Dela detta:

Nyliga inlägg

Sidor: [1] 2 ... 10
1
Meka / SV: Är slipmaskin till motorsågskedja nåt att ha?
« Senaste inlägg av Alexn72 skrivet Idag kl. 14:27 »
Det är väl mest vad man känner för. ... 

Byta kedja och forsätta eller slipa.

Ryttarna styr tjockleken på spånet.
Slipar man aldrig ryttarna så kommer den till slut inte skära i träet trots vass kedja
2
Övrigt om alternativ energi / SV: Funkar det att få ström ur en fläkt?
« Senaste inlägg av Alexn72 skrivet Idag kl. 14:23 »
En sån där spisfläkt som står på kaminen och startar när den blir varm, den producerar ju el som driver fläkten. kan man klippa av sladden och sätta dit en lampa så man får ljus i stället? Har någon provat?

Nja.... du har el i sladdarna men fläkten behöver en varm och en kall sida. Så kopplar du bort fläkten så tror jag den stannar ganska snabbt.
 Men löser du så den får kylning så kan man göra så
3
Man ser mycket konstigt på Youtube. Men man hinner inte prova allt. (jag minns inte om jag hunnit fråga om detta tidigare här)

Man tar en liten fläkt ock limmar på små magneter på vingarna. Sen en stark magnet (gärna en superstark magnet från en dator) som stöter bort de små magneterna. Då ska fläkten snurra. Tills den pajar antar jag. Sen koppla en lampa till strömkablarna på fläkten så ska lampan lysa med gratis el.

Men funkar detta i praktiken? Kunde ju vara kul att ha till utomhuslampor under den mörka årstiden. Även om det ser knäppt ut att de lyser dygnet runt. Någon som vet om det skulle fungera?
"Perpetuum mobile" kallas det och är en fysisk omöjlighet. Den stora magneten stöter bort en magnet men samtidigt räcker inte kraften för att föra nästa magnet över nivån som krävs för att den inte skall stötas bakåt istället
4
Allmänt om örter / Hjortron
« Senaste inlägg av Fixasjälvkille skrivet Idag kl. 14:02 »
Undrar om Hjortron är fridlysta? Har glömt av om jag kollat det. Jag vet vart de växer i närheten. Bären är alltid avplockade då jag kollar efter dem. Hm, jag har en fuktig avdelning på tomten. Kanske skulle sätta några plantor där. Men syns plantorna nu? eller har de "gömt" sig? I våras såg jag dem inte alls. De kommer nog igång på sommaren antar jag.
5
Övrigt om alternativ energi / SV: Funkar det att få ström ur en fläkt?
« Senaste inlägg av kretslopp skrivet Idag kl. 13:49 »
En sån där spisfläkt som står på kaminen och startar när den blir varm, den producerar ju el som driver fläkten. kan man klippa av sladden och sätta dit en lampa så man får ljus i stället? Har någon provat?
6
:D... Vore bra med tips hur man slipper fästingar från klövdjuren i våra trädgårdar och odlingar...Själv har jag läst om tips om att hålla räv i närheten...Tips på hur man håller räv i närheten kan vara bra....Ska man lägga ut döda höns till dom tro... Utfodra rävarna på annat sätt kanske...Gröt ?....Läst om hur bra det är att ha rävar i närheten av sitt boende....Sork försvinner b.l.a... Tjaa...I klartext ska man offra till dom mäktiga rävarna så dom vill vara i ens närhet och frodas...
Du tror inte att åtla med döda djur är mer skadligt än eventuella fästingar? har du jakträtten? rävar bär väl också med sig fästingar eller hur tänker du där? du kanske ska bygga mur runt fastigheten  och ha en gasolkanon som smäller regelbundet för att hålla djur borta.

Skickat från min SM-G950F via Tapatalk
7
Bygga och renovera / SV: Renovering av innerväggar
« Senaste inlägg av Gurkmeja skrivet Idag kl. 12:54 »
Då man ser proffs göra så här fina ytor, blir man ju sugen på att testa själv & kunna måla linoljefärg direkt på ytan

https://youtu.be/ylMnIQVIkUQ


Postat med Alternativ.nu´s app

8
Bygga och renovera / SV: Renovering av innerväggar
« Senaste inlägg av Gurkmeja skrivet Idag kl. 12:27 »
Har du tid, ork och pengar skulle jag ha gjort om och gjort rätt. Bort med alla olika material och kör samma eller inget alls.

Charmig kåk du hittat!
Tackar!

Postat med Alternativ.nu´s app

9
Inomhusodling / SV: odla inomhus i akvarium
« Senaste inlägg av Fixasjälvkille skrivet Idag kl. 12:02 »
Intressant. Förr odlade jag upp plantor i ett akvarium. Det funkade bra för skott/sticklingar. Men det tog lite för mycket plats tyckte jag.

Jag hade i lekakulor ock vatten, sen i med en doppvärmare. Sen en frigolitskiva som satt rätt tajt mot rutorna. Ja den flöt på kulorna/vattnet kan man säga.  Det var lätt att få rötter på svåra plantor då de fick värme underifrån. Det är så man är sugen på att prova igen. Jag har sparat akvariet/grejerna i källaren.
10
Hur mycket mark man behöver det beror ju på hur man räknar som självförsörjande . Är det bara grönsaker så behövs ju inte så mycket mark . Till skillnad om man ska vara självförsörjande på ved då krävs det ju ex antal ha för att klara vedförsörjningen i det långa loppet .
Sidor: [1] 2 ... 10

Dela detta:

* Inloggade just nu

* Forum

* Nyheter

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser