Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Tips och hjälp inför hästköp önskas  (läst 9341 gånger)

Anthea

  • Gäst
Tips och hjälp inför hästköp önskas
« skrivet: 03 nov-04 kl 08:44 »
Så har vi äntligen bestämt oss för att bli med häst!

Hästvana finns hos både maken och mig, men det var ett tag sedan och rörde sig då om ridhästar - nu vill vi ha en brukshäst att använda till skogskörning men också till lite skogsridning och kanske lite plöjning etc till husbehov.

Vi har inte bestämt oss för ras ännu, men funderar på haflinger, fjording, nordvsvensk och ardenner. Och kanske en shettis till sällskap - de ska ju vara två! Vi vill kunna hålla dem ute året om, med boxar ute som de kan gå in i när de så önskar. Stall finns för uppstallning om det skulle behövas vid sjukdom eller skador.

Vi tror att det bästa är en "färdig" häst, d.v.s. inkörd, inriden och med erfarenhet från skog och mark.

Delge oss gärna era erfarenheter och kom gärna med tips och råd.

Tack på förhand!

Lantlollan

  • Gäst
Re:Tips och hjälp inför hästköp önskas
« Svar #1 skrivet: 16 nov-04 kl 13:47 »
Att skaffa en häst bara som sällskap till den andra hästen är inte att rekomendera. En häst behöver känna att den har en uppgift, att den är behövd i flocken. Dessutom måste den ha motion, både fysisk och mental, för att må bra. Tyvärr ser många människor shettisar som något mindre värt, troligen eftersom de är så pass mycket billigare i inköp än större raser. Om du nu nu vill ha en ren sällskapshäst (visst bör de vara två eller fler eftersom hästen är ett utpräglat flockdjur) är det lämpligare att försöka få tag på en äldre eller av andra skäl avställd häst som sällskap.  Annars kan man ha mycket nytta av en shettis, de kan både lära sig att dra er på en vagn eller hjälpa till i skogen och dra ut stockar m.m. De är otroligt starka i förhållande till sin storlek. Framförallt har de ofta en underbar personlighet.

Lite övriga tips; är ni helt nya inom bruksarbete med häst kan det nog vara lämpligt med en "färdig" häst, men underskatta inte er själva. Det finns många roliga kursen och/eller böcker inom området där ni kan lära er och hästen mycket. När man tränar tillsammans bygger man upp en speciell kontakt som kan vara svår att få med en färdig häst som man bara sätter igång och kör med det andra lärt in.

Oavsett  vilket, så tänk på att ge den nya hästen tid att lära känna dig och sina nya omgivningar. Ofta är man så ivrig att sätta igång (jag vet själv hur det är) att man inte riktigt låter den nya flockmedlemmen komma ifatt.  Var mycket i stallet och bara var med hästen, greja lite, gå runt i hagen med den och skapa band.

I övrig håller jag med om att lösdrift är att föredra.

Hoppas ni hittar någon som ni faller för, i mitt fall var det kärlek vid första ögonkastet bägge gångerna. ;D

Anthea

  • Gäst
Re:Tips och hjälp inför hästköp önskas
« Svar #2 skrivet: 23 nov-04 kl 23:16 »
Hej!

Tack för ditt svar och för dina tips. Vi letar, tittar och läser, men inga beslut är fattade än.

Vill bara säga att vi ingenstans säger att vi ska ha en häst till bara sällskap. Vi är övertygade om att inga djur, och framförallt inte hästar, är gjorde bara för att kelas med. Alla har sin funktion och ska göra nytta på det sätt som passar dem.


bondelinda

  • Inlägg: 1741
  • Stöd globalt - handla lokalt
    • Västergötland
    • Svingsåsen
Re:Tips och hjälp inför hästköp önskas
« Svar #3 skrivet: 08 dec-04 kl 20:59 »
Kolla bukefalas.com. Det finns massor av "avställda" hästar som ägarna inte har hjärta att avliva utan bara vill gå i en hage att skrota. En fd travhäst är ju oftast inkörd och billig. De är väl inga riktiga skogshästar men som en andra häst kan de ju vara bra.
Litet småskaligt jordbruk med brukshästar. Gårdsbutik öppen ons 15-18 lör 10-15. Kaninkött, honung, bär, ägg, potatis, mensskydd, ekologiska garner samt miljövänliga och naturliga hud- och hårvårdsprodukter från Eilas och tvättnötter från tvåleriet. www.svingsasen.se

bondelinda

  • Inlägg: 1741
  • Stöd globalt - handla lokalt
    • Västergötland
    • Svingsåsen
Re:Tips och hjälp inför hästköp önskas
« Svar #4 skrivet: 08 dec-04 kl 20:59 »
Litet småskaligt jordbruk med brukshästar. Gårdsbutik öppen ons 15-18 lör 10-15. Kaninkött, honung, bär, ägg, potatis, mensskydd, ekologiska garner samt miljövänliga och naturliga hud- och hårvårdsprodukter från Eilas och tvättnötter från tvåleriet. www.svingsasen.se

Anders

  • Inlägg: 1522
    • -
    • felicia.se
Re:Tips och hjälp inför hästköp önskas
« Svar #5 skrivet: 08 dec-04 kl 23:08 »
En fd travhäst är ju oftast inkörd och billig. De är väl inga riktiga skogshästar men som en andra häst kan de ju vara bra.
Var väldigt uppmärksam om du köper en f d travhäst.  Han den gärna på prov eller provrid den tillräckligt många gånger så du får en viss kunskap om hur psyket är. Vet du inget om hästars beteende och temperament så ta med dig någon som kan.

Som alla djur så är är indivderna olika.  Generellt gäller ändå att en travhäst sedan så tidig ålder det går är präglad att trava. De hästar som blir travhästar är också avlade för att vilja trava så fort som mjöligt. Och ibland ännu tidigare för man vill testa travkapaciteten för tidigt och då kan den ha pajat av den anledningen.  

En häst kan få för sig alla möjliga konstigheter helt plötsligt.  En sten som den har gått förbi 100 gånger tidigare kan den uppleva som ett dödshot varje gång den ser just den stenen.  Utan någon som helst anledning. Så en f d travhäst kan tämligen ofta få för sig att börja trava. Allt vad den kan.  Befinner man sig då på ett olämpligt ställe så slutar det hela med en katastrof. Men visst kan man få tag på en travare som blir perfekt som ridhäst. Var bara uppmärksam.
« Senast ändrad: 09 dec-04 kl 01:05 av Anders »

Charlotte

  • Inlägg: 5285
    • -
Re:Tips och hjälp inför hästköp önskas
« Svar #6 skrivet: 09 dec-04 kl 00:31 »
 Kallblodstravarna kan fungera mycket bra som skogshästar. Jag har jobbat med sådana i tre år, bra hästar, en har vunnit V75 :). Och jag kan säga att det skulle inte ha varit några problem att skola om dom till skogs/ridhästar någon av dem... Jag red samtliga av dom i skogen, bara att sitta upp och rida iväg trots att dom aldrig haft en ryttare på ryggen tidigare (men var väl inlörda)....
 Lugna trevliga väluppfostrade hästar som är vana vid en massa ljud (oljud) folk och även vid att transporteras...
 Visst är en travhäst i full tävlingskondition som får en massa kraftfoder "på tårna" och pigg, men det är även en riktigt tränad skogshäst i full kondition...
  "Mina" hästar var körda mycket framför släde i skogen (med olika tyngder bakom) så dom var ju inte rädda för skaklarna som kan nudda mot benen ibland, det är en viktig sak att tänka på om hästen bara är körd med sulky tidigare. Men kallblodstravarna finns ju ofta hos amatörer eller mindre tränare och tränas ofta med såna "alternativa metoder" så jag tror att det ska gå ganska bra att hitta en trevlig "gårdshäst"...
 Spelar inte så stor roll om hästen sticker i trav eller galopp.... Alla hästar är flyktdjur så det gäller alltid att försöka tänka och vara "steget före" så avvärjer man olyckor.
                        Mvh
                     Charlotte
"He is your friend, your partner, your defender, your dog.
You are his life, his love, his leader. He will be yours, faithful and true, to the last beat of his heart. You owe it to him to be worthy of such devotion"

Johnny

  • Inlägg: 145
    • Värmland
Re:Tips och hjälp inför hästköp önskas
« Svar #7 skrivet: 09 dec-04 kl 20:55 »
Jag har en nordsvensk travare och den kör jag allt med.
Plöjning, harvar, sår, slårvall och kör i skogen.
Ibland går hon för fin vagn eller efter en sulki.
Ridning fungerar hon till också.
Hon tycker det är roligast att bli riden och körd för sulki.
Jag har även en två åring som jag kört in och kör nu mycket lätt med henne.
Dessa hästar är väldigt lätt födda, nästan lite risk för att bli lite över viktiga om de inte får röra på sig.
De kan inte dra lika mycket som en Nordsvensk brukshäst eller ardenner men gör man en extra vända i skogen så kommer timmret fram.

Jag tycker det är lite roligare att ha en hästa som kan vara lite piggare än en "seg".

Ett tips (krav) när ni köper är att få låna den för att prova om den passar er eller de redskap den skall gå för.
Det är viktigt att ni inte köper en för "liten" häst om ni skall plöja med den.
Detta skall helst köras i par.

Jag kan även rekomendera boken hästmannaskap körning av Hans Sidbäck där ni kan få mycket information om körning och hästmannaskap.

/Johnny


Vilmagården

  • Gäst
Re:Tips och hjälp inför hästköp önskas
« Svar #8 skrivet: 07 jul-05 kl 18:18 »
ett bra ställe att kolla på är www.horselink.com, en jöättebra sida med annonser och allt du kan ha frågor om angåënde höstköp!

lycka till!

ManiacDarling

  • Inlägg: 227
    • Västergötland
Re:Tips och hjälp inför hästköp önskas
« Svar #9 skrivet: 12 sep-05 kl 00:41 »
Har precis hamnat i samma situation! Men jag har redan hittat en häst! :)

Är en gammal ryttare som hade tänkt lära mig körning i skog och mark, jordbrukskörning och sånt där. Jag ska givetvis gå körkurser med hästen när det blir dags.

Efter att ha varit runt hela sommaren och letat efter en lämplig häst så ska jag lyfta några varningens fingrar....

Jag tänkte först att "Äh, en f.d travarnordis borde vara bra, de är inkörda, billiga, lugna och snälla, och lätta att få tag på" Där har jag ändrat uppfattning lite grann. En nordsvensk av travtyp som är travtränad eller uppvuxen i travstall och inkörd på travvis, den behöver inte ens ha varit tävlad särsilt mycket, skiljer sig från en bruksnordsvensk i många avseenden:
(...Och detta bygger på mina fördomar, och erfarenheter  ;)

Tyvärr är det ganska mycket "slit och släng" över f.d travare över huvud taget, oavsett om det är kallblod eller varmblod vi talar om. Duger de inte till travet så åker de ut på annonsmarknaden med lovorden att de är inridna och inkörda och passar till nästan "vad som helst" bara man vill utveckla dom lite. Jojo.

Sedan så tror jag det är ganska vanligt att travhästar är vana lite "tuffare tag" som ofta råder i travstall. Travtränare är lite barska, bestämda och har mycket skilda träningsmetoder. Allt ifrån helt idiotiska på gränsen till djurplågeri utan vett, till mer humana former av tävlingsträning med hästens välbefinnande i centrum. Detta kan man aldrig vara säker på när varken när vi talar om travverksamhet eller annan tävlingsverksamhet där hästar förväntas prestera något för människorna.

Sist men inte minst så är ofta f.d travhästar TRAVTRÄNADE - dvs: det ställs inga som helst krav på att hästen ska vara lugn, sansad och trygg framför vagenen, den behöver inte kunna stå still och vänta på att kusken lastar på eller av hö, den behöver inte skritta särskilt långa sträckor utan den får lära sig tidigt att körning handlar om två saker: 1. Det är trav som gäller och gärna FORT! och 2. Rakt fram hela tiden
En travtränad häst har alltså inte lärt sig att körning kan vara något alldeles avslappnat och mysigt, eller något som kräver koncentration och precision. Den behöver inte nödvändigtvis kunna backa med vagnen, svänga genom trånga passager, den behöver inte stå stilla längre stunger och vänta, den har oftast inte lärt sig att kusken ska vara på kuskbocken innan det är dags att dra iväg. Överhuvud taget så ställs det inte så stora krav på en travhäst som det gör på en brukshäst vid körning. I det senare fallet så är det lika viktigt med hästens psyke och tolerans, där räknas inte bara villigheten till att springa fort.

När vi håller på med jordbrukskörning eller jobbykörning i skog och mark så är det viktigare med en häst som kan lyssna på sin sin kusk, slappna av och vara tålmodig och orädd. Man kan aldrig garantera att en travhäst är trafiksäker bara för att den har vistats på en travbana eller har en hage bredvid en trafikerad väg. Det är ju extra kul att ha en inkörd häst som man inte bara måste köra inne på skogsvägar där det inte finns några bilar, man vill ju också kunna sticka iväg ut på langsvägen eller grusvägen också, utan att behöva vara rädd för att hästen ska lägga benen på ryggen om det skulle råka komma en bil, motorcykel eller dylikt. Är man dessutom ny inom körningsbiten så är det ÄNNU viktigare med en häst som har ett stabilt psyke och erfarenheterna som krävs för att resan ska bli trygg, säker och rolig!

Det var nog allt jag ville säga :)

Archibald

  • Inlägg: 302
Re:Tips och hjälp inför hästköp önskas
« Svar #10 skrivet: 12 okt-05 kl 08:48 »
titta gärna på connemara och welsh cob också, bra brukshästar och rid/kör

ananda

  • Gäst
Vad det gäller fd vbl travare
« Svar #11 skrivet: 18 okt-05 kl 11:04 »
Så vill jag säga att det finns mkt fina exemplar som är lugna som gatan också. Kanske är det större procent av dessa hästar som är småprilliga, dom är ju som sagt avlade för att springa.
Jag vet många fina fd travare som fungerat jättebra i sitt liv efter travbanan.

Det verkar vara ganska många fina hästar som går till spillo bara för att dom inte travar bra nog. Dom kan vara perfekta gårdshästar. Det beror på vad man har för krav. Men jag kan mkt väl tänka mig att komplettera en tyngre brukshäst med en vbl travare.

/Peace

Sharon

  • Gäst
Re:Tips och hjälp inför hästköp önskas
« Svar #12 skrivet: 15 nov-05 kl 23:00 »
Travhästen har ett oförtjänt dåligt rykte! Visst måste man kolla noga innan man köper en - men det gäller ALLA hästar!
Jag är ägare till ett varmblodigt travsto. En underbar 13-åring som vi köpte för tre år sedan. Lugn, harmonisk, toppen att rida, hantera och köra både för mig och ungarna. Inte mer stissig än andra hästar alls - tvärtom. Faktiskt lugnare än stallkompisen - en nordsvensk brukshäst som är rädd för sin egen skugga vissa dagar och han är varken säker att rida eller köra trots att ägaren är lugnet själv med sina djur och har "lyckats" med flertalet hästar både före och efter.
Det man ska kolla på en travare är att benen är hela om den gått på löp.
Men till sinnelaget är flertalet jag träffat väldigt bra. Och dom är oftast underbart lätta att lasta, sela osv.
Men dom är ju inte så robusta som t ex Nordsvenska brukshästen. Det är ju en häst med tjock päls och tåligt skinn.
Där ligger min varmblodiga travare i lä - får massa knott o myggbett och rispar sig lätt.

berra

  • Gäst
Re:Tips och hjälp inför hästköp önskas
« Svar #13 skrivet: 21 nov-05 kl 13:25 »
Vet inte om någon har skrivet om detta men

Ta alltid med dej en häsakunnig vän och för guds skull köp inte hästen om en vetrinär inte har tittat på den när du är med.
Det finns många skojare.
Speciellt om man inte kan så mycket....

Ex en vän till mej kom en dag och sa att hon köpt en travare.
Ingen vetrinär ingen hästkunnig, hon är inte jätte duktig.
Och till råga på allt hade de get honom lugnande medel innan hon kom och skulle prova honom.

isa

  • Inlägg: 263
    • Värmland
Re:Tips och hjälp inför hästköp önskas
« Svar #14 skrivet: 26 nov-05 kl 23:05 »
Jag hade nog siktat in mig på bruksvarianten om jag var ni
de är trevliga individer inte lika explosiva som travtypen
men undantag finns
Ackordhäststiftelsen har ett antal hästar som de lånar ut till fodervärdar
kolla på http://www.nordsvensken.org/

nu minns jag inte namnet på mannen som hade hand om det
han bor i linköping ifa och är jättebussig

Priset på en körbar sån brukar ju variera men runt 20 000 är nog ganska normalt

Lycka till!!

Gammal är äldst.

isa

  • Inlägg: 263
    • Värmland
Re:Tips och hjälp inför hästköp önskas
« Svar #15 skrivet: 27 nov-05 kl 13:47 »
har messat er ackordhäststifltelsense tfn nr

mvh isa
Gammal är äldst.

LO_

  • Gäst
Re:Tips och hjälp inför hästköp önskas
« Svar #16 skrivet: 12 dec-05 kl 11:29 »
Såg att du funderade lite över vilken ras som skulle passa bäst och enligt mig är det helt klart nordsvensken! Den är inte lika tung och "otymplig" som ardennern (äter faktiskt mindre också  ;)  )  stark, smidig och med ett underbart psyke! Naturligtvis varierar det som alltid från individ till individ, men enligt min erfarenhet är det en kanonras!

Tigerironlady

  • Inlägg: 93
Re:Tips och hjälp inför hästköp önskas
« Svar #17 skrivet: 18 jan-06 kl 16:19 »
Nu har jag inte läst alla svar, så jag vet inte om du fått detta tipset tidigare.
Oavsett vilken häst du köper eller tar hem på prov; ta hem hovslagaren innan du genomför köpet. Han kan se en hel del på hovarna om hästens hälsa senaste året; om det är en erfaren hovslagare med många år i gemet.

Min hovslagare "såg" tex att mitt sto hade haft känningar av fång ett halvår tidigare, ca, innan vi tog hem henne, trots att handlaren jag köpte henne av förnekade detta *förstås* men, det innebär tex att jag är medveten om att hon är disponibel för detta. Ett tips på vägen, bara. Lycka till! HOppas du hittar vad du söker!
Det är dumt att spotta pärlor i motvind om det inte går en ko på isen och ropar hej!

Lotta_och_Micke

  • Inlägg: 82
    • Skolan Forsaström
Re:Tips och hjälp inför hästköp önskas
« Svar #18 skrivet: 19 jan-06 kl 15:24 »
Skulle absolut komplettera vet.besiktning med en genomgång av kiropraktor el equiterapeut.De kan se mycket som en vet. inte ser.
Och låt kolla hästen sedan ibland i förebyggande syfte.
När jag skaffade gamlingen för 13år sedan blev man idiotförklarad då man tog ut hästmassör el dyl-tack och lov är det annorlunda nu.

Tigerironlady

  • Inlägg: 93
Re:Tips och hjälp inför hästköp önskas
« Svar #19 skrivet: 19 jan-06 kl 15:36 »
Skulle absolut komplettera vet.besiktning med en genomgång av kiropraktor el equiterapeut.De kan se mycket som en vet. inte ser.
Och låt kolla hästen sedan ibland i förebyggande syfte.
När jag skaffade gamlingen för 13år sedan blev man idiotförklarad då man tog ut hästmassör el dyl-tack och lov är det annorlunda nu.


Det kompletterade jag med till stoet pg av att hon var stel i höger sida. Ville veta lite mer om vad en equiterapeut hade att säga om det. Men vallacken har ett bra rörelsemönster så till honom har jag inte bekymrat mig om detta. Ett bra tips!
Det är dumt att spotta pärlor i motvind om det inte går en ko på isen och ropar hej!

Fjällsäter

  • Inlägg: 115
Re:Tips och hjälp inför hästköp önskas
« Svar #20 skrivet: 19 jan-06 kl 19:45 »
Jag har två Amerikanska travare som går på lösdrift, underbara hästar! Hästen är människans spegel. Ett läs tipps: "Dansa med hästar" för att kunna umgås med hästen på ett naturligt och sunt sätt. Även "Hästens själ", från första mötet till vänner för livet (båda böckerna skrivna av Klaus Ferdinand Hempling) är mycket läs värda.
Lycka till med hästköpet. Tänk på att man kan få ha hästen på prov!

Sar

  • Inlägg: 2653
  • hvilaro.blogspot.com
    • Hvila Ro - Prästgård anno 1700
Re:Tips och hjälp inför hästköp önskas
« Svar #21 skrivet: 03 feb-06 kl 17:32 »
Vad kul att ni ska bli med häst! Jag tror inte rasen spelar någon större roll, det är snarare psyket på den "unika" hästen ni bestämmer er för. Generellt kan man säga att ju "kallare" blod en häst har desto mer stadig och stabil är den (men det finns självklart undantag).
Som förstahäst tycker jag självklart att ni ska välja en redan inriden och inkörd häst. Den bör dessutom vara trafiksäker, vara väl behandlad (= har då oftast ett hjärta av guld) och gå bra ihop med andra hästar. Det är toppen om ni har möjlighet att låna hästen innan köp och då ta dit både kiropraktor, hovslagare och sadelmakare för en genomgång. Ni ska självklart besiktiga hästen innan köp (var då noga och kolla tänderna också, kanske ev. vargtänder skall dras), gör det på klinik så ni får bästa möjliga underlag jämfört med en gårdsbesiktning. Beroende på hur dyr eller gammal hästen är och hur försäkringen ser ut kan ni bestämma er för om ni vill röntga hästen. Lycka till!

ManiacDarling

  • Inlägg: 227
    • Västergötland
Re:Tips och hjälp inför hästköp önskas
« Svar #22 skrivet: 04 feb-06 kl 12:17 »
Låt mig också få lyfta ett varnande finger mot fotskabb. Det är ett vanligt problem bland främst "hovskäggshästar", men det saknas mycket kunskap och forskning kring det och därför blir många hästar feldiagnosticerade för mugg och rasp istället(fastän ägaren kanske har försökt behandla mot mugg/rasp i flera år utan bestående resultat)

Symptomen är gulaktiga, något feta, krustor och skorpor och raspliknande symptom från knävecken och neråt. Om man pillar på dem så flagar det bort som mjäll ungefär. Det verkar som skabben trivs särskilt bra i knävecken på frambenen. Ofta kliar det något enormt, och om man kan se att hästen regelbundet står och stampar med benen i marken så ska man bli misstänksam.
Det smittar som en löpeld  genom kontakt med andra hästar, genom borstar och utrustning ochstall, och drabbar hovskäggshästar värst. Andra hästar kan också vara smittade, utan synliga symptom, men de är istället smittbärare.

Det är svårt, nästintill omöjligt att bli av med problemet eftersom hästen dels lätt kan bli smittad igen, dels kan den också ha följdsjukdomar som en svit efter långvarigt skabbangrepp. Även om man får bort skabben så kan ju krustorna vara kvar i form av t.ex ärrbildningar i knävecken som lätt blir infekterade och kräver regelbunden extra omsorg och insmörjning och rengöring.

Det finns en väldigt bra informationsfolder om detta som jag rekommenderar att man läser innan man kontaktar vetirnär. Många vetrinärer(däribland min egen) vet för lite om problemet och risken är att man blir feldiagnosticerad.
foldern på nätet:
se även: http://www.svenskatinker.se/folder_fotskabb.pdf (PDF)

Se även:
http://www.svenskatinker.se/art_fotskabb.html

hönstanten

  • Gäst
Re:Tips och hjälp inför hästköp önskas
« Svar #23 skrivet: 22 feb-06 kl 10:27 »
Vad hul att det är flera som sadlar om från ridning till brukskörning!
Vi ska iväg till veckan för att titta på en brukshäst. Vi har tittat efter både nordsvensk och ardenner men det blir nog en ardenner.
Hur har det gått för er andra, Anthea och ManiacDarling, har ni skaffat era hästar? VAd blev det och hur går det?
Hästen vi ska titta på är 5 år, är inkörd för vagn och släde, inriden och har kört timmer i skogen.

Själv har jag bara kört shettisar som barn (upp till 14 år)...men man lär sig nog. Det är dyrt med körkurser i stockhomsområdet.. :-\

/HT

hönstanten

  • Gäst
Re:Tips och hjälp inför hästköp önskas
« Svar #24 skrivet: 22 feb-06 kl 10:29 »
...fast en fördel med stockholm är att man kan köra brudpar i finvagn och ta hur mycket betalt som helst.... :-X
Pengar har liksom ett annat värde runt en storstad...

Kopia

  • Inlägg: 8
    • Västergötland
    • Björnasäter
Re:Tips och hjälp inför hästköp önskas
« Svar #25 skrivet: 22 feb-06 kl 14:00 »
Om man vill ha shettis till sällskap så kan man ju faktiskt också använda den till lättare körning!

Filip Skräplund

  • Inlägg: 4577
Re:Tips och hjälp inför hästköp önskas
« Svar #26 skrivet: 22 feb-06 kl 14:15 »
Mysig bild på shettisen!  :D

Skulle va bra mycket trevligare med en sån och en liten kärra efter istället för en väsnande fyrhjuling.
"I never did give anybody hell. I just gave them the truth and they thought it was hell."  Harry S. Truman

Kopia

  • Inlägg: 8
    • Västergötland
    • Björnasäter
Re:Tips och hjälp inför hästköp önskas
« Svar #27 skrivet: 22 feb-06 kl 16:49 »
Det blir ju inga stora volymer, men roligt är det (tycker även shettisen  ;D )


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

775 gäster, 1 användare
von tratt

* Forum

* Om tidningen Åter



- Genuin och läsvärd! Bra tips och idéer för att stå på egna ben.
/Camilla W

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser