Dela detta:

Nyliga inlägg

Sidor: [1] 2 ... 10
1
Andra husdjur / SV: Blommor och bin mm.
« Senaste inlägg av tropfrog skrivet Idag kl. 08:53 »
Jag minns på 80 talet när jag åkte på bilsemester med familjen. Farsan klagade hela tiden på hur ofta han fick stanna för att torka vindrutan ren från döda insekter. Någon annan som minns? I vilket fall så verkar detta inte längre vara ett "problem".

Mvh
Magnus
2
Arbetshundar: Övrigt / SV: Aussiedor
« Senaste inlägg av sonja på slätten skrivet Idag kl. 08:37 »
För en del år sedan var det i min trakt väldigt populärt med border-collie x labrador korsningar.  Valpar såldes till höger och vänster till folk som inte hade en aning om vad en bc kräver, även bara en halv bc så att säga. Jag såg skräckexempel på detta. Hundar med arbetsbehov som en bc och som dessutom jagade vilt. Nu är det labradoodles som är på tapeten, som säljs till hutlösa priser. Dubbelt mot renrasigt. Varför?  För att folk tror de får något speciellt och unikt. Att korsa jaktraser  i ett visst syfte har jag inga problem med men denna nya trend är bara geschäft. Och då kan man ju tänka hur seriösa uppfödarna är.
3
Arbetshundar: Övrigt / SV: Aussiedor
« Senaste inlägg av Lageshus skrivet Idag kl. 08:15 »
I aussie kan man visserligen se en viss uppdelning i show- och vallningslinjer, men den gränsen är synnerligen oskarp. De flesta individer har båda "sorterna" ganska nära i stamtavlan, särskilt showhundarna eftersom de flesta seriösa uppfödarna är måna om att bevara rasens arbetsegenskaper. Begreppet "lugn" är relativt, om en aussie är lugn jämfört med andra aussies så är den fortfarande långt ifrån lugn jämfört med många andra raser.

Jag kan ju hålla med dig om att om man kunde få en dos av labbens lugn i stoppat i en aussieskalle, så skulle man kanske få en mer lätthanterlig unghundstid t ex. Problemet är ju bara att det inte finns något sätt att plocka ut just de delarna man vill ha från varje ras, och sätta ihop en ny hund av. Det precis lika gärna bli ett hopkok av de mindre attraktiva egenskaperna.

Jag säger inte att det inte finns trevliga blandrashundar, det finns många. Men det handlar om individer då. Men man kan aldrig någonsin säga att en korsning, alldeles särskilt inte mellan två så skilda raser, kommer att ge trevliga avkommor.

Jag vet att det är lätt när man försöker välja ras att fastna på de som man "känner". Men försök tänka utanför det. Gå igenom de 249 raserna som finns, det tar inte så lång tid att sortera bort de som inte alls passar, men du kommer säkert att ha en handfull kvar. Kanske raser du inte alls känt till. Läs på om dessa, försök träffa någon eller några. Är inte det möjligt, försök få kontakt med uppfödare av rasen, inte bara en utan flera, och diskutera. Jag är säker på att du kommer att hitta en härlig hundkompis som inte är en vansklig hittepåblandning!Postat med Alternativ.nu´s app

4
Grönsaker / SV: Dra upp lök från frö!?
« Senaste inlägg av kretslopp skrivet Idag kl. 08:12 »
Kolla också bloggen Skillnadens Trädgård, hur hon odlar sättlök.
5
Biodling / SV: Drottningen borta
« Senaste inlägg av christelle skrivet Idag kl. 08:12 »
Varför skulle bina ha ihjäl sin egen drottning bara för att det är röveri? Det är väl iaf drottningen och ynglen som försvaras i första hand. Mina samhällen även avläggorna dödar getingar och bålgetingar om de hamnar på eller innanför flustret (de bollar ihjäl dom).
6
Arbetshundar: Övrigt / SV: Aussiedor
« Senaste inlägg av sonja på slätten skrivet Idag kl. 07:48 »
Om man funderar på att köpa en blandras ska man be att få se intyg på föräldrarnas höfter, armbågar, färskt PRA-resultat,   eller vad det är för defekter som finns i de aktuella raserna.
7
Hushåll / SV: Kylmedium i glassmaskin
« Senaste inlägg av Lena på Högen skrivet Idag kl. 07:03 »
med kylmedium menar jag ingen aktiv kylning utan det är en glassmaskin där man fryser bunken i ett knappt dygn o så fungerar den som kylklamp.
8
Hushåll / SV: Kylmedium i glassmaskin
« Senaste inlägg av torbjorn skrivet Idag kl. 06:58 »
Det låter inte som kylmedium. Vanliga kylmedier är i gasform vid rumstemperatur och atmosfärstryck.
Möjligen skulle det du ser kunna vara en blandning av kompressorolja som har följt med kylmediet och den glass du senast hade i maskinen. Oljan är antingen en vanlig mineralolja eller en s k PAG-olja, ingen av dem är direkt hälsovådlig men kanske inte så trevlig att ha i matvaror heller.
Det borde stå på typskylten vad maskinen har för kylmedium. Gissningsvis R12 om den är tillverkad före ca 1992, R134 eller R600a om den är nyare.
9
Spannmål och foder / SV: Utsäde midsommarråg
« Senaste inlägg av TÃ¥gÃ¥rden skrivet Idag kl. 06:44 »
Tack för svaret

Postat med Alternativ.nu´s app

10
Arbetshundar: Övrigt / SV: Aussiedor
« Senaste inlägg av simon.arvestrand skrivet Idag kl. 06:29 »
Som jag skrev "vet du MER vad du får i snöret."
exakt vet du aldrig . beror på uppfödare och massa andra faktorer.
jag skulle helt klart passa mig för  denna mix.

danksvensk är också en trevlig gårdshund .
Gillar du Aussi så köp dig en renrasig tror bara du får bekymmer om du blandar en lugn hund med den.

Skickat från min SM-G935F via Tapatalk
Sidor: [1] 2 ... 10

Dela detta:

* Inloggade just nu

* Forum

* Nyheter

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser