Snart dags för inskjutning och ny jaktsäsong. 1 september hornbärande djur. Åtlarna uppsatta, jakttornen på plats.
Genomgången av förvaltningen visar att min del blir att plocka en hjort till.
Nere i samhället har man fått tillstånd för skyddsjakt på 30 ungdjur som hemsöker trädgårdar. Förra året var det 70 djur. Brunsten här är över på en vecka, det finns alltså tillräckligt många stora hjortar i hemområdena. Vi har alltså lite överskott på hjort som troligen är en anledning till färre älg inom samma område. Alla kalkyler visar på lite större avskjutning. Bättre att de hamnar i frysen än framför virkesbilarna.
Budget 5 st hjortar.
Det blir ca 40 kg fin hjortfärs. 10 st hjortfiléer. 10 st hjortytterfiléer. Ca 20 st hjortstekar i varierande storlek. Hjortlever äter vi och hjärtat och rullen går i färsen.
Vi har en 850g hjortstek kvar i frysen. Tog upp näst sista idag (bilden) och kanske 6 kg färs kvar.
Det är snart dags att fylla på förråden. En del av färsen finns också som färdigmat i frysen, lasagne, köttbullar mm.