Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Baka med ister  (läst 5207 gånger)

Nettus

  • Inlägg: 2672
  • Gör inte som alla andra - tänk själv!
    • Småland
Baka med ister
« skrivet: 20 feb-17 kl 14:37 »
Nån här som brukar baka med ister? Vad bakar ni med ister i? Skorpor och småkakor ska visst bli spröda med ister i. Kan man byta ut smöret till samma mängd ister? Eller kan man inte baka helt utan smör? Många frågor...  :P
Stadsbo med akut längtan ut på landet med djur och odlingar

DennisCA

  • Inlägg: 2638
    • Finland
SV: Baka med ister
« Svar #1 skrivet: 20 feb-17 kl 14:43 »
Tyvärr får man inte tag i ister i Finland, om man inte köper rått ister rakt från grisen och gör allt själv.

Annars har jag hört det är det bästa man kan göra pajdeg av, smör är #2.

 

Nordic Vargtand

  • Inlägg: 3645
    • Hälsingland
SV: Baka med ister
« Svar #2 skrivet: 20 feb-17 kl 15:28 »
Jag tror du kan byta ut smöret, bara i ett fåtal sorter kakor det gör skillnad.

"rått" ister smälter man först och silar av alla fasta partiklar som kan förorena fettet eller minska hållbarheten, såsom kött, blodrester, mm.

Se till att det är frecht och be att få njurtalg om de har, den är bäst.
Слава Україні! Героям слава!

Förenklar man någonting för mycket så blir det till slut helt obegripligt.

Vitis

  • Inlägg: 4111
    • Skåne
SV: Baka med ister
« Svar #3 skrivet: 21 feb-17 kl 15:36 »
Tyvärr får man inte tag i ister i Finland, om man inte köper rått ister rakt från grisen och gör allt själv.

Annars har jag hört det är det bästa man kan göra pajdeg av, smör är #2.

Absolut pajdeg, och även piroger! Kan säkert göra "smördeg" av det också.

Blir otroligt krispigt och sprött!

Nettus

  • Inlägg: 2672
  • Gör inte som alla andra - tänk själv!
    • Småland
SV: Baka med ister
« Svar #4 skrivet: 21 feb-17 kl 17:36 »
"rått" ister smälter man först och silar av alla fasta partiklar som kan förorena fettet eller minska hållbarheten, såsom kött, blodrester, mm.

Jag har en del lammspäck, som jag ska koka ister av.
Stadsbo med akut längtan ut på landet med djur och odlingar

Micha

  • Inlägg: 1
    • Värmland
SV: Baka med ister
« Svar #5 skrivet: 27 nov-17 kl 12:31 »
I Argentina och Uruguay är nästan allt bröd med ister,
man kan baka o-jästdeg i ister i stekpanna(torta fritta) eller göra en vit deg och blanda uppvärmd ister i.
Bäst blir det när degen är ganska mjuk (som pizza eller ciabatta), av hård vete, ellen dinkelsikt, och man viker den oftast.

riktig gott!



 


Dela detta:

* Inloggade just nu

414 gäster, 2 användare (1 dolda)
tuslus

* Forum

* Om tidningen Åter



- Reportaget om ostkursen gör att man blir så sugen!
/Sanna h

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser