Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Frysa in Ambrosiakaka?  (läst 2548 gånger)

Troll.a

  • Gäst
Frysa in Ambrosiakaka?
« skrivet: 19 okt-16 kl 10:32 »
Kan man frysa in Ambrosiakaka med glasyr på? Någon som vet?

Skogsvilde

  • Inlägg: 16951
  • Om det inte dödar dig muterar och försöker på nytt
    • -
SV: Frysa in Ambrosiakaka?
« Svar #1 skrivet: 19 okt-16 kl 11:11 »
Närapå allt går att frysa in.

I detta fallet blir resultatet absolut bäst om du fryser in den utan glasyr.
E-nr är inte det minsta lilla farliga.
Det kan vara produkten som döljer sig bakom som ställer till det.
Men inte nödvändigtvis.

Troll.a

  • Gäst
SV: Frysa in Ambrosiakaka?
« Svar #2 skrivet: 19 okt-16 kl 15:34 »
Närapå allt går att frysa in.

I detta fallet blir resultatet absolut bäst om du fryser in den utan glasyr.

Misstänkte det. Tack! :-)

Nordic Vargtand

  • Inlägg: 3645
    • Hälsingland
SV: Frysa in Ambrosiakaka?
« Svar #3 skrivet: 19 okt-16 kl 17:22 »
Ja, jag har provat...  :)
Det går med glasyr också men den kan bli vattnig och tråkig av smältvattnet.
Слава Україні! Героям слава!

Förenklar man någonting för mycket så blir det till slut helt obegripligt.

Troll.a

  • Gäst
SV: Frysa in Ambrosiakaka?
« Svar #4 skrivet: 19 okt-16 kl 17:36 »
Ja, jag har provat...  :)
Det går med glasyr också men den kan bli vattnig och tråkig av smältvattnet.

Det låter inte så gött, så antingen fryser jag utan glasyr eller så gör jag kakan samma dag som den ska ätas tror jag.  ;D

Nordic Vargtand

  • Inlägg: 3645
    • Hälsingland
SV: Frysa in Ambrosiakaka?
« Svar #5 skrivet: 19 okt-16 kl 17:40 »
Ja, det är ju överlägset godast så, personligen brukar jag även sitta på en stol de sista minuterna framför luckan så att man kan ta den innan den blir för torr innuti, då är den allra bäst tycker jag.

Har dock modifierat ett recept på toscakaka med solskenskaka som grund (och extra toscafyllning så klart...) som jag tycker är ännu bättre så har inte gjort ambrosiakaka på många år nu...  :)

Toscakaka går däremot utmärkt att frysa in.

Слава Україні! Героям слава!

Förenklar man någonting för mycket så blir det till slut helt obegripligt.

Troll.a

  • Gäst
SV: Frysa in Ambrosiakaka?
« Svar #6 skrivet: 19 okt-16 kl 18:21 »
Ja, det är ju överlägset godast så, personligen brukar jag även sitta på en stol de sista minuterna framför luckan så att man kan ta den innan den blir för torr innuti, då är den allra bäst tycker jag.

Har dock modifierat ett recept på toscakaka med solskenskaka som grund (och extra toscafyllning så klart...) som jag tycker är ännu bättre så har inte gjort ambrosiakaka på många år nu...  :)

Toscakaka går däremot utmärkt att frysa in.

Jag tycker inte om Ambrosiakaka själv, men ska baka till en träff för äldre och tänker att många där nog skulle gilla det.
Toscakaka är klart mycket godare, och alltid med extra "gegga" såklart.  :P

Nordic Vargtand

  • Inlägg: 3645
    • Hälsingland
SV: Frysa in Ambrosiakaka?
« Svar #7 skrivet: 19 okt-16 kl 19:35 »
Kakan i sig går bra att frysa enligt min erfarenhet. (Jag använder den också som bjudkaka).

Men lägg på glasyren efter, så bör du vara helgarderad.  :)
Слава Україні! Героям слава!

Förenklar man någonting för mycket så blir det till slut helt obegripligt.


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

502 gäster, 1 användare
von tratt

* Forum

* Om tidningen Åter



- Har dessa godingar i mitt fritidshus och har lagt band på själv att inte läsa de förens jag har läst ut en annan bok, mycket tråkigare bok, vilket gett mig en rejäl sporre att läsa ut den och börja med dessa tidningar! Har tjuvläst en och spoiler, den var jätteintressant!
/Rebecca B

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser