Dela detta:

Nyliga inlägg

Sidor: [1] 2 ... 10
1
Utbildningar / SV: Slakt/styckning
« Senaste inlägg av Kastanjegården Ekosmåbruk skrivet Idag kl. 11:01 »
Hej.

Intressant... var någonstans gör ni detta?

Hälsningar

/ Jörgen

Postat med Alternativ.nu´s app

2
Övrigt om bygga & bo / SV: kyla på sommaren!?
« Senaste inlägg av Själv är bäste dräng skrivet Idag kl. 10:59 »
Luften i källaren är inte alltid den bästa. Jag skulle tagit luften utifrån. Om man drar på stort flöde när kvällskylan kommer så blir det svalt, och så markiser eller dylikt utanför utsatta fönster.
3
Frukt & bär / SV: Sorkarna gör mig galen!!
« Senaste inlägg av javill skrivet Idag kl. 10:57 »
Ett helt oalternativt förslag kan vara en robotgräsklippare. OBS att man inte får ha igelkottar i närheten då. Hörde om en bekant vars sorkar flyttat efter att han skaffade robotgräsklippare.
4
Spannmål och foder / SV: Bondböna och gråärt
« Senaste inlägg av Sandra P skrivet Idag kl. 10:21 »
Gammal tråd, men jag skulle vilja lyfta den här frågsn igen. Kan man ge gråärt till höns som foder?  Jag funderar på att odla ärter som foder åt hönsen och skulle gärna vilja odla gamla kulturarvssorter, men inte om det är rent dåligt för hönorna att äta.
5
Övrigt om bygga & bo / SV: Ett problem gällande fönster.
« Senaste inlägg av malarmaster skrivet Idag kl. 08:42 »
kvalite på plaster varierar emellan tillverkarna. i europa byts plastfönster regelbundet och livslängden idag är runt 20 år.  Det är både av underhållsskäl (de går inte att måla) och beroende på att fönsterkasetterna läcker,det lönar sig inte att bara förnya kasetten. i sverige har jag inte sett någon som ger mer än 10 års garanti på plastfönster.
Att träfönster försvunnit i stort ut sortimentet både i sverige och i europa beror på de vattenbaserade färgerna som får trävirket att röta.sett skräckexempel på svensktillverkade träfönster som rötat på 5 år beroende på att fabrikanten kört med vattenbaserad färg. En linoljefärg håller garanterat fönstret i skick men kräver givetvis ett underhåll. torktider gör också att det inte funkar i storproduktion.
Sedan har vi ju problemet med att plast görs av råolja och ett utbytt plastfönster är en miljöbelastning. Eldas ofta idag upp vilket ger stora CO2 utsläpp förutom alla de kemikalier som finns i plasten.
I sverige har jag sett fönster (ofta polska) i plast som ser för jävliga ut redan efter ett par år. billigt,javisst men förutom just utseendet förvanskar ofta dessa fönster totalt en gammal fasad . dyrare plastfönster har visserligen bättre kvalite i plasten men med de korta intervaller mellan fönsterbyten som plastfönster ger är det oftast att man istället för måleriunderhåll nu byter fönster istället. för miljön är det en katastrof på sikt då vi i slutändan får ett ständigt fönsterbyte där råmaterial inte går att återvinna.
tror snarare att det är du,x-lab som inte hänger med. framtiden måste vara baserad på miljötänk och där har just plastfönster ingen framtid. nu experimenteras det med alternativ tillverkning av plaster baserade på organiska material men det roliga är att det redan finns ett material som vi åtminstone i nuläget har gott om ,är miljöriktigt och välbeprövat. kallas för trä och finns i skogen.
6
Kollektiv för självhushållare / SV: Gott folk sökes
« Senaste inlägg av Eld av sanning skrivet Idag kl. 07:36 »
Vi söker de som önskar bo kollektivt på en liten gård och leva nära naturen, odla sina egna grönsaker ta hand om djur ....osv.

Önskar er alla en trevlig dag denna Tyrsdag. :)
7
Övrigt om bygga & bo / SV: Ett problem gällande fönster.
« Senaste inlägg av x-lab skrivet Idag kl. 01:57 »
de tester som gjorts visar att äldre fönster i gott skick,med tätningslister väl kan mäta sig med nya. Merkostnaden ihop med sämre kvalitet för nya fönster ger ekvationen att det INTE är lönsamt att ersätta äldre fönster i GOTT skick med nya. ersätter man dessutom innerrutan i ett gammalt fönster med lågemissionsglas förbättras värdena avsevärt och tangerar nya. sedan skall man ha klart för sig att livslängden på nya fönster är kort,10 års garanti är vad som lämnas på kasseterna.kostnaden för att byta dessa brukar överstiga vad ett nytt fönster kostar. Materialet,plast eller aluminium är dessutom inte lätt att renovera,t.ex en ommålning.
finns idag inga färger som funkar förutom industrifärger som inte lämpar sig för underhållsmålning. Plast gulnar och blir snabbt skitig,alu flagnar med tiden . I europa byts massor av fönster istället för att bara byta kassett,det har blivit slit o slängvara inom husbranschen. miljöriktigt?

Gammla fönster målar man än idag med linolje färg, funkar tydligen riktigt bra på gammla fönster, sen vet inte jag vilket århudrade du lever på, en daggens PVC-fönster håller minst 30 år utan att guln,kalka eller spricka. För att ta några leverantörer Aluplast, KBE är bland dom större i Europa, Englands motsvaighet till boverket har för ett par år sedan gått ut och sagt att inga  fönster på ofentliga byggnader får var av annan sort än PVC, dessa är dom ända som larar av den höga salthalten i luften. Dom fönster som du refirear till är dom Kinesiska i början av 90-talet
8
Övrigt om bygga & bo / kyla på sommaren!?
« Senaste inlägg av x-lab skrivet Idag kl. 01:49 »
Har haft en tanke på att kyla inom hus under den mest varma delen av sommaren, min tanke var att jag skall ta ett spirorör och leda in sval luft från källaren in i huset med hjälp av en solfläkt (tryckande och en sugande). Vad tror ni om det?
9
Uppvärmning / SV: schfeld fångare
« Senaste inlägg av x-lab skrivet Idag kl. 01:44 »
Noterade du att jag skrev att den ska ta hänsyn till datum också?
Om man utgår från ett polarfäste för tv-parabol så innebär det alltså att man måste få dit en extra servomotor på ställskruven för höjdriktningen, den som man i satellitmottagarsammanhang ställer in en gång för alla beroende på aktuell breddgrad.

låter som en krånglig modell, då måste man ha en dator för att styra den, har för mig att jag såg en lösning med ett skymningsrelä
10
Kontakter / Söker dig själsfrände som gillar djur och natur
« Senaste inlägg av LibertyF skrivet Idag kl. 00:58 »
Hej!

Kille på 25 snurr runt solen som söker dig själsfrände! Vem är jag då? Glad, natur och djurvän, torpägare (håller på att rusta upp) och biodlare som söker dig, en kvinnlig och alternativ människa för att dela många stunder på jorden med. Ser gärna att du, om det klickar mellan oss kan tänka dig att skaffa barn nån gång i framtiden då det är en av livets större gåvor...


Jag har precis förvärvat mig ett torp som jag ska flytta permanent till om ca 2,5 månad i skrivande stund, det är ett renoveringsobjekt men med lite slit och fantasi så kommer det att bli en liten idyll med bin och en fruktträdgård samt med en del grödor som potatis och morötter blandannat.

Jag skulle gärna vilja komma i kontakt med någon som delar samma vision av boende och livsstil, inte till 100% men till 50% kanske? Någon som man kan ta en kvällspromenad med under stjärnorna och månen och bara hålla kär, någon som man kan laga en god maträtt åt, någon som man kan uppleva dem flesta känslor med...

Finns du?

Sidor: [1] 2 ... 10

Dela detta:

* Inloggade just nu

* Forum

* Nyheter

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser