Alternativ.nu

Mat & tillvaratagande => Kött och fisk => Ämnet startat av: lantis skrivet 07 jan-08 kl 04:34

Titel: Lungkorv
Skrivet av: lantis skrivet 07 jan-08 kl 04:34
Är det någon som har recept på lungkorv, den är gjord på inälvsmat från gris. Mor gjorde alltid det vid slakt, nu är mor borta och receptet med henne, hon hade det i huvudet. Hjälp, jag längtar efter den korven ibland.  ;D :P
Titel: Re:Lungkorv
Skrivet av: kanka skrivet 07 jan-08 kl 17:08
Här kommer ett recept ur en kokbok som trycktes 1925.

Hjärtslaget( lungor och hjärtat av kalv eller oxe)
425g njurtalg
1-2 finhackade rödlökar
20 stötta pepparkorn, salt, ingfära, timjan
2/3 l förvällda korngryn
Hjärtslaget skäres upp, sköljes och får ligga i vatten över natten. Vattnet ombytes ett par gånger. Hjärtslaget tages upp och får avrinna. alla körtlar, senor m.m borttagas och köttet hackas mycket fint. Talgen befrias från hinnor och skäres i fina tärningar, som blandas med det hackade tilllika med de förvällda grynen och kryddorna. Det blandas väl och fylles på väl rengjorda blåtarmar till lagom långa korvar, vilka omknytes i båda ändar. Korven kan kokas färsk men nedslatas för det mesta. Vattenläggas före kokningen. Lycka till
Titel: Re:Lungkorv
Skrivet av: lantis skrivet 08 jan-08 kl 11:10
Tack för receptet, men det verkar inte vara det rätta, mor kanske hade eget recept.