Vet inte om det är rätt plats att fråga på men jag gör ett försök
:
Jag har svårt att få grepp om reglerna kring försäljning av olika livsmedel och tänkte höra om ni har mer koll?
Hur avancerat bör ett godkänt kök vara? Brukar man kunna låna sådana kök nånstans? Räcker det att köket är godkänt eller måste jag som tillverkare också godkännas? Spelar det nån roll i vilken omfattning man gör det? Om man säljer i liten gårdsbutik, på marknader, till släktingar, vänner och grannar?
Vad gäller vid försäljning av bakat tex? Jag har fått för mig att man nästan alltid måste ha godkänt kök, men sen läser jag lite nu och då om folk som säljer bröd i liten skala eller har sommarkafé utan några speciella lokaler.
Vad gäller frukt och grönt har jag förstått det som att det är fritt fram att sälja så länge man inte skär i sin gröda. Konserver mm antar jag att man inte får sälja om man inte tillverkat det i godkänt kök?
Kött får man väl inte heller sälja, men det går bra att sälja djurungar som sedan får bo kvar och så slaktar man tillsammans när det blir dags?!
Nån som kan reda ut frågetecknen?