deep.
But I have promises to keep,
and miles to go before I sleep.   R. F.


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

* Forum

* Nyheter

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser