Lite ribs på grillen, som förkokat. Man kan använda både lamm och vildsvin.
En god BBQ-sås modell Texas är gott att penslas på mot slutet av grillningen. Det är så gott att vi tänket behålla ribs sidorna på vilt och koka med grönsaker och kryddor för att sedan grilla. Man kan inte få nog.
Här är i alla fall en bra bas för en BBQ–sås. Gör din egen sås genom att lägga till mer vitlök, krydda med din egna rub eller varför inte hälla i lite whisky. Experimentera med rökarom, ta ut svängarna tills du hittar en mumsig BBQ–sås.
Ingredienser
2 gula lökar
8 vitlöksklyftor
100 g smör
2 msk äppelcidervinäger
2 msk Worcestershiresås
1/2 dl honung
500 ml passerade eller krossade tomater
1 dl farinsocker
2 tsk stark chilipeppar
2 tsk finmalen svartpeppar
Gör så här
Grovhacka löken och vitlöken
Smält smöret och lägg ner löken och vitlöken och låt det puttra några minuter
Häll ner äppelcidervinägern och låt det puttra en minut
Häll ner de passerade/krossade tomaterna, Worcestershiresåsen och vänta tills det börjar puttra igen.
Häll i honungen och farinsockret och låt det puttra i 15 min
Krydda med chilipeppar, svartpeppar
Mixa ihop det till en slät sås
Låt den svalna
!Mums!
Nej det är fortfarande inte laxbitar som någon vegan trodde .. De som inte kan se skillnad på kött.