Dela detta:

Nyliga inlägg

Sidor: [1] 2 ... 10
1
Kor / SV: Hur gör man med en kalv som ej vill dia?
« Senaste inlägg av Nina W skrivet Idag kl. 00:12 »
Ett dygn tog det men med envishet och en mycket tålig ko så lyckades vi tillslut!
Vi fick mjölka ur kon flera gånger och ge honom täta små mål så att han kom igång, och sedan när han började fatta att det var dags för mat fick vi tvinga honom på ljuvret. När vi väl fick honom att ta spenen och höll fast han där så lyckades vi tillslut få honom att äta. Fick göra så 3 matningar men tillslut började han ta ljuvret själv och nu har ko och kalv fått gå tillbaka till avdelningen för nu fixar han det galant!  :)

Vad roligt att det gick bra! En gång för länge sedan då jag jobbade med kor så fastnade en tjurkalv då han skulle ut. Han måste ha fått en hjärnskada för han var slö och konstig. Om förmannen inte avlivat honom så hade han dött ändå.
2
Kontakter / SV: Kul folk på Österlen?
« Senaste inlägg av von tratt skrivet Idag kl. 00:05 »
SMHI räknar Kristianstad till Österlen, så check där.
Sen definitionen på kul folk...

 ;D

Säga hej borde man väl kunna göra i vilket fall!
3
Uppvärmning / SV: Vedspis i hus på plintgrund?
« Senaste inlägg av torbjorn skrivet Igår kl. 23:28 »
Även om det kan vara tillåtet att låta flera eldstäder dela på en rökkanal nuförtiden, så är det inte alls säkert att det är lämpligt och tillrådligt. Det är ju inte säkert i det här fallet att man vill ha vedspisen på samma plats som den befintliga kaminen heller.

Plåtskorstenar brukar ha begränsad livslängd och är mest tänkta för eldstäder som inte används så flitigt - sommarstugor, gäststugor mm. Har den redan använts flitigt i 15 år så är frågan om inte den snart har gjort sitt och ändå bör bytas ut.
Planerar man för hård och flitig eldning i många år så ska man nog sikta på en murad skorsten (eller någon slags monteringsfärdig blockskorsten, t ex Isokern), även om det kostar pengar och/eller arbete att få dit den.

Jag skulle tro att de flesta äldre vedspisar väger mellan 75 och 250 kg.  Små inmurningsspisar kan vara ganska lätta, de allra tyngsta är golvmodeller med mycket och tjockt gjutjärn. Lite modernare golvmodeller som har mycket pressad plåt och tunnare gjutjärn (t ex Husqvarna 3027) ligger nog oftast under 150 kg.
4
Meka / SV: King Quad 280 -94 ,problem
« Senaste inlägg av torbjorn skrivet Igår kl. 23:08 »
Tändningsproblem skulle förstås kunna tänkas även om det verkar långsökt.
Kolla om gnistan verkar svagare då den går dåligt än då den går som den ska.  Prova med ett nytt tändstift med skarpkantade och fina elektroder, ställ gärna in elektrodavståndet lite mindre än det ska vara, och se om det ger någon skillnad.
Ta en transistorradio, ställ den på AM (mellanvåg) och lyssna efter störningar från tändsystemet, kolla om de låter likadant både då motorn går bra och dåligt eller om det finns någon skillnad.
Kolla att det inte finns någon uppenbar skada på tändkabel eller tändstiftskabelsko. Ohmmät tändspolens högspänningslindning och ev störningsskyddsmotstånd i tändstiftskabelskon och kolla att det inte är avbrott i någotdera.
Provkör och gasa i mörker och se om det syns gnistbildning på något ställe i tändsystemet där det inte borde synas (t ex överslag ut genom plasten i tändspolen till något jordat).
5
Meka / SV: King Quad 280 -94 ,problem
« Senaste inlägg av Lars-Göran skrivet Igår kl. 22:59 »
Manuell choke, encylindrig fyrtakt,oljekyld.
Vi får titta på förgasaren en gång till men jag tycker vi var noga förra gången .Vad jag inte fattar om det nu är skit varför den efter ca 30 min går perfekt .Om den sedan är avstängd i ca 2 tim  blir det samma strul .Står den bara 20 min funkar den bra .  När den är varm är allt ok kall är det skit .Sedan att den går bra i ca 2-3 min när man startar är också konstigt .Vi har letat efter läckor på slangar med startspray men hittar inget .
6
Kor / SV: Hur gör man med en kalv som ej vill dia?
« Senaste inlägg av Tjalve skrivet Igår kl. 22:53 »
Jag skulle inte rekommendera att ge något annat än råmjölk till en nyfödd kalv. Minst 2 liter inom fyra timmar, helst snabbare och gärna totalt 6 liter under första dygnet. 
7
Övriga annonser - finnes / SV: Mjölktank
« Senaste inlägg av beekeepern skrivet Igår kl. 21:40 »
Du har PM.

Beekeepern.
8
Kontakter / SV: Kul folk på Österlen?
« Senaste inlägg av Patrik i Skåneland skrivet Igår kl. 21:35 »
Klart det är intressant även om man inte bor nästgårds 8) Såg i din profil att du bor i Långaröd, brukar passera där när jag kör till Helsingborg ibland, så det e inte jättelångt från där jag bor, i trakterna kring Eljaröd.

Kunde vara kul om fler hör av sej så kan vi hitta på nåt, åtminstone börja med att träffas och säja hej, typ 8)
Har inte så jävla stort boende men kan alltid knö in lite folk här, hantverkskväll kanske? nu när vintern verkar ha kommit till Skåne tillslut.
9
Klart att det inte alltid funkar, om varg flocken har övertaget i nummer så kommer dem attackera och vinna minst 7 av 10 gånger för att vargar brukar ju liksom jaga i flock men om det inte hade funkat för fem öre så hade man nog slutat med det för länge sedan så det måste ju funka till en vis del eller hur :)
10
Vaktlar / SV: Vaktel uppfödar lista!!!
« Senaste inlägg av pusinato skrivet Igår kl. 21:06 »
Hej,
köper gärna vita alt snövaktel bor i Stockholm
Sidor: [1] 2 ... 10

Dela detta:

* Inloggade just nu

* Forum

* Nyheter

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser