Dela detta:

Nyliga inlägg

Sidor: [1] 2 ... 10
1
Odlingsrelaterat sökes / När torkan kommer igen.
« Senaste inlägg av Rolle 007 skrivet Igår kl. 23:34 »
Hur kan man förbereda sig mot extremväder? Efter denna torra och heta sommar så börjar jag fundera på hur man kan hålla igång sina odlingar. Vi delar ett borrat hål och jag kan säga att det är inte populärt om man vattnar växter.

Jag har tänkt att helt övergå till svettslang och droppslangsbevattning, droppslang gillar jag starkt men det är en del pyssel. Om svettslang eller fuktslang vet jag inte mycket, någon som har erfarenhet? Att koppla stuprör och samla ihop regnvatten kan vara en idé men det blir en del pyssel med pumpar osv.


Postat med Alternativ.nu´s app
2
Hemberedskap / SV: Kroppen vid svält
« Senaste inlägg av Själv är bäste dräng skrivet Igår kl. 23:11 »
Ja, att äta varierat och tillräckligt är nödvändigt för att allt skall fungera bra. Vi har i normalläget det bra mycket bättre förberett i våra kroppar än de fattiga på den tiden. Men mentalt är vi ena bortskämda adelsmän jämfört med dem.
3
Bygga och renovera / SV: Huskonstruktion som trotsar gällande normer?
« Senaste inlägg av torbjorn skrivet Igår kl. 22:04 »
Det har byggts många hus med oorganisk isolering och utan diffusionsspärr. En del av dem har fungerat riktigt bra i många år, andra har inte gjort det.  Rent allmänt kan man säga att dragiga hus med måttligt tjock isolering, som står på platser med torrt (mikro-)klimat och där det inte pågår alltför mycket fuktdrivande verksamhet inomhus, kan klara sig bra även om konstruktionen och utförandet är klantigt.

Man bör också komma ihåg att de vanliga byggreglerna beträffande diffusionsspärrar mm förutsätter att huset alltid ska vara bebott och uppvärmt under vinterhalvåret. För hus som inte används på det sättet utan som t ex står kallställda eller med bara grundvärme långa perioder, kan det till och med vara en fördel att göra på andra sätt.
4
Läs på närmare hos KemI om vad de skriver om Reach. Och det kan också vara lämpligt att repetera högstadiekursen i samhällskunskap för att få klart för sig hur det hela hänger ihop med vilka myndighetsinstanser som får göra vad i Sverige, vad olika slags dokument heter och har för laglig innebörd, osv osv.  Förordningen är antagen som svensk lag, men den innebär inte att inte svenska myndigheter har rätt att utfärda ytterligare förordningar med utgångspunkt från detta direktiv.
5
Kontakter / Vänner kring hörby eller tollarp?
« Senaste inlägg av Lioo skrivet Igår kl. 21:39 »
Odling, husbygge, djur, natur, och barn. Det är vad jag är intreserad av och vad jag gör på heltid. Jag är 27år och har en son på snart 3år och en man som är 28. Vi har bott i Killhult i snart två år och vi stormtrivs. Däremot skulle jag vilja ha lite mer kontakter och kanske vänner. Kunna dricka kaffe och byta frön ibland.  Jag pratar gärna om allt mellan himell och jord. Dömmer inte någon och acepterar folk för vad dom är, man kan alltid ha kul ändå. Ibland är jag jätte social ibland inte alls. Men alltid glad och trevlig. Jag har inte bil och körkort så om någon fanns i närheten skulle jag bli jätteglad! Hoppas någon ser det här enklast når man mig är på mail. Anneli.ytterman@live.com eller facebook där heter jag Lisa anneli. Här är jag iblsnd med kanske inte så frekvent. Om tråden finns kvar om nått år eller så hör gärna av dig då med!
6
Hemberedskap / SV: Kroppen vid svält
« Senaste inlägg av karsan skrivet Igår kl. 21:39 »
Jag läste just den rätt nyutkomna boken "Svälten" av Magnus Västerbro som handlar om nödåren i Sverige 1867-69. Där gör han allmänna utblickar till vad som händer  med kroppen vid långvarig allvarlig svält.   Fast de flesta dör inte av själva svälten utan av andra sjukdomar,  infektioner som kroppen inte klarar av.  Många fattiga levde förresten med näringsunderskott även i "goda tider"  under den tiden.
7
Bostad finnes / Underbar gård med alla möjligheter
« Senaste inlägg av Annika Fredrikson skrivet Igår kl. 21:09 »
https://www.hemnet.se/bostad/villa-4rum-karsbo-norbergs-kommun-karsbo-29-14800797-
Säljer min fina gård efter många år av roligt ponnyliv.
2,8 hektar mark plus ytterligare drygt ett hektar på arrende.
Goda odlingsmöjligheter, lagård med fyra boxar och gjutet golv, utebox, hönshus, underbar uppvuxen trädgård, rosor och perenner, fruktträd och bärbuskar, sjönära läge (tio minuters gångväg till egen badplats), härliga milsvida ridvägar, ostört läge i liten bergsmansby och ändå skolbuss vid brevlådan! Fyra km till förskola, sju km till grundskola.
Här finns alla möjligheter till självhushållning och en bra framtid. Egen brunn, nytt avlopp.
Det är bråttom, budgivning har börjat.
Hemnet: Karsbo 29, 73891 Norberg, Västmanlands län. Mäklare: Carlsson Ring.
Ligger 18 mil från Stockholm, bra tågförbindelser.
Mvh Annika Fredrikson

8
Kontakter / SV: Väntan är över Idag börjar ditt liv
« Senaste inlägg av ManPåGården skrivet Igår kl. 20:33 »
Du får m ig att undra.
Om stjärnor och sandkorn
Om du suttit vid mitt "bord" är du välkommen igen
De svåra vägarna är inte raka.
Upptäcka är min drivkraft i livet
Ska jag följa vattnet uppströms eller nedströms
Under tiden samlar jag en sälsamm kraft
och tecknar en bok
Litar gör jag endast på den som ser bortom
Tystnadens styrka
Vandringens gång
9
Bostad sökes / SV: Letar gård att köpa
« Senaste inlägg av Annika Fredrikson skrivet Igår kl. 20:32 »
Hej igen, såg att länken inte fungerade.
 Gården heter Karsbo 29 och ligger i Norbergs kommun i Västmanland.
Finns på Hemnet, mäklare är Carlsson Ring.
Mvh Annika Fredrikson
10
Bostad sökes / SV: Letar gård att köpa
« Senaste inlägg av Annika Fredrikson skrivet Igår kl. 20:24 »
Hej!
Här finns en jättefin gård med lagård, fyra boxar med gjutet golv, 2,8 hektar mark plus ytterligare ett hektar bete att arrendera om ni vill.. Sjönära, vacker trädgård med fruktträd och bär, eget vatten, nytt avlopp, goda odlingsmöjligheter, egen ved (skog), hög självhushållningsgrad.
Det är bråttom, budgivning pågår. Mvh Annika Fredrikson
https://www.hemnet.se/bostad/villa-4rum-karsbo-norbergs-kommun-karsbo-29-14800797.Sidor: [1] 2 ... 10

Dela detta:

* Inloggade just nu

57 gäster, 1 användare
Annika Fredrikson

* Forum

* Nyheter

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser