Hej!
Har efter ett uppbehåll skaffat mig en båt med syftet att bla fiska i havet efter makrill, öring, plattfisk, krabba mm. tidigare har jag fiskar mestadels havsöring men har då släppt tillbaka fisken och nästan aldrig ätit det jag fångat.
Nu är det andra bullar! Jag är trött på att köpa den sönderodlade laxen på Ica då den smakar kass och sabbar miljön. Målet är att inte behöva köpa någon fisk utan allt ska fångas själv men då är frågan hur jag bäst förvarar fisken.
Mellan april - september går det utmärkt att fånga och äta fisken färsk men jag vill även kunna förvara fisken för att äta under vintern och därför kollar jag med er vilka metoder som är bäst.
Fet fisk tex makrill kan frysas i Max 2 månader så jag funderar på att grava eller röka för att sedan frysa in.
Havsöring är något jag fiskat tidigare men har som sagt inte tagit till vara på fisken. Vad tror ni om att torka fisk eller grava för att sedan frysa in? Skulle det Öka livslängden?
Har också funderat på att torka fisk men är osäker på om det blir så gott.
Finns det sätt att förvara fisk på utan att frysa?
Gällande krabban så har jag tänkt att först koka för att sedan frysa in. Har också tänkt koka och sedan ta ut köttet och frysa in enbart köttet.