Dela detta:

Nyliga inlägg

Sidor: [1] 2 ... 10
1
Hejsan! Jag heter Julia och fyller 20 år, jag läser upp ämnen från gymnasiet just nu och ska börja plugga till förskolelärare nästa år! Jag är så intresserad av att bo i ett kollektiv då jag aldrig gjort det innan!!
2
Vatten och avlopp / SV: Värma vatten energisnålt?
« Senaste inlägg av Celina off grid skrivet Idag kl. 03:51 »
I större husvagn värms det med gas. Men när vagnen är uppställd  är det el. Har du vatten indraget? Det finns små varmvattenberedare. Jag har haft en som var på 10 liter och 2000watt den räckte gott och väl  till en dusch och tog inte så lång tid att bil varm igen. Allra enklaste modellen är modell fritidsdush (biltema) som du blandar lagom varmt vatten i, hänger upp på väggen och duschar. Då värms vattnet förslagsvis på vedspisen, i en större kaffekanna eller en gryta med kran. På sommaren kan du hänga ut den vattenfyllda  duchpåsen i solen så det blir varmt duschvatten.

Jä! Men jag har duschen i ett annex till huset så värma på spisen inne och bära hinkar är något jag tröttnat på. Gas/el i en husvagn så klart men hur funkar tekniken, jag kan inte ha gas där men eldelen på värmaren i en husvagn borde jag kunna driva? Är det 12v tillåmed? Jag kör både 12 och 230. Solceller som stöds av ett fast elverk och sparar i batterier. Är tyvärr tveksam till solvärmare och tankar som ska underhållsvärmas eftersom de drar el även när solen inte lyser vilket kommer generera mycket reservkraft den mörka delen av året. Lite inlåst med andra ord, jag måste ha något som värms med el men den får inte dra något, hahaha! Därför tänker jag genomströmmare eller liten vvb som jag har avstängd mellan gångerna? Men det borde finns fler tekniker? Genomströmmare drar ju så otroligt, varför eg? En tvättmaskin klarar ju värma effektivare/snålare! Kan jag sno teknik som används i en båt? Husvagn? En spdan värmare drar mindre än en separat såld genomströmmare? Åh, luddigt, sorry, men ni fattar nog?! 🙏
3
Vatten och avlopp / SV: Värma vatten energisnålt?
« Senaste inlägg av Celina off grid skrivet Idag kl. 03:31 »
Till att börja med. Har du fast elanslutning?
Absolut inte ansluten! 😉
4
Kaniner / SV: Fråga gällande kaninraser
« Senaste inlägg av Själv är bäste dräng skrivet Idag kl. 01:47 »
Smaken kan man styra rätt mycket med fodret och konsistensen styr man med åldern.
5
Vatten och avlopp / SV: Värma vatten energisnålt?
« Senaste inlägg av Själv är bäste dräng skrivet Idag kl. 01:42 »
Någon form av el har hon, men inte så kraftigt som 7000 W.

Celina, vad har du för uppvärmning och vad har du för elanläggning?
6
Vatten och avlopp / SV: Värma vatten energisnålt?
« Senaste inlägg av Alexn72 skrivet Idag kl. 00:38 »
Hon både heter och skriver att hon bor "off grid" och det är hipsterspråk för att inte ha elanslutning.
 Men då bör det väl finnas en vedspis som man kan ställa en stor gryta på. Dusch är opraktiskt men det går utmärkt att tvätta sig i en stor balja som man kan ha på ett tåligt golv.

Hur kan hon då varit inne på genomströmning beredare om hon inte har elanslutning?
Så min fråga är befogad
7
Vatten och avlopp / SV: Värma vatten energisnålt?
« Senaste inlägg av Själv är bäste dräng skrivet Igår kl. 23:28 »
Ja, en ackumulatortank med varmvattenberedare, tank eller kamflänsrör. Välj en med solslinga i så blir det lätt att koppla solfångare. Värm den med ved på vintern och sol på sommaren.
8
Bygga och renovera / SV: Badrum i lera
« Senaste inlägg av Visionaryrealist skrivet Igår kl. 23:25 »
Spännande! För trött för att svara bra men skall absolut följa tråden! Funderar på lite liknande frågor och har nån tråd på liknande ämne.

Postat med Alternativ.nu´s app

9
Frukt & bär / SV: Ympris Åkerö
« Senaste inlägg av oskarsoderberg skrivet Igår kl. 22:46 »
Sök på ympkvistar Gränna. Kommer inte ihåg vad de hette men hittade en webbsida där.
10
Fårraser & avel / SV: Linjeavel/inavel
« Senaste inlägg av E.gr skrivet Igår kl. 21:54 »
Det finns inga tydliga resultat på får, som säger att linjeavel skulle påverka hälsa/immunförsvar. Inte vid den inavelsgrad som du beskriver i ursprungsinlägget.

Däremot så anses det att den mängden linjeavel kan vara besvärande på hund. Och det är det väl då (?), många hundraser har ju en riktigt smal avelsbas från början, alltså en minimal genetisk variation. Kom ihåg att många hundraser är skapade (eller stabiliserade) under 1900-talet (eller sent 1800-tal), och dessutom pressats in i rigida former genom utställningsförfaranden, och många raser är nerlusade med ärftliga sjukdomar.

Så skippa att läsa allt som står om avel på hund och katt (vissa designade kattraser är ännu värre vad avser genetisk variation och är bärare av "läbbiga" mutationer).

Läs om Kor, får, och getter istället.

Okej. Nu var det iofs om får jag läste att det kan påverka immunförsvar och sjukdomsbild med inavel. Googlade det och läste det även i Erik Sjödins bok (den gamla utgåvan).
Sidor: [1] 2 ... 10

Dela detta:

* Inloggade just nu

154 gäster, 2 användare
fyren, FArv

* Forum

* Nyheter

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser